۱۷۶۴۲۴
۱۱۳۹
۱۱۳۹

ناخن جویدن کودکان، روش‌های ترک عادت

جویدن ناخن در کودکان عادتی است که به حس کنجکاوی آنها هیچ ربطی ندارد، بلکه با عواملی دیگر همچون استرس مرتبط است.

جویدن ناخن در کودکان عادتی است که به حس کنجکاوی آنها هیچ ربطی ندارد، بلکه با عواملی دیگر همچون استرس مرتبط است.

روش هایی برای ترک عادت جویدن ناخن در کودکان شما
جویدن ناخن در کودکان یکی از عاداتی است که اکثر والدین آن را در فرزند خود می بینند. این عادت در بسیاری از کودکان روشی برای کاهش تنش یا کنار آمدن با احساسات شدید محسوب می شود. بنابراین ناخن جویدن در کودکان می تواند روشی برای کنترل شرایط در مواقعی است که تحت فشار قرار گرفته اند، باشد. یاد گرفتن مسائل جدید از پرستار و یا حتی خجالت کشیدن وقتی برای اولین بار با کسی ملاقات می کنند نیز از جمله عواملی است که باعث ایجاد استرس و نگرانی در فرزند شما می شود.
کودک شما وقتی می تواند این عادت را کنار بگذارد که برای کنترل استرسش روش های جدیدی را یاد بگیرد. شما نیز می توانید با راهکار هایی به ترک هر چه زودتر این عادت کمک کنید.
برای کمک به ترک عادت جویدن ناخن در کودکان خود چه کار هایی می توانیم انجام دهیم؟
مراقب ناخن هایش باشید
اگر ناخن های فرزند شما بلند باشد وی به احتمال بیش تر وسوسه می شود آن را بجود. برای کم تر شدن وسوسه کودک می توانید بسته به سرعت رشد ناخن هایش هر هفته آنها را کوتاه کنید.
با کودک خود همدردی کنید
مسلما شما هم عاداتی دارید که دلتان می خواهد آنها را ترک کنید، اما این کار برایتان بسیار سخت و دشوار است. مسلما فرزندان شما نیز با چنین دشواری هایی رو برو خواهند شد. بنابراین اگر وقتی درباره عادت ناخن جویدن کودک خود را می بینید عصبی نشوید، زیرا کودکان بیش تر تحت فشار و استرس قرار گرفته و این رفتار در آنها تشدید می شود. حتی ممکن است این کار را به عنوان راهی برای عصبی کردن شما بشناسند. بنابراین وقتی فرزند شما ناخنش را می جود سعی کنید خیلی به او توجه نکنید.
در عوض وقتی ناخنش را نمی جود از او تعریف کنید. برای مثال اگر یک نصف روز توانست این کار را انجام ندهد به او یک امتیاز بدهید و وقتی امتیازش به تعداد مشخصی رسید می توانید به او پیشنهاد دهید یک روز را با هم در پارک بگذرانید.
به نگرانی های کودک خود توجه کنید
گاهی کودکانی که ناخن های خود را می جوند حواسشان نیست که چه کاری انجام می دهند و به عبارت دیگر این کار را نا آگاهانه انجام می دهند. در چنین مواردی بهتر است به آرامی به او گوش زد کنید که چه کاری انجام می دهد. البته در مکان های عمومی بهتر است غیر مستقیم این کار را انجام دهید مثلا می توانید با زدن ضربه ای آرام به شانه اش او را متوجه کارش کنید.
عادت جدیدی به او یاد دهید
وقتی کودکتان فکر می کند مجبور است ناخن هایش را بجود، سعی کنید کار های دیگری را به او یاد دهید. برای مثال توپی به او بدهید تا موقع تلویزیون دیدن آن را در دستش نگه دارد و هر وقت دچار استرس شد آن را فشار دهد.
از راهنمایی های دیداری استفاده کنید
اگر فرزند شما به این خاطر که نمی تواند جویدن ناخن را کنار بگذارد می توانید به او پیشنهاد دهید تا از محافظ ناخن و یا علامتی مشخص که روی ناخنش می چسباند استفاده کند. وجود چنین علائمی به او یادآوری می کند که نباید چنین کاری انجام دهد.
هر کودکی روحیه متفاوتی دارد، بنابراین والدین باید سعی کنند از تکنیک های متفاوتی برای ترک عادت جویدن ناخن در کودکان خود استفاده کنند. اما توجه داشته باشید که برای رسیدن به هدف خود هرگز کودک را تحت فشار قرار ندهید و شرط اول برای ترک این عادت خواست خود کودک است، در غیر این صورت کودک یا لجبازی کرده و یا از این کار به عنوان یک ابزار قدرت علیه شما استفاده می کند.
از دیگران کمک بگیرید
اگر ساعاتی از روز را بیرون از خانه و مشغول کار هستید، می توانید تعدادی از این تکنیک ها را به پرستار یا مربی مهد کودک فرزندتان آموزش دهید تا آنها نیز با به کارگیری این تکنیک ها به ترک این عادت به فرزند شما کمک کنند.
گاهی ممکن است پرستاران یا مربی ها ترجیح دهند از ایده های خودشان در این راه استفاده کنند. در این صورت بهتر است اطمینان حاصل کنید که از تکنیک های پیشنهادی شما استفاده می کنند، زیرا اگر‌ کودک پیام های متفاوتی درمورد این رفتار دریافت کند ممکن است گیج شود.
چه موقع باید نگران عادت جویدن ناخن در کودکان باشیم؟
این عادت معمولا بی خطر است و نمی تواند نشانه ای از یک مشکل جدی در فرزند شما باشد. اکثر کودکان به تدریج و با گذشت زمان این عادت را کنار می گذارند.
اما اگر کودک شما آنقدر شدید ناخنش را می جود که ناخنش خون می آید بهتر است با یک متخصص سلامت یا روانپزشک صحبت کنید و از او کمک بگیرید.
گاهی ناخن جویدن در کودکان به شکل شدید نشانگر استرس یا وجود مشکلی در تمرکز و توجه کودک شما است، که باید هرچه زودتر برای درمان این مشکلات اقدام کرد.
البته اکثر والدین ناخن جویدن کودک خود را عادتی معمولی و موقتی می دانند که در اکثر موارد درست است. اما همانطور که گفته شد باید نسبت به درمان زود هنگام این عادت اقدام کنید. روش هایی که در این مقاله گفته شد می تواند در این راه به شما کمک نماید. توصیه ما به شما والدین عزیز این است که با دقت و توجه از این روش ها استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.