۱۸۵۵۱۳
۶۹۲۹
۶۹۲۹

عادت بد کودک، چرا هی لباسشو عوض میکنه؟

پسرم چهارسالشه و مهد میره.یه عادت عجیب داره که چند بار لباسشو عوض میکنه.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: پسرم چهارسالشه و مهد میره.یه عادت عجیب داره که چند بار لباسشو عوض میکنه و لباسهای بیرونش رو توی خونه میپوشه و مدام از ما نظر میپرسه که خوب شدم؟ علاقه خاصی به چند تا از لباسهاش داره .
پاسخ دکتر پرویز رزاقی، روانشناس خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس:
مادر عزیز اگر فرزند لباس های متعدد میپوشد و به شکل افراطی خود را وارسی میکند یا از پوشیدن لباس راحتی در منزل طفره میرود میتوان مشکل روانشناختی را پیش بینی کرد ولی با این گفته های شما مشکلاتی مثل وسواس و ... را نمیتوان مشکلات روانشناختی را پیش بینی کرد. بهتر است مادر به بررسی‌های دقیق تری از ویژگیهای شخصیتی و روانشناختی فرزند بپردازد. گاهی بچه ها با پوشیدن لباس ها دنبال جلب توجه اطرافیان هستند. گاهی وقت ها هم بچه ها دنیای تنوع طلبی و زیبایی را تجربه و حفظ می کنند با پوشیدن لباس می توانند نگاه اطرافیان خود را به همراه داشته باشند و این برای فرزند دارای ارزش زیادی است. گاهی فرزندان برای برطرف کرد کمبود اعتماد به نفس خود اقدام به چنین اعمالی می کنند به نوعی می خواهند با پوشیدن این گونه لباس به خود وجهه یا اعتبار جدید ببخشند و تایید دیگران را به همراه داشته باشند. گاهی می تواند این رفتار ناشی از الگو پذیری یا رفتارهای ساده ای از والدین باشد، ممکن است مادر یا اطرافیان برای حضور در مهمانی چندین بار لباس خود را تعویض کرده و خود را مورد ارزیابی قرار دهند و کودک او را در آن حال دیده و به عنوان یک الگوی رفتاری سالم مورد تقلید قرار می دهد.
بنابراین این رفتار ها را جزو مسائل روانشناختی تلقی نمیکنیم بهتر است مادر راه حل روانشناختی را در برخورد با فرزند پیاده کند:
1- حتی‌المقدور از تحقیر و سرزنش کودک خودداری کنید و نگویید این چه کاری است که کردی
۲- میتوانید فرزند خود را تفهیم نمایید که به جز پوشیدن لباس و تایید گرفتن از دیگران با روش های دیگری هم میتواند تایید دیگران را به همراه داشته باشد.
3- عدم تحقیر و تمسخر فرزند
۴- مادر باید کمک کند، این مشکلاتی که ناشی از ویژگی های این دوره سنی میباشد (بروز هر نوع از این آسیب ها برای این گروه سنی) طبیعی است و حساسیت خود را کم کند و تلاش کند فرزند این بحران را به سلامتی طی کرده و به مراتب بالاتر از رشد روانی و اجتماعی خود برسد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.