۱۸۰۷۸۷
۹۸۹
۹۸۹

ترس از مدرسه در کودکان، شش راه کاهش آن

طبق تحقیقات انجام شده، کودکانی که وارد یک مدرسه جدید می شوند ممکن است که درباره کلاس درس نگران باشند.

هر سال هنگامی که صحبت رفتن به مدرسه در تلویزیون مطرح می شود، بسیاری از والدین و دانش آموزان احساس ترس و نگرانی می کنند، چرا که باید خود را برای سال آینده آماده کنند. بازگشت به مدرسه علی الخصوص برای دانش آموزان دبیرستان سخت است و باید به دنبال یک راه حل حرفه ای باشند. عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث اضطراب در مدرسه شود، نقل مکان به یک شهر جدید و رسیدن به اهداف بزرگتر و یا تلاش برای کنار آمدن با دانش آموزان دیگر و یا دوستان جدید از این دست مشکلات است. اگر به عنوان والدین به دنیال راه حل هستید و قصد دارید فرزند خود را برای سال جدید آماده کنید، خوب است برای مقابله با اضطراب مدرسه ادامه مطلب را مطالعه کنید.

1. منبع اضطراب را پیدا کنید
طبق تحقیقات انجام شده، کودکانی که وارد یک مدرسه جدید می شوند ممکن است که درباره کلاس درس نگران باشند. اگر با این ترس به طور مکرر روبرو شدند باید با یک مشاور یا یک دکتر مشورت کنید. متخصصان پیشنهاد می کنند که متوجه شوید نگرانی های مهم کودک شما چیست، استرس آنها ناشی از پیدا کردن دوستان جدید و یا دلیل آن رفتن به کلاس درس جدید است؟ علت را بیابید تا راهی برای آرامش و درمانشان پیدا کنید. روش های درمانی کمک می کند تا بعد از گذشت مدت نه چندان طولانی تمامی ترس ها ضعیف و ضعیف تر شوند.

۲. دعوت محصل به آرامش
نوجوانان، مخصوصا افرادی که وارد دبیرستان می شوند، به دلیل قرار گرفتن در فضای جدید تحصیلی بخصوص افرادی که در مدارس شبانه روزی قصد تحصیل داشته باشند دچار استرس و نگرانی می شوند. این به معنی آن است که هیچ فردی درباره ی ترس از بازگشت به مدرسه به خود اطمینان ندارد. امروزه روانشناسان والدین را تشویق می کنند تا با فرزندان خود صحبت کنند و به آنها بگویند که این نگرانی یک حس طبیعی است و ایرادی ندارد. تا فرزندانشان کمی احسساس آرامش کنند و همچنین از آنها بخواهید تا درباره ی نگرانی هایشان صحبت کنند. می توانید تجربیات (خوب و بد) خود را در دبیرستان با فرزندانتان به اشتراک بگذارید و به آنها یادآوری کنید.

3. آرامش خود را حفظ کنید
استرس کودک در مدرسه می تواند از والدین به ارث رسیده باشد. اگر نوجوانتان متوجه تغییر بزرگی در خود شد، شما باید هر لحظه تلاش کنید تا آنها را برای کلاس درس آماده کنید، حتی اگر آنها در مسیر خود با اتفاق ناگواری مواجه شدند. والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که راهی برای کاهش اضطراب کودک خود پیدا کنند. میتوانید برای این کار از تجارب مشابه که او با آنها حس خوب و راحتی داشته مانند شرکت در کلاس موسیقی و یا هر نمونه ی دیگری استفاده نمایید تا فرزندتان را آرام کنید.

۴. قرار ملاقات با معلم
اگر فرزند خود را برای اولین بار به مدرسه می فرستید، بهتر است که حداقل یک بار قرار ملاقات با معلم را برای او درنظر بگیرید تا با او از نزدیک ارتباط برقرار کند. کودک شما ممکن است که نشانه هایی از اضطراب جدایی از والدین را داشته باشد که می توانید با آشنایی بیشتر با کلاس آن را از بین ببرید. معلمان طی یک ملاقات قبل از رفتن به مدرسه می توانند با ایجاد یک محیط امن و شاد جهت خوش آمد گویی به کاهش استرس فرزندتان کمک کنند. اگر فرزندتان رفتار نامناسبی انجام دهد و یا نیاز به کمک برای تمرکز داشته باشد، برای مربی او بسیار مفید خواهد بود که این مساله را بداند تا راحتتر بتواند به او کمک کند.

5. از فواید تحصیل بگویید
به خاطر داشته باشید شاید بهترین و ناب ترین لحظات زندگی تان ممکن است هنگام رفتن به مدرسه باشد که هرگز فراموش نخواهید کرد. (اگرچه ممکن است که بعضی از معلمان را فراموش کرده باشید). اگر برای شما دوری از فرزندتان امری بسیار سخت و طاقت فرساست، فراموش نکنید که تحصیل می تواند چه تاثیر بزرگی در زندگی او داشته باشد. همچنین فراموش نکنید اگر شما غمگین باشید او نیز ناراحت خواهد شد، در حالی که باید حس فوق العاده ای از مرحله ی بعدی زندگی خود داشته باشد. عاقلانه ترین کار این است که اجازه دهید فرزندتان بیشتر به فکر تحصیل و درس خود باشد و شما نیز وقت دارید تا کمی خوش بگذرانید و فرصتی برای ارتباط گرفتن با اجتماعات داشته باشد.

۶. به سلامت فرزندتان اهمیت دهید
بازگشت به مدرسه ممکن است که باعث شود نوجوانان خود را نادیده بگیرند و از خود به خوبی مراقبت نکنند و غذای کافی نخورند. باید مطمئن شوید که فرزندتان خواب و تغذیه مناسب دارد، زیرا اگر او به اندازه کافی نخوابد و تغذیه درست نداشته باشد مهارت مقابله با اضطراب را نخواهد داشت. اگر کودک یا نوجوانتان زودرنج و پریشان است، ممکن است مشکلی در رژیم غذایی او پیش آمده باشد. سعی کنید غذاهای سالم را در طول روز برای فرزندانتان آماده کنید تا استرس و توجه بیش از حدی هنگام غذا خوردن آنها نداشته باشید.
منبع: دونفره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.