اختلال یادگیری کودکان، انواع و روش درمان
ناتوانی های یادگیری رایج هستند. بین ۸ تا ۱۰ درصد کودکان زیر ۱۸ سال ایالات متحده آمریکا ممکن است برخی از انواع ناتوانی یادگیری را داشته باشند.
اختلال یادگیری مشکلی است که بر چگونگی دریافت و پردازش اطلاعات فرد اثر میگذارد. اختلال یادگیری در کودکان ، ممکن است در هر کدام از موارد زیر مشکل ایجاد کند:
-خواندن
-نوشتن
-حل ریاضی
-درک دستورالعمل ها
ناتوانی های یادگیری رایج هستند. بین ۸ تا ۱۰ درصد کودکان زیر ۱۸ سال ایالات متحده آمریکا ممکن است برخی از انواع ناتوانی یادگیری را داشته باشند.
ناتوانی یادگیری به باهوش بودن فرد ارتباطی ندارد. در عوض فردی با ناتوانی یادگیری ممکن است متفاوت ببیند، بشنود یا درک کند که می تواند همه چیز مانند درس خواندن برای امتحان یا تمرکز داشتن در کلاس را سخت تر کند. راه هایی وجود دارد که فرد می تواند با یادگیری آن ها، مقابله با این تفاوت ها را آسان تر کند.
انواع ناتوانی های یادگیری
انواع مختلفی از ناتوانی های یادگیری وجود دارد و می تواند بر روی افراد اثر متفاوتی بگذارد. مهم است به این نکته توجه شود که اختلال کم توجهی-بیش فعالی و اختلالات طیف اوتیسم مانند ناتوانی یادگیری نیستند.
انواع اصلی ناتوانی های یادگیری عبارتند از:
دیسپرکسیا یا اختلال کنش پریشی . دیسپرکسیا بر روی مهارت های حرکتی فرد تاثیر می گذارد. مهارت های حرکتی، به ما در حرکت و هماهنگی کمک می کنند. یک کودک که دیسپرکسیا دارد ممکن است به مواردی بر بخورد یا در دست گرفتن قاشق یا بستن بند های کفشش مشکل داشته باشد. بعد ها ممکن است با چیز هایی مانند نوشتن و تایپ کردن مشکل پیدا کند. دیگر مشکلات مرتبط با دیسپرکسیا عبارتند از:
-مشکلات گفتاری
-حساسیت به نور، لمس کردن، طعم یا بو
-دشواری حرکات چشم
دیسلکسیا یا خوانش پرشی. دیسلکسیا بر چگونگی فرایند زبان یک فرد اثر می گذارد و می تواند خواندن و نوشتن را مشکل کند. همچنین می تواند موجب مشکلات گرامری و درک مطلب شود. همچنین ممکن است کودک در بیان آن ها و کنار هم قرار دادن افکارش هنگام مکالمه، مشکل داشته باشد.
دیسگرفیا یا نوشتار پریشی. دیسگرفیا بر توانایی های نوشتاری یک فرد تاثیر می گذارد. افراد مبتلا به دیسگرفیا ممکن است مشکلات مختلفی داشته باشند که عبارتند از:
-دست خط بد
-مشکل در املا
-مشکل در نوشتن افکارشان بر روی برگه
اختلال یادگیری در کودکان دبستانی
دیسکلاکولیا. دیسکلاکولیا بر توانایی فرد برای حل ریاضی اثر می گذارد. اختلال در ریاضی در هر شخص، شکل های بسیار و علائم متفاوتی دارد. در کودکان کوچک، دیسکلاکولیا بر یادگیری شمارش و تشخیص اعداد اثر می گذارد. هنگامی که کودک بزرگ تر می شود، ممکن است در حل مسائل اصلی ریاضی یا به خاطر سپردن چیز هایی مانند جدول ضرب، مشکل داشته باشند.
اختلال در فرایند شنوایی. این مشکل در مسیری است که مغز فرد، صدایی را که می شنود پردازش می کند. این مشکل ناشی از ضعف شنوایی نیست. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است مشکلات زیر را داشته باشند:
-یادگیری خواندن
-تشخیص صدا از صدای پس زمینه
-دنبال کردن دستورالعمل های گفتاری
-بیان تفاوت میان کلماتی با صدای مشابه
-به خاطر سپردن چیز هایی که می شنوند
اختلال در فرایند دیداری. فردی که مبتلا به اختلال فرایند دیداری است، در تفسیر اطلاعات دیداری اش مشکل دارد. ممکن است در خواندن یا بیان تفاوت میان دو موضوع مشابه مشکل داشته باشد. افراد مبتلا به اختلال فرایند دیداری اغلب در هماهنگی چشم و دست مشکل دارند.
تشخیص ناتوانی یادگیری
تشخیص ناتوانی یادگیری مشکل است چرا که لیست قطعی از علائم مرتبط و مناسب با هر کودک وجود ندارد. همچنین بسیاری از کودکان سعی در مخفی نگه داشتن مشکلشان دارند. ممکن است به غیر از چیز های مشخصی مانند شکایات مکرر از تکالیف یا کودکی که نمی خواهد به مدرسه برود، توجه نکرده باشید با این حال، علائم ناتوانی یادگیری موارد زیر هستند:
-عدم اشتیاق برای خواندن یا نوشتن
-مشکل در به ذهن سپردن مسائل
-کار کردن با سرعتی آرام
-مشکل در دنبال کردن دستورالعمل ها
-مشکل در تمرکز داشتن بر یک مورد
-دشواری درک نظرات مطلق
-کم توجهی به جزئیات یا توجه زیاد به جزئیات
-مهارت های اجتماعی کم
-اختلال
اگر مشکوک هستید کودکتان اختلال ناتوانی یادگیری دارد، با متخصص اطفال یا معلم فرزندتان درباره ی ارزیابی کردن او صحبت کنید. ممکن است دیدن چند متخصص قبل از تشخیص قطعی، ضروری باشد. این متخصصین شامل روانشناس بالینی، روانشناس مدرسه، روانشناس رشد، متخصص کاردرمانی یا گفتار درمانی می شود که بستگی به مشکل فرزندتان دارد. آن ها آزمایشات و ارزیابی های متفاوتی را برای کاهش مشکل انجام می دهند.
تشخیص اولیه ناتوانی یادگیری
دانستن علائم اختلال یادگیری در کودکان توسط والدین کمک می کند تا کمکی که فرزندشان نیاز دارد را هر چه سریع تر به او برسانند. به همین دلیل مهم است که به نقاط عطف رشد فرزندتان توجه کنید. تاخیر داشتن مانند دیر شروع به حرکت کردن یا دیر صحبت کردن می تواند علائم ناتوانی یادگیری در کودکان نوپا یا پیش دبستانی باشد.
درمان ناتوانی های یادگیری
آموزش های ویژه، رایج ترین درمان برای ناتوانی های یادگیری هستند. بعد از انجام یک ارزیابی برای تشخیص مشکل فرزندتان، یک تیم از مربیان ویژه، برنامه تحصیلی مشخصی را برای فرزندتان ایجاد می کنند که به چه خدمات ویژه ای برای پیشرفت در مدرسه نیاز دارد. سپس مربیان ویژه به فرزندتان کمک می کنند تا بر روی نقاط قوتش اثر بگذارند و راه های جبران ضعف هایش را به او یاد دهند.
بسیاری از منابع بیرون از سیستم مدارس دولتی که در دسترس هستند، عبارتند از:
-مدارس خصوصی، مخصوص درمان کودکان مبتلا به ناتوانی های یادگیری
-برنامه های پس از مدرسه برای کودکان ناتوان در یادگیری
-خدمات آموزشی و درمانی در خانه
ناتوانی یادگیری مانعی برای موفقیت نیست. با امکانات مناسب، افراد ناتوان در یادگیری می توانند با هر مشکلی مقابله کنند.
والدین کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری
فهمیدن آن که فرزندتان مبتلا به ناتوانی یادگیری است می تواند شما را از پا در بیاورد. بسیاری از والدین روند تشخیص اختلال یادگیری را بسیار ناخوشایند می بینند و زمانی که تشخیص داده می شود، با مشکل بزرگی مواجه می شوند که باید کمک های مورد نیاز فرزندشان را فراهم کنند.
بهترین کاری که به عنوان والدین می توانید به سادگی برای فرزندتان انجام دهید، عشق ورزیدن و حمایت کردن او است. این راهنمایی ها می توانند به شما برای کمک کردن به فرزندتان، کمک کنند:
هرچیزی که می توانید را یاد بگیرید. تمام حقایق مربوط به ناتوانی یادگیری فرزندتان و نحوه تاثیر آن بر روند یادگیری او را بدانید. درباره ی خدمات و دستورالعمل های حمایتی، تحقیق کنید تا قادر باشید نقش مهمی در تصمیم گیری درباره ی درمان مناسب فرزندتان داشته باشید.
حامی فرزندتان باشید. با مدرسه فرزندتان همکاری کنید تا (یک برنامه آموزشی فردی) داشته باشد- برنامه ای ویژه که هدف های فرزندتان را مشخص می کند و حمایت هایی را که برای رسیدن به آن اهداف به آن ها نیاز دارد را تعریف می کند. قوانین تحصیلات ویژه و مدرسه را درک کنید تا بتوانید مطمئن شوید که فرزندتان بیشتر از مدرسه استفاده می برد. خدمات بسیاری موجود هستند اما تا زمانی که درخواست ندهید ارائه نمی شوند.
مطمئن شوید که فرزندتان عادت های سالمی دارد. کودکی که خواب کافی در شب دارد، رژیم غذایی متعادل دارد و زیاد ورزش می کند، از لحاظ ذهنی و جسمی کودک سالم تری است.
به حس و حال فرزندتان توجه کنید. ناتوانی یادگیری برای اعتماد به نفس کودک بد است. مراقب علائم افسردگی مانند بی حوصلگی، تغییر درخواب یا اشتها و بی علاقگی به فعالیت های معمول او، باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼