۱۸۲۳۸۷
۱۰۰۴
۱۰۰۴

اسباب بازی برای کودکان، نکات مهم در انتخاب آن

اسباب بازی برای کودک مثل کیسه آجیل است. برخی از آنها انگیزه لازم را به کودکان می دهند و بعضی دیگر مانعی برای رشد او به شمار می آیند.

اسباب بازی برای کودک مثل کیسه آجیل است. برخی از آنها انگیزه لازم را به کودکان می دهند و بعضی دیگر مانعی برای رشد او به شمار می آیند. حال باید پرسید والدین دانا چگونه تفاوت بین اسباب بازی های مفید و مضر را تشخیص می دهند؟
اگر پدر و مادرها فکر می کنند که با خرید گران ترین و پر زرق و برق ترین اسباب بازی های بازار مانند اسباب بازی هایی که روشن می شوند یا با کودک سخن می گویند می توانند او را به طور کامل بهره مند سازند، سخت در اشتباهند.
پژوهش ها نشان می دهند که اسباب بازی های سخنگو و آوازه خوان فرصت حرف زدن را از کودک می گیرند و کودک در مقابل آنها همواره ساکت تر است. در واقع مهارت های زبانی کودکان به هنگام بازی با اسباب بازی های کلاسیک و معمولی تقویت می شود، اما نمونه های الکترونیک قادر به این کار نیستند. در واقع والدین باید بدانند که بازی و سرگرمی دو چیز متفاوت از یکدیگرند. سرگرمی آن است که کودک با چیزی که نور، صدا یا موسیقی دارد برای مدتی سرگرم یا مشغول شود. اما بازی ذهن و کنجکاوی کودک را درگیر می کند و لذا چنین اسباب بازی هایی بر گروه اول برتری دارند. در این نوع اسباب بازی ها قواعدی که تخیل کودک را محدود می کند، وجود ندارد.

قبل از خرید اسباب بازی به چه ویژگی های باید توجه کرد
انتخاب اسباب بازی خوب از میان اقلام مختلفی که در یک فروشگاه وجود دارد، کار ساده ای نیست. والدین اغلب گیج می شوند و نمی دانند که باید چه کار کنند. قبل از خرید اسباب بازی این موارد را در نظر داشته باشید:
1- اسباب بازی باید چند منظوره باشد
کودکان در سنین پائین دوست دارند از اسباب بازی هایشان به طرق مختلف استفاده کنند، به همین دلیل لگوهای ساختمان سازی مورد علاقه بسیاری از کودکان است زیرا می توانند ساختارهای مختلفی با آن بسازند و در عین حال قوه تخیل در آنان تقویت خواهد شد.
2- اسباب بازی هایی پیدا کنید که در سنین مختلف قابل استفاده باشد
برخی اسباب بازی ها فقط در سن خاصی قابل استفاده هستند و بعد از چند هفته یا بیشتر هرگز دوباره مورد استفاده قرار نمی گیرند و به طور کلی کنار گذاشته یا فراموش می شوند. اما اسباب بازیهای دیگری مانند خانه عروسکی، قطارها، حیوانات پلاستیکی و غیره وجود دارند که گویی با کودک بزرگ می شوند و در دوره های مختلف کودکی با او هستند.
3- اسباب بازی هایی بخرید که نیاز به مهارت حل مسئله و اکتشاف دارند
خردسالان دوست دارند خودشان چیزهایی بسازند. این نوع اسباب بازیها برای مغزشان خوب است و حس می کنند دستاوردی بدست آورده اند. پازل، خمیر بازی و ابزارهایی که در هم فرو می روند، نمونه هایی از این اسباب بازی ها هستند.
4- اسباب بازی هایی که تخیل کودک را به چالش می کشند
کودک شما از خلاقیتی برخوردار است که شما هرگز راضی به اتلاف آن نخواهید بود. برای تشویق این احساس، اسباب بازی هایی پیدا کنید که بتواند به خلاقیت و پرورش کودکتان کمک کند مانند لباسهای تن پوش، آشپزخانه عروسکی، حیوانات پارچه ای و عروسک ها.
5- اسباب بازی باید کودک را وادار به تحرک کند
فعالیت بخش مهمی از بازی است. این نوع بازی ها قدرت مغز را افزایش داده و بدن را تقویت می کند. سه چرخه، ابزار باغبانی و حلقه های مینی بسکتبال انتخاب خوبی برای این منظور هستند.
6- اسباب بازی هایی که برای هر سنی مناسب هستند
بازی کردن با پدربزرگ و مادربزرگ یا والدین برای کودک لذت بخش است. بازی های تخته ای مانند شطرنج و منچ چگونه گوش کردن و رعایت نوبت را به کودک می آموزد. به علاوه، بزرگترها به او یاد می دهند که موقرانه شکست و باخت در بازی را بپذیرد، این مهارتی است که در زندگی آینده برای کودک مفید خواهد بود.

نکته بسیار مهم:
مراقب زمانی باشید که کودک صرف بازی با گوشی، تلویزیون و رایانه می کند. یکی از بزرگترین خطراتی که به عنوان بازی کودک را تهدید می کند، مدت زمانی است که صرف تماشای تلویزیون، بازی های رایانه ای، تبلت و تلفن های هوشمند می شود، این زمان را از کودک خود بگیرید. باید زمان بازی های دجیتالی و رسانه ای را در کودک به حداقل ممکن برسانید و شرایط را به گونه ای مهیا کنید که حتما زمانی برای بازی های فعال وجود داشته باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.