ورزش در کودکان دیابتی، نکاتی که باید بدانید
ورزش با کنترل قند خون در کودکان دیابتی از افزایش وزن جلوگیری می کند و از اینرو برای کودکان دیابتی مناسب است همچنین اعتماد بنفس کودکان را بالا می برد.
ورزش با کنترل قند خون در کودکان دیابتی از افزایش وزن جلوگیری می کند و از اینرو برای کودکان دیابتی مناسب است همچنین اعتماد بنفس کودکان را بالا می برد. هیچ احتیاجی نیست که کودک مبتلا به دیابت به صورت حرفه ای ورزش را پیگیری کند ولی حذف کامل ورزش نیز برای کودک لازم نیست، کودکان مبتلا به دیابت مانند سایر کودکان اگر بتوانند زیاد ورزش کنند، واقعا می توانند شرایط خود را کنترل کنند.
ورزش باعث افزایش میزان سلامت کودکان می شود:
ورزش باعث تقویت استخوان ها و عضلات کودک می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان ها را کاهش می دهد.
ورزش در کودکان مبتلا توانایی های جسمی را افزایش می دهد:
کودکان مبتلا به دیابت با ورزش کردن می توانند هماهنگی، تعادل، قدرت و استقامت خود را به دست آورند و ورزش همچنین می تواند سطح انرژی این کودکان را افزایش دهد. ورزش در کودکان مبتلا به دیابت ترشح انسولین را کنترل می کند و میزان قند خون را کنترل می کند. ورزش باعث افزایش کارایی انسولین در بدن کودک می شود که به افراد دیابتی کمک می کند تا سطح قند خون خود را در محدوده سالم نگه دارند.
ورزش و کمک به مدیریت وزن در کودکان دیابتی:
افراد برای اینکه به وزن مناسب خود دست یابند فقط در کنار تغذیه سالم به مسائل دیگر هم نیاز هست توجه کنند و از جمله مهمترین این مسائل ورزش کردن است ، کودکان به کمک ورزش می توانند کالری های اضافی دریافتی در بدن را بسوزانند و عضله سازی کنند ، این موضوع به نوبه خود به بدن کودک کمک می کند تا کالری بیشتری بسوزاند و در کودکان مبتلا به دیابت نوع ۱ یا ۲ بسیار مفید است. همچنین بدن کودکانی که چربی زیادی دارد انسولین به درستی ترشح نمی شود و بدن قادر نیست سطح قند خون را کنترل کند.
زمانی که کودکان از خانه بیرون می روند یا به ورزشگاه می روند، برایشان فرصتی است برای دیدار با سایر کودکان و بدست آوردن تجربیات جدید و جالب.اگر کودکان ورزش کنند، کار گروهی و رقابت را نیز فرا می گیرند.
ورزش کمک می کند تا اعتماد به نفس بچه ها افزایش یابد. با تسلط بر مهارت، بهبود توانایی های جسمانی و یا کمک به یک تیم، بچه ها می بینند که می توانند به چیزهایی که می خواهند برسند.
ورزش و تقویت روانی در کودکان دیابتی :
کودکان مبتلا به دیابت به کمک ورزش می توانند تنش و استرس خود را کاهش دهند و بدین طریق روحیه آنان بهبود یابد، ورزش در کودکان حتی می تواند به پاک کردن ذهن و آرام کردن کودکان کمک کند. تمام ورزش ها برای کودکان عالی هستند - از پیاده روی گرفته تا دوچرخه سواری برای بازی و یا در تیم های ورزشی.
کودک باید از ورزش کزدن هدف داشته باشد تا به مزایای ان به درستی دست یابد مثلاً ۶۰ دقیقه ورزش در روز برای ۵ تا ۶ روز در هفته. مانند هر قسمت دیگری از یک شیوه زندگی سالم، ممکن است عادت های ورزشی جدید برای کودکان در مرحله اول دشوار باشد ، اما تجربیات و مزایای ورزش می تواند به کودکان کمک کند تا در برنامه هایشان تمرکز کافی داشته باشند.
همه بچه ها باید قبل از اینکه شروع به ورزش کنند، آمادگی فیزیکی ورزشی داشته باشند ؛ برای بچه های مبتلا به دیابت، قبل از شروع هر ورزش جدید، حتما باید با پزشکشان صحبت کنید، که واقعا این سطح فعالیت برای فرزند شما مناسب است یا خیر.پزشک به شما در مورد هرگونه تغییر در برنامه آزمایشی، دارو یا سایر مواردی که ممکن است لازم باشد برای ورزش اطلاع می دهد. پزشک به احتمال زیاد نور سبزی برای هر فعالیتی می شود که کودک شما می خواهد آن را شروع کند. جدا از همه اینها، ورزش بخش مهمی از مدیریت دیابت است با این وجود ممکن است ملاحظات خاصی برای فرزند شما وجود داشته باشد که به ورزش های خاصی از قبیل صخره نوردی، پارا گلایدینگ یا غواصی علاقه داشته باشد.
این ورزش ها نیاز به تمرکز زیادی دارند،و داشتن شرایط جسمانی خوب و کنترل دیابت خوب هستند. اگر مشکلات دیابت رخ دهد و توانایی های فردی را در طول ورزش های ماجراجویی اش مختل کند، آسیب جدی برای فرزندتان می تواند وجود داشته باشد، بنابراین اجازه پزشک و آماده سازی مناسب برای کودکتان مهم است. اگر فرزند شما تازه شروع به ورزش کردن یا بازی کردن، کرده است، حمایت عاطفی شما مهم است ، والدین می ترسند و کودک را از مشارکت دور نگه می دارند، والدین می توانند احساس متفاوت بودن، بیمار بودن یا شکننده بودن کودک را تقویت کنند.نگرش مثبت خود را حفظ کنید و اجازه دهید فرزند شما بداند که او می تواند در ورزشی با کار سخت نیز موفق شود - درست مثل هر بچه دیگر در تیم، تا زمانی که اقدامات احتیاطی ملاحظه شوند.
انجام ورزش و تاثیرات آن برای کودکان دیابتی
هنگامی که کودکان مبتلا به دیابت ورزش می کنند:
والدین کودکان دیابتی توجه داشته باشند که کودکان مبتلا به دیابت در صورتی که ورزش کنند، می توانند قند خون پایینی داشته باشند، که هیپوگلیسمی نام دارد و از قند خون بالا در آنها جلوگیر شود که هیپرگلیسمی نام دارد. افت قند خون که در زمان ورزش یا بعد از آن اتفاق می افتد در واقع زمانی است که بدن مقدار زیادی قند ذخیره شده خود را مصرف می کند، به خصوص اگر سطح انسولین پس از تزریق بالا باقی مانده باشد.
نشانه های قند خون پایین در کودکان عبارتند از؛
- عرق کردن در کودک
- سرگیجه درکودک
- ضعف درکودک
- لرز در کودک
- اضطراب در کودک
- احساس گرسنگی در کودک
- سردرد در کودک
- مشکلات تمرکزی و گیجی در کودک.
موارد شدیدتر می تواند موجب از حال رفتن یا حمله ناگهانی در کودک شود.
پرستار کودک لازم است قند خون کودکان مبتلا به دیابت را پس از مصرف وعده اصلی یا میان وعده ها بررسی کند ، برای جلوگیری از کاهش سطح قند خون اگر کودک برنامه تمرینی دقیقی را آغاز می کند مانند تمرین برای ورزش، پزشک ممکن است یک مقدار کاهش انسولین را برای جلوگیری از هیپوگلیسمی توصیه کند.
افزایش قند خون در کودک ممکن است قبل و بعد از تمرین اتفاق بیافتد. عضلات کودک در طول ورزش به انرژی بیشتری نیاز دارند، بنابراین بدن با آزاد کردن گلوکز اضافی در خون به آن پاسخ می دهد.اگر بدن برای استفاده از گلوکز به اندازه کافی انسولین نداشته باشد، قند در خون می ماند این باعث می شود که فرد بیشتر دستشویی برود، که می تواند منجر به کم آبی بدن شود، به ویژه هنگامی که فرد عرق زیاد و تنفس شدید در طول ورزش داشته باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼