۱۷۷۷۴۴
۱۰۸۳
۱۰۸۳

مدرسه رفتن کودکان، نبردی تن به تن در پیشه!

هرچه زودتر فرزندتان را برای مهدکودک یا مدرسه آماده کنید. بگذارید فرزندتان چند ساعتی با دوستانش یا در خانۀ اقوام بازی کند.

زندگی پر از تجربیات جدید برای بچه‌هاست. اگر به‌عنوان والدین، آرام باشید و تغییر را به‌روشی اطمینان‌بخش بپذیرید، فرزند شما می‌بیند که تغییر خوب است و آن را به‌راحتی می‌پذیرد.
هرچه زودتر فرزندتان را برای مهدکودک یا مدرسه آماده کنید. بگذارید فرزندتان چند ساعتی با دوستانش یا در خانۀ اقوام بازی کند، بدین ترتیب میتواند دوری از شما را برای مدتی کوتاه تحمل کند. این گردش‌ها اعتمادبه‌نفس، خوداتکایی و توانایی استقلال به‌او میدهد.
حداقل یک بار قبل از اولین روز مدرسه همراه فرزندتان از مدرسۀ جدید دیدن کنید. اطراف کلاس‌ها بگردید، ببینید لباس‌ها باید کجا آویزان شوند و توالت‌ها کجا هستند. همراه فرزندتان فعالیت‌های دوست‌داشتنی را شناسایی کنید و نگاهی به‌زمین بازی بیندازید.
در مورد برنامه‌های روزانه نظیر خوردن شیر و بیسکویت قبل از زمان بازی یا زمان قصه برای پایان روز صحبت کنید که میتواند به‌فرزندتان کمک کند تا در محیط جدید احساس امنیت و آرامش کند.
برای برخی کودکان دیدن کافی است. کودکانی که با شنیدن یاد می‌گیرند نیز اگر چیزها را شرح دهید یا به‌آنها فرصت شنیدن صدای خوشحال سایر بچه‌ها یا صدای آرامش‌بخش و مطمئن معلم جدیدشان را بدهید، احساس اطمینان خاطر می‌کنند.
بعد از اینکه از کلاس جدید بازدید کردید، با فرزندتان رک و پوس‌کنده در مورد آنچه دوست دارد و آنچه از آن می‌ترسد، صحبت کنید. ترس‌های فرزندتان را به‌حال خود رها نکنید، زیرا بسیار واقعی هستند.
در مورد احساسات‌تان وقتی اولین شغل‌تان را آغاز کردید یا به‌جای جدیدی رفتید؛ صحبت کنید. احساسات را نامگذاری و قبول کنید و سپس آنها را به‌عنوان چیزی که باید حل و فصل و با ملایمت برطرف شود، بپذیرید. برای کمک به‌ایجاد احساس هیجان به‌جای ترس، در مورد آغاز مدرسه:
- یادآور شوید شما هم زمانی مدرسه را سپری کرده‌اید.
- داستانهای مثبت و خنده‌دار در مورد تجربیات مدرسۀ خود تعریف کنید.
- با مقوا، خمیر بازی یا آجرها مدرسه‌ای بسازید و نمایش دهید و در مورد چیزهایی که ممکن‌است اتفاق بیفتد، صحبت کنید. با فرزندتان کار کنید تا راه‌هایی برای پذیرفتن راحت این موقعیت‌ها پیدا کند.
- از فرزندتان بپرسید: بیشتر منتظر چه‌چیزِ شروع مدرسه هستی؟
- کتابهایی در مورد شروع مدرسه برای او بخوانید.
با ماشین یا پیاده با یکدیگر به‌مدرسه بروید تا راه را یاد بگیرد.
یکی از اضطراب‌های عمدۀ فرزندان و والدین ترس شناختن کسی یا نداشتن کسی برای بازی است. کودکان معمولاً، بسیار تغییرپذیر و در دوست شدن وارد هستند. بسیاری از مدارس به‌طور خاص می‌کوشند به‌کودکان کمک کنند تا یکدیگر را در محیطی آرام بشناسند.

آماده شدن برای یادگیری
دنیای هیجان‌انگیز مدرسه، تجربیات متفاوتی از جهان، داستانهایی از گذشته، فرهنگ‌ها و عقاید مختلف و تجربیات جسمی و احساسی جدید از طریق ورزش، رقص، نمایشنامه و موسیقی به‌فرزندتان عرضه می‌کند.
شما می‌توانید فرزندتان را به‌روش‌های گوناگونی برای فعالیتهای کلاس آماده کنید. بچه‌های کوچک با بازی با رنگها و طراحی با مداد شمعی، مهارت خود را توسعه می‌دهند و برای طراحی و نوشتن با مداد آماده می‌شوند.
از همان اول مطمئن شوید که فرزندتان مداد را درست نگه میدارد. اگر از روش صحیحِ در دست نگه داشتن مداد مطمئن نیستید، یک گیرۀ مداد از فروشگاه محل خود خریداری کنید. پرورش یک عادت خوب آسان‌تر است تا اینکه بعداً بخواهید یک عادت بد را از سرش بیندازید.
والدین اغلب نگرانند که خواندن را قبل از شروع مدرسه به‌فرزندشان یاد نداده‌اند. به‌خاطر داشته باشید که تحصیل رقابت نیست. اگر داستانها و شعرهای کودکانۀ زیادی برای فرزندان‌تان بخوانید و با آنها صحبت کنید، برای یادگیریِ کتابها و داستانها کنجکاو می‌شوند و آموزشِ خواندن را به‌طور طبیعی در مدرسه تجربه می‌کنند.

برای توسعۀ مهارتها و علایق خاص دیگر، کارهای زیر را انجام دهید:
- مفاهیم ریاضی: سعی کنید با آب و شن بازی کنید. ریختن آب یا شن درون پارچ‌های کوچک و بزرگ به‌فرزندتان کمک می‌کند تا مفهوم گنجایش را بفهمند.
- وزن: با فرزندتان در مورد سنگین یا سبک بودن اشیایی که بلند می‌کنید، صحبت کنید و آنها را مقایسه کنید.
- اندازه: کلماتی مانند بزرگتر از، کوچکتر از و هم اندازه را برای اشیای گوناگون به‌کار ببرید.
- شکل‌ها: با اشکال رنگی مختلف بازی کنید و اشیای یکسان را کنار هم بچینید. از نامهای صحیح مانند مربع، دایره و مثلث استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.