۱۸۵۴۷۹
۲۲۲۰
۲۲۲۰

علل بددهنی در کودکان، چگونگی برخورد با آن

آیا میدانید مغز انسان با واژه های زننده، رکیک و زشت متفاوت با سایر لغات رفتار مینماید؟

آیا میدانید مغز انسان با واژه های زننده، رکیک و زشت متفاوت با سایر لغات رفتار مینماید. بصورت کلی زبان در نیمکره چپ مغز و در قشر مخ پردازش می گردد. اما ناسازها در نواحی پایین تر مغز همراه با غرایز و احساسات پردازش میگردد. انسانها قادر هستند دشنامها و کلمات رکیک را ۴ برابر سریعتر از سایر لغات بخاطر بسپارند. و همین مساله باعث شده که کودکان نیز الفاظ بد را سریعتر یاد بگیرند .
ممکن است دیده باشید که در جمع های خانوادگی و یا به هنگام تعطیل شدن مدارس کودکان یکدیگر را با القاب بدی صدا میکنند و به هم ناسزاگویی میکنند اما وقتی که از والدین آنها پرس و جو میشوند بعضا خواهند گفت که ما از این الفظ استفاده نکرده اگر شما هم از ان دسته والدین هستید که میخواهید بدانید چرا کودکان بد دهنی میکنند و چگونه میتوان این عادت زشت را از بین برد این مقاله را مطالعه کنید:

علل بروز بد دهنی در کودکان
والدین بد دهن کودکان بد دهن خواهند داشت:
در تمامی مباحث روانشناسی برای بررسی یک اختلال در کودک ابتدا بایستی پدر و مادر مورد بررسی قرار گیرند زیرا کودکان‌ رفتارهای ‌ والدین خود را بطور ناخودآگاه‌ درونی‌ سازی میکنند. این رفتارهای‌ درونی سازی شده در کودکان نهادینه میشود و سپس کودک برطبق این‌ معیارها عمل‌ می‌کند؛ که به آن‌ فرآیند همانند سازی‌ گویند.‌ والدین اولین و مهمترین الگوی اخلاقی کودکان محسوب میشوند زیرا کودکان عاشق پدر و مادر خود هستند و آنها را الگوهای قوی‌ میداند.این وضعیت به دوصورت خودش را نشان خواهد داد :
استفاده از ناسزا و بددهنی در خانواده امری عادی رایج محسوب میگردد : که در اینصورت کودک با تقلید مستقیم این رفتار ناپسند را انجام خواهد داد .
بستگان نزدیک خانواده مانند عمو، دایی و یا حتی خود پدر و مادر لحن جالب کودک ر برای تفریح و سرگرمی خود قرار داده و و از کودک میخواهند به جهت شوخی و خنده هم که شده الفاظ بد را تلفظ نماید سپس در سن ۵-۶ سالگی کودک اینکه کودک خردسال دچار عارضه بد دهنی شده و والدین مجبور میشوند به درمان این اختلال بپردازند .
گاهی‌ مابین‌ درونی‌ سازی کردن ‌ یک‌ رفتار و برون ریزی آن‌ وقفه زمانی‌ می افتد ؛ بعنوان‌ مثال، کودک‌ حرف بدی را ماهها پیش از زبان‌ پدر یا مادر شنیده، اما اکنون آنرا بر زیبان می آورد .
نکته :‌ والدین‌ اگر به کودک خود بددهنی کنند و حتی اگر به شخص دیگری حرف زشتی بزنند کودک از آنها این مدل رفتار را می آموزد .
آموزش الفاظ زشت در جامعه توسط کودکان:
ممکن است کودکان بددهنی را از افراد دیگر بیاموزند مثلا کودکی که به مهد کودک میرود و یا در مدرسه از بچه های دیگر این الفاظ را یاد بگیرد .
بد دهنی کودکان برای جلب توجه:
کودکانی که مورد توجه والدین نمیباشند و توسط پدر و مادر خود تشویق نمیشوند ممکن است برای جلب توجه منفی والدین ازالفاظ بد و ناسزاگویی استفاده نمایند . در برخی موارد کودکان‌ با به زبان ‌آوردن‌ حرفهای‌ زشت‌ میتوانند به‌ خواسته‌ های‌ خود برسند. بنابراین‌ بدزبانی‌ را راهی‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اهداف‌ خود تلقی‌ می ‌کنند و در درازمدت‌ جزو رفتار آنان‌ خواهد شد.
بد دهنی علامت یک اختلال رفتاری:
اختلالات رفتاری درکودکان گروهی از اختلالهای رفتاری را تشکیل میدهد که شامل دروغگویی افراطی وشیطنت و فرار از مدرسه میگردد. اینگون کودکان دارای اختلالات رفتاری ممکن است پرخاشگر، بددهن، گستاخ و بی اعتنا باشند و نسبت به بزرگترها رفتار منفی شدیدی را نشان دهند.
سایر موارد شامل:
بد دهنی به دلیل اختلال شخصیت:
این مساله مخصوصا در اختلالات شخصیتهای ضد اجتماعی بیشتر دیده میشود
بددهنی در پسیکوزهای کودکان:
که بطور خلاصه شامل دسته ای از بیماریهای جدی روحی و روانی را شامل میشود که بیمار درطی حملات تهاجمی بیماری ممکن است به بددهنی و توهین به سایر افراد بپردازد.
بد دهنی در عقب افتادگی ذهنی:
وجود رفتار نامتناسب اجتماعی و از جمله پرخاشگری در کودکانی که دچار عقب ماندگی ذهنی هستند دیده شده .

چگونگی با بددهنی کودکان برخورد کنیم:
مسلماً با شناسایی‌ علت‌ رفتار نادرست، می‌توانیم‌ در رفع‌ آن‌ موفق‌ تر عمل‌ کنیم:
۱ . والدین از خودشان شروع کنند : اگر والدین دوست دارند که فرزندشان بد دهنی نکند و یا به اصطلاح فرزند با ادبی را تربیت کنند اولین قدم آنست که خودشان را اصلاح کنند و از بکار بردن الفاظ زشت و ناسزا خودداری نمایند .
۲ . اگر کودک با کودکان بددهن دیگری در ارتباط است ، بایستی‌ او را از این‌ افراد دور کنیم‌ حتی اگر نیاز است مهد کودک او را تغییر دهیم و به‌ جای‌ آنها دوستان‌ خوب‌ و مؤدب‌ را جایگزین‌ کنید .
۳ . در انتخاب‌ فیلمها و کارتونهایی که کودک تماشا میکند دقیق باشید و اگر ‌ فیلمی‌ مناسب‌‌ کودک‌ نیست، اجازه دیدن آنرا به کودک خود ندهید .
۴ . به چیزهایی که کودک معترض است گوش دهید .
۵ . هرگز کودک‌ نباید به‌ این‌ وسیله‌ به‌ خواسته ‌اش‌ برسد؛ بلکه‌ بایستی‌ به‌ او فهماند، چنانچه‌ دست‌ از این‌ نوع‌ رفتار بردارد و حتی‌ از این بابت عذرخواهی‌ کند، به‌ خواسته‌ اش‌ خواهد رسید.
۶ . اگر کودک ناسزایی گفت و معنی آنرا نمیدانست به هیچ وجه به او نخندید بلکه به او بگویید که این حرف بدی است .
۷ . کودک را تا میتوانید در مواقعی که حرف بد نمیزند و کارهای خوبی انجام میدهد تشویق کنید . حتی مواقعی برای او جوایزی تهیه کنید و به او بگویید برای اینست که امروز یا این هفته حرف بدی به زبان نیاوردی .
۸. ممکن است کودک دچار اختلالات رفتاری یا شخصیتی باشد که حتما بایستی توسط روانشناس کودکان مورد برریس قرار گرفته و درمان گردد.
به هر حال هرگاه پدر و مادر مواجه با بد دهنی درکودک خویش گردند بهترین توصیه آنست که با نشان دادن رفتاری حاکی از نارضایتی به کودک بفهمانند که رفتار وی مقبول آنان نیست . این طرز رفتار بسیار مؤثرتر از تنبیه بدنی کودک میباشد و در بسیاری موارد موجب ترک عادت مزبور میگردد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.