با کودک بد غذای خود چه کنیم؟
خیلی از مادران از بدغذایی کودکشون گلایه میکنن اما بعضی از عوامل بدغذایی به خود مادر برمیگرده.
عادتهای غذایی ذاتی نیستن بلکه رفتارای اکتسابی هستن. تمام عادتایی که کودکان در دوران کودکی خود به دست میارن، تا بزرگسالی و حتی تا آخرین لحظه زندگی همراهشونه. خیلی از مادران از بدغذایی کودکشون گلایه میکنن اما بعضی از عوامل بدغذایی به خود مادر برمیگرده. یعنی مادر از زمان تولد کودک رفتارهایی میکنه که به عادتهای بد غذایی کودکش منجر میشه. ما اینجا روش هایی رو بیان میکنیم که میتونه به بهتر شدن رفتار غذایی کودکتون کمک کنه.
چطور کودکم را به سبزیجات علاقمند کنم؟
کودکان علاقه زیادی به خوردن سبزیجات ندارن. تحقیقات نشون میده از هر 5 کودک فقط یک کودک سبزیجات کافی میخوره. اگر کودکتون علاقه ای به مصرف این مواد نداره راه سختی در پیش دارین. تحقیقات نشون میده اگر 2 هفته سبزیجات تازه به کودک بدین به اون عادت میکنه و از خوردنش به هر شکل غذایی استقبال میکنه. هیچ راهی بهتر از این نیست که به طور مستقیم به کودکتون سبزیجات بدین، اما بذارین اون رو به شکلی که دوس داره بخوره .
صبحانه مهمترین وعده غذایی
در همه جای دنیا صبحانه مهمترین وعده غذاییه و در کودکان و بزرگسالان به یه اندازه مهمه. کودکان بیش از هر وعده غذایی دیگه از صبحونه صرف نظر میکنن و بدون خوردن صبحونه کافی به مدرسه میرن. باید بدونین اهمیت صبحونه در این نیست که مثلا ارزش غذاییش بیشتر از وعده های دیگه باشه بلکه بخاطر تاثیریه که بر عادت غذاییه روزانه میذاره. بررسی ها نشون میده کودکانی که صبحونه میخورن میل کمتری به خوردن تنقلات ناسالم در مدرسه دارن و تمایلشون به خوردن شیر و میوه بیشتره.
برای غذا خوردن کودک رو مجبور نکنین
وقتی کودک تون واقعا سیره و نمیتونه بیشتر بخوره بیش از حد نیاز بهش غذا ندین. تحقیقات نشون میده والدینی که فرزندشون رو مجبور میکنن غذاشون رو تا ته بخورن و بشقابشون رو خالی کنن باعث میشن اونا بیش از نیاز روزانشون غذا بخورن و هر سال وزنشون بیش از اندازه زیاد بشه. از طرفی مجبور کردن کودکتون به نخوردن غذایی که دوس داره باعث میشه وقتی گرسنه نیست به سمت خوردن خودسرانه اون غذا بره.
ترفند هایی برای بهتر غذا خوردن کودکان
کودکان در سنین پیش دبستانی به خوردن مقدار مشخصی غذا تمایل دارن که حدودا به اندازه ایه که وسط بشقاب جا بگیره و دور بشقاب خالی باشه. پس با انتخابتون باید طوری نیازهای غذاییش رو رفع کنین که با همین مقدار غذا هم سیر بشه و هم غذایی سالم بخوره. وقتی به رستوران میرین اگه کودکتون دلش میخاد غذاش رو با خواهر، برادرش یا خودتون تقسیم کنه بهش اجازه بدین تا به غذا خوردن رغبت پیدا کنه.
نقش پدر در بد غذا شدن کودک
پدرا هم از عواملی ان که در تغذیه نامناسب بچه ها موثرن. هرقدر مادرا توی این کار سختگیرن پدرا ارفاق بیشتری به بچه شون میکنن. تحقیقات نشون میده پدرها تمایل دارن فرزندشون رو برای تفریح بیشتر به رستوران ببرن تا جاهای دیگه و بچه ها هم از این کار خوششون میاد که این باعث میشه شکل تغذیشون عوض بشه. بخشی از بدغذا شدن یا تمایل فرزندتون به خوردن غذای نامناسب ناشی از اشتباه خودتونه. پس کودکتون رو به مصرف غذای بیرون عادت ندین و موقع تفریح از خونه غذا ببرین تا بجای خرید اسنک و خوراکی مضر برای بچه ها انتخاب های سالمتری داشته باشین.
تلوزیون عاملی برای بد غذایی کودکان
تاثیر این رسانه به قدری قویه که هر چی توش تبلیغ میشه طرفدار پیدا میکنه. بخشی از این تبلیغات غذا و خوراکی های ناسالم برای بچه هاست که نظم غذاییشون رو به هم میریزه. بجای این که اجازه بدین کودکتون بیجهت ساعتهای زیادی تلویزیون نگاه کنه، اون رو به تفریحاتی مثل دوچرخه سواری، گردش در طبیعت و دویدن ببرین. با این کار هم عادت بد غذایی در کودکتون شکل نمیگیره هم ورزش رو به برنامه خودتون و فرزندتون اضافه میکنین.
منبع:
دونفره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼