۱۷۵۹۹۰
۱۰۴۸
۱۰۴۸

تربیت کودک مهربان، چند روش کاربردی

داشتن یک کودک مهربان آرزوی هر پدر و مادری است و اگر فرزند شما در طی دوران کودکی به خوبی مهربان و همدل بودن را یاد بگیرد در آینده روابط اجتماعی بهتر و موفق تری خواهد داشت.

داشتن یک کودک مهربان آرزوی هر پدر و مادری است و اگر فرزند شما در طی دوران کودکی به خوبی مهربان و همدل بودن را یاد بگیرد در آینده روابط اجتماعی بهتر و موفق تری خواهد داشت.
ما به عنوان والدین کودکان خود را به مستقل شدن و ‌رسیدن به حس مثبت در مورد خودشان تشویق می کنیم. بهتر است بدانید که رسیدن به این احساسات تاثیرات مثبتی بر آینده کودکان ما خواهد داشت.
در طی دهه های گذشته ظرفیت کودکان ما برای توجه به دیگران کاهش یافته و ظرفیت ‌خود اندیشی و خود خواهی در آنها بالا رفته.باید بدانید که این مسئله انسانیت در کودکان را تحت تاثیر قرار داده.
متخصصان معتقدند فرهنگ امروزی بیش تر از اینکه به "ما" توجه داشته باشد به "من" توجه دارد. فراهم کردن فرصت هایی برای تربیت یک کودک مهربان، نه تنها به شکل گیری شخصیت آینده کودک شما کمک می کند، بلکه حتی ممکن است روشی کلیدی برای کاهش مشکلات اخلاقی پیچیده در کودک مثل خشونت و ‌نژاد پرستی باشد.
در ادامه چند روش برای تربیت کودک مهربان آورده شده:
وقت خود را با کودک بگذرانید
دقت به رفتار فرزندان و بودن در کنار فرصت و راه مناسبی برای داشتن کودک مهربان است. به ویژه اگر به کودک فرصت دهید وقت خود را با خواهران و برادران، دوستان و همسایه ها بگذراند بهتر می تواند احساسات دیگران را درک کند. شما نیز می توانید به برقراری احساسات مثبت بین آنها و آموزش مهربانی به کودکان کمک کنید. به عنوان مثال وقتی کودک شما خنده یا گریه یک نوزاد را می بیند احساسات درونی اش مثل محبت و دلسوزی برانگیخته می شود.
دامنه لغات احساسی در‌کودک خود را افزایش دهید
هرچه فرزند شما با لغات احساسی بیش تری آشنا باشد بیش تر به عواطف و احساسات انسان های اطرافش دقت می کند، سعی کنید لغاتی مثل: خشن، عصبانیت، خوشحالی، معذب، تحت فشار، آسوده، نا امید، گیج، هیجان زده، ترسیده و … را به فرزند خود یاد دهید. همچنین به کارگیری چنین لغاتی توسط خود کودک نیز می تواند بیش تر او را با احساسات و ناراحتی های بقیه آشنا کند. طبیعتا داشتن کودک مهربان بدون افزایش آگاهی فرزندتان در مورد احساسات دیگران امکان پذیر نمی باشد.
سعی کنید با کودک ارتباط چهره به چهره برقرار کنید
کودکان می توانند خواندن احساسات دیگران از طریق نگاه کردن به چشم های آنها را از شما یاد بگیرند. این کار می تواند آغازی برای مهربانی باشد. بهتر است هنگام صحبت با کودکان کار های متفرقه را کنار بگذارید و مستقیما به چشم های کودک خود نگاه کنید. برای یاد دادن این رفتار به کودک خود از او بخواهید هنگام صحبت کردن با دیگران به رنگ چشم های آنها نگاه کند. حتی برای تمرین می توانید بازی خیره شدن به چشم های هم بدون خندیدن را با هم تمرین کنید. یکی از مهم ترین مهارت هایی که کودک با این کار به دست می آورد درک سریع احساسات بقیه با نگاه کردن به چشم های آنهاست، این روش می تواند به ایجاد حس همدلی در کودک مهربان شما کمک کند.
به مهرورزی های کودک خود توجه نشان دهید
وقتی شاهد مهرورزی کودک خود هستید بهتر است توجه خود را به او نشان دهید. به عنوان مثال وقتی می بینید کودک شما در زمین بازی سیبش را با دوستش نصف می کند به این کار او واکنش نشان دهید، مثلا می توانید بگویید: «این به خاطر مهربانی ات بود که وقتی تنها یک سیب داشتی، نصف آن را به دوستت دادی». حتی می توانید این جملات را به آن اضافه کنید: «مطمئن هستم وقتی هم بازی ات در پارک متوجه شد تو سیب داری، دلش می خواست خودش هم یک سیب می داشت، فکر می کنی وقتی نصف سیب را به او دادی چه حسی پیدا کرد؟»
برای هم دردی با دیگران پیش قدم باشید
شاید نگران هستید که آشنا کردن کودک با ناراحتی های جهان اطرافش می تواند برای او ناراحت کننده باشد و باعث ایجاد حس نا امیدی در او شود، اما واقعیت ماجرا دقیقا برعکس است. وقتی شما کودکان را در کار های خیر با خود همراه می سازید حس خوشحالی آنها به خاطر داشته هایشان به حس افتخار به خاطر کمک به دیگران تبدیل می شود.
به کودک خود یاد دهید به تفاوت ها احترام بگذارد
در هر فرصتی که به دست می آورید با کودک خود در مورد تحمل تفاوت ها و احترام به دیگران صحبت کنید. به فرزند خود یاد دهید وقتی کودکی با شرایط متفاوت، مثل چهره ای متفاوت یا مبتلا به یک بیماری خاص را می بیند به او احترام بگذارد و این تفاوت ها باعث فاصله گرفتن از او نشود. احترام به تفاوت دیگران یکی از اصول بنیادی در پرورش کودک مهربان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.