درمان صرع کودکان، چه راهکاری دارد؟
صرع در دوران کودکی پدیده ای شایع بوده و حدودا ۱۰ درصد از کودکان در دوره کودکی خود صرع را تجربه میکنند. علت صرع تخلیه الکتریکی غیر طبیعی و نا به جا هست که به طور همزمان در تعداد زیادی از سلول های مغزی یا نورون ها اتفاق می افتد و منجرب میشود به اینکه تظاهرات حرکتی یا حسی و یا رفتاری در کودک ایجاد شود.
صرع در دوران کودکی پدیده ای شایع بوده و حدودا ۱۰ درصد از کودکان در دوره کودکی خود صرع را تجربه میکنند. علت صرع تخلیه الکتریکی غیر طبیعی و نا به جا هست که به طور همزمان در تعداد زیادی از سلول های مغزی یا نورون ها اتفاق می افتد و منجرب میشود به اینکه تظاهرات حرکتی یا حسی و یا رفتاری در کودک ایجاد شود. تشنج هایی که به مرور زمان تکرار بشوند به مرور زمان یعنی در فاصله ای بیش از ۲۴ ساعت تکرار شود را صرع یا اپیلپسی می گویند. بنابراین هر تشنجی را صرع نمی گویند و ممکن است فقط یکبار اتفاق بیفتد. خوشبختانه کمتر از یک سوم از تشنج در کودکان منجر به بروز صرع میشود. علتی پشت تشنج کودکان است و بهترین فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان با انجام آزمایش و معاینه های لازم سعی میکند تا آنها را پیدا کند. گاهی اوقات علت تب، عفونت های مغز یا پرده های افراد مغز، ضربه های مغزی، خونریزی های مغزی و گاهی ممکن است به دلیل التهابات قدیمی مغز و ایجاد بافت های جوشگاهی باعث ایجاد تشنج شود.
صرع بدون علت کودکان
علت بروز تشنج میتواند به دلیل اشکال ساختمانی در مغز باشد و عامل مادرزادی داشته باشد که موجب تخریب بافت های مغزی به مرور زمان میشود، گاهی ممکن است پزشک نتواند دلیل بروز تشنج ها را پیدا کند و این صرع بدون علت و صرع اولیه است.
درمان صرع کودکان
کودکانی هستند که دو تا سه بار تشنج را تجربه میکنند و این اتفاق دیگر برای آنها نمی افتد ولی این موضوع موجب اضطراب والدین شده و میخواهند بدانند که آیا باید درمان صرع کودکان را جدی بگیرند یا نه؟ ولدین باید دانند که از چه زمانی باید به بهترین فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران مراجعه کنند و چه پیشگیری هایی باید انجام دهند. درمان تشنج بستگی به نوع و عاملی دارد که موجب رخ دادن بیماری تشنج در کودکان میشود.
انواع تشنج در کودکان
تشنج ناشی از تب
تشنج بدون تب یا صرع
در مواردی که تشنج با تب اتفاق می افتد و سن شایع آن حدود ۹ ماهگی تا ۶ سالگی است که در این دوره زمانی بسیار شایع بوده و بعد از آن شیوع آن کم میشود تا وقتی که کودک به سن ۱۰ تا ۱۴ سالگی میرسد فروکش میکند ولی در دورانی که بیماری تشنج شایع است بخصوص در کودکانی که زمینه ژنتیکی دارند یعنی نزدیکان و بستگان درجه یک و دو سابقه ی تشنج های همراه با تب را در کودکی داشته اند احتمال وقوع این پدید در آنها بالا است. بنابراین والدین باید با مشاهده اولین تشنجی که همراه با تب برای کودکشان اتفاق می افتد به فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه بکنند و نکته مهم در اینجا این هست که گاهی تشنج های همراه با تب به دلیل ایجاد عفونت های وخیم در مغز و پرده های اطارف مغز هستندکه باید توسط پزشک معالجه و تشخیص داده شود و وقتی تشخیص داده شد که عفونت مغز و یا مننژیت در کار نیست تشخیص تشنج ساده ناشی از تب بوده و درمان خاصی را برای کودک تجویز نخواهند کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼