انواع گلودرد کودکان، کدامند؟
گلو درد کودکان، مشکلی شایع در دوران کودکی است و در بیشتر موارد جایی برای نگرانی وجود ندارد.
گلو درد کودکان، مشکلی شایع در دوران کودکی است و در بیشتر موارد جایی برای نگرانی وجود ندارد. در بیشتر مواقع، گلو درد در کودکان بخشی از سرماخوردگی در آن ها است، که مشکلاتی را به دنبال نخواهد داشت و بدون نیاز به درمان برطرف می شود. در مواردی ممکن است گلو درد در کودکان نشانه ای از مشکلی جدی باشد که به درمان پزشکی نیاز دارد.
شما همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر در این مورد به مقاله های چگونه گلودرد را درمان کنیم؟، فایل صوتی خواص آلوئه ورا برای گلودرد و فایل صوتی درمان گلودرد به صورت طبیعی که توسط سایت رسانه دکتر سلامت تهیه شده است، مراجعه کنید.
درمان گلو درد کودکان به علت آن بستگی دارد. گلو درد کودکان که از عامل باکتریایی ناشی شده با آنتی بیوتیک ها درمان می شود در حالی که گلو درد کودکان که عامل آن ویروس است با استراحت، مصرف داروهای مسکن و سایر داروها برای کاهش علائم درمان می گردد.
۱- درمان گلودرد استرپتوکوکی:
درمان گلودرد استرپتوکوکی در کودکان، اغلب با آنتی بیوتیکی همچون پنی سیلین یا آنتی بیوتیک مشابه آن آموکسی سیلین صورت می گیرد. کودکانی که به پنی سیلین حساسیت دارند، باید آنتی بیوتیک دیگری را برای درمان گلو درد دریافت کنند. آنتی بیوتیک برای درمان گلو درد کودکان در فرم قرص یا مایع برای 2 یا 3 بار در روز تجویز می شود. اگر کودک قادر به مصرف داروهای خوراکی نیست، تزریق تک دوز آنتی بیوتیک برای درمان گلودرد کودکان که عامل آن باکتری است توصیه می گردد.
-کودکان مبتلا به گلو درد که آنتی بیوتیک دریافت کرده اند، اغلب ۲۴ ساعت بعد از آغاز درمان، دیگر بیماری را منتقل نخواهند کرد، بنابراین اگر کودک احساس بهتری دارد و دچار تب نمی شود، ۱ روز بعد می تواند به مدرسه برود. در هر حال، کامل کردن دوره درمان گلودرد کودکان بسیار اهمیت دارد.
-اگر بعد از آغاز درمان گلو درد کودکان، کودک احساس بهتری نداشت و یا علائم تشدید شدند، کودک باید مجددا معاینه شود. در صورتی که کودک به علت گلو درد نمی تواند مایعات و مواد غذایی کافی دریافت کند، والدین باید علائم کم آبی بدن را در نظر داشته باشند.
۲- درمان گلودرد ویروسی:
گلو درد کودکان که از ویروس ناشی شده، عموما 4 تا 5 روز به طول می انجامد. در این زمان، درمان گلو درد کودکان برای کاهش درد کمک کننده خواهد بود، اما تاثیری بر از بین بردن ویروس ندارد. آنتی بیوتیک نقشی در درمان گلو درد کودکان که از ویروس ناشی شده، ندارند. کودک مبتلا به عفونت ویروسی که برای 24 ساعت دچار تب نشده و احساس بهتری دارد، می تواند به مدرسه بازگردد.
داروهای مسکن:
گلودرد کودکان می تواند با مسکن های ضعیف مانند استامینوفن یا داروی ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن درمان شود. استامینوفن هر ۴ تا ۶ ساعت تجویز می شود و استفاده بیش از ۵ بار در روز جایز نیست. این دارو برای درمان گلو درد کودکان زیر ۳ ماه بدون تجویز پزشک منع مصرف دارد. دوز صحیح استامینوفن بر اساس وزن کودک محاسبه می شود. ایبوپروفن برای درمان گلودرد هر ۶ ساعت به کودک داده می شود و در کودکان زیر ۶ ماه منع مصرف دارد. دوز مناسب ایبوپروفن برای درمان گلو درد کودکان بر اساس وزن آن ها محاسبه می شود.
-مصرف آسپرین برای کودکان زیر 18 سال به علت خطر بروز سندرم ری ممنوع است.
بررسی کم آبی بدن:
گلو درد کودکان ممکن است، آن ها را از خوردن و آشامیدن باز دارد. نوشیدن مایعات کمتر منجر به کم آبی بدن می شود. به منظور کاهش خطر دهیدراتاسیون در گلو درد کودکان، والدین می توانند مایعات گرم به کودک بدهند.
-نشانه ها و علائم کم آبی خفیف به دنبال گلو درد کودکان شامل خشکی دهان، تشنگی زیاد و کاهش دفع ادرار یا خیس کردن یک پوشک در ۶ ساعت، هستند.
علائم کم آبی متوسط تا شدید در کودکان شامل کاهش دفع ادرار، عدم ریزش اشک هنگام گریه کردن، خشکی دهان و چشم های گود رفته می باشد.
شوینده های دهانی:
قرقره کردن محلول آب و نمک برای کنترل گلو درد در کودکان به کار می رود. اثرگذاری این روش برای درمان گلو درد کودکان مشخص نیست، اما ضرری نیز به دنبال ندارد.
بیشتر متخصصین ¼ تا ½ قاشق چایخوری نمک در هر فنجان شامل 240 میلی لیتر آب گرم را توصیه می کنند. این محلول برای درمان گلو درد کودکان باید در دهان چرخانده شود و بلعیده نگردد. کودکان زیر 6 سال معمولا نمی توانند به خوبی آب و نمک را داخل دهان خود قرقره کنند.
اسپری ها:
اسپری های حاوی بی حس کننده های موضعی برای درمان گلو درد کودکان به کار می روند. در هر حال، این اسپری ها اثری چندانی ندارند. علاوه بر این، ماده موثره بی حس کننده بنزوکایین که عموما در ترکیب این اسپری ها به کار می رود، موجب واکنش های آلرژیک می گردد.
-استفاده از اسپری های گلو برای درمان گلو درد کودکان توصیه نمی شود.
آبنبات گلودرد (lozenge):
آبنبات های گلو درد با خاصیت دارویی برای درمان خشکی یا درد در کودکان وجود دارند. در هر حال، این آبنبات ها عملکرد مناسبی بدین منظور ندارند.
استفاده از آبنبات گلو درد برای درمان گلو درد کودکان توصیه نمی شود، خصوصا کودکانی که زیر 5 سال بوده و احتمال خفگی وجود دارد. مکیدن آبنبات های سفت نیز می تواند علائم گلو درد کودکان بالای 5 سال را که در معرض خطر خفگی قرار ندارند، تسکین دهد.
روش های دیگر:
سایر روش ها برای درمان گلو درد کودکان، نوشیدن نوشیدنی های گرم مانند چای عسل و لیمو، سوپ مرغ و خوردن دسرهای سرد یا یخ زده هستند.
- دادن عسل به کودکان زیر 12 ماه به علت خطر مسمومیت بوتولیسم ممنوع است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼