۲۰۹۷۷۲
۵۴۲
۵۴۲

چگونه از دعوای کودکان جلوگیری کنیم؟

برای بسیاری از والدین گوش دادن به سر و صدا و دعواهای بچه ها بسیار ناراحت کننده است.

برای بسیاری از والدین گوش دادن به سر و صدا و دعواهای بچه ها بسیار ناراحت کننده است. هرچند که این دعواها جزئی از دوران کودکی آن ها محسوب می شود، اما به هر حال این شرایط می تواند برای هر پدر و مادری نا امید کننده باشد. برخی از والدین در خانه کار می کنند و وجود این سر و صدا و دعواها معمولا باعث حواس پرتی آن ها می شود. بنابراین آگاهی از ماهیت نزاع کودکان و چگونگی حل و فصل آن، برای هر پدر و مادری ضروری است.
چه بخواهیم چه نخواهیم دعواهای کودکانه وجود دارد. و معمولا تا زمانی که به درگیری شدید فیزیکی منجر نشود نباید زیاد نگران بود. مشاجره به بچه ها کمک می کند تا راه های سازش، حل و فصل اختلاف و کنترل خود را به مرور زمان یاد بگیرند. این درست است که یادگیری این مفاهیم بسیار طولانی خواهد بود. اما شما باید پیش از آنکه کار به جاهای باریک بکشد خودتان دست به کار شوید و راه های مسالمت آمیزی را پیش روی کودکان خود قرار دهید.

۱ . طرف هیچکدام از بچه ها را نگیرید
برخی اوقات در یک دعوای کودکانه یکی از بچه ها می نالد و یا گریه می کند. برای همین والدین سریع طرف او را گرفته و کودک دیگر را عوا می کنند. شما نباید طرف هیچکدام از بچه ها را بگیرید. زیرا در چنین حالتی کودکان می آموزند که اگر دعوا کنند و حین دعوا گریه کنند یا مظلوم نمایی کنند، مشاجره به نفع آنان تمام می شود. زیرا بزرگترها طرف او را می گیرند. در یک دعوا بین بچه ها، شما باید بدون اینکه طرف کسی را بگیرید به کودکان نشان دهید که راه های مسالمت آمیز زیادی برای حل مشکلاتشان وجود دارد و دعوا اولین و آخرین گزینه نخواهد بود. بنابراین اگر می توانید بچه ها را به چالش بکشید که بدون دعوا مشکل خود را حل کنند
اما اگر می بینید که دعواها تشدید پیدا می کنند، باید وارد عمل شوید و خودتان مانع از دعوا کردن بچه ها شوید. شما می توانید با گفتن جملات زیرا سعی کنید که آن ها را از هم جدا کنید:
"لطفا هر کدوم از شما به اتاق خودتون برید "
"پسرم / دخترم شما بیا داخل اتاق من بازی کن"
"دیگه در مورد چیزی صحبت نکنید و ساکت باشید لطفا"
دقت کنید که بهترین کار این است که در همان لحظه درباره دعوا بحث نکنید و گفتگو درباره آن را به موقعی دیگر موکول کنید، که بچه ها آرام شده اند و می توانند به حرف های شما گوش کنند.

۲ . رفتاری را که می خواهید از کودکان خود ببینید خودتان انجام دهید
شما نباید فقط در مورد چگونگی حل و فصل اختلافات صحبت کنید. شما باید در عمل راه و روش حل مناقشات را به کودکان آموزش دهید. اگر کودک شما ببیند که شما برای حل یک مشکل فریاد می زنید یا عصبانی می شوید. او نیز به طبع به خاطر الگو برداری از شما برای حل مناقشه یا پیروز شدن در دعواها داد میزند یا عصبانی خواهد شد.
اما شما باید هوشمندانه عمل کنید. اگر احیانا درگیر مشاجره شدید یا در موقعیت پر تنشی قرار گرفتید، با رفتاری درست سعی کنید به کودک خود بفهمانید که بهترین راه حل مشکلات چیست. با این کار بچه ها کمتر دعوا می کنند و مسائل خود را با شیوه کم خطری حل می کنند.

۳ . چرخه مشاجره را بشکنید
مناقشه ذاتاً یک پروسه واکنشی است. اگر یک کودک شروع به بدرفتاری کند، کودک دیگر نیز واکنش نشان خواهد داد و اگر جلوی مشاجره را نگیرید دعوا صورت می گیرد. بنابراین پیش از آنکه مشاجره به دعوا کشیده شود سریعا مشاجره را متوقف کنید.
زمانی که دعوایی شروع می شود هیچکدام از طرفین به حرف کسی گوش نمی دهد. پیش از شروع دعوا قوانین تربیتی خود را، دوستانه به کودکان خودتان گوشزد کنید و برای آن ها عواقب کارشان را توضیح دهید.

۴ . به بچه ها بخاطر دعوا کردن پاداش ندهید
شاید از خودتان بپرسید که کدام پدر و مادری به خاطر درگیر شدن کودکش با یک بچه دیگر پاداش می دهد؟ مگر ممکن است؟ اما چه باورتان بشود چه نه، برخی از والدین متاسفانه به خاطر دعوا کردن کودکشان برای او جایزه و پاداش در نظر می گیرند.

۵ . کودکان را سرگرم کنید
بر اساس تجربه بیشتر والدین به این باور رسیده اند که اغلب مبارزات و دعوای بچه ها ناشی از کسالت و بی حوصلگی است. هنگامی که بچه ها به طور جدی در فعالیت هایی مثل بازی کردن و یا کارهای گروهی شرکت کنند، کمتر احتمال دارد که دعوا کنند و یا درگیر شوند. دقت کنید به هر قیمتی نباید کودک را سرگرم کنید. برای مثال والدین اصرار دارند که فرزندشان را پای تلوزیون بنشانند. اما غافل از آنند که خود تلوزیون می تواند عاملی برای دعوا کردن بین بچه ها باشد. شما باید کودکان را در یک سرگرمی فعال قرار دهید. تلوزیون کودک را وادار به هیچ فعالیتی نمی کند و ممکن است حتی حوصله او را بیشتر سر ببرد.

۶ . منبع اصلی مسئله و دعوا را پیدا کنید
در حالی که بی حوصلگی و تمایل به جلب توجه بیشتر، دو دلیل عمده و اصلی در درگیری بین کودکان است، دلایل کوچک و بزرگ دیگری نیز در دعوای بین آن ها دخالت دارند. کشف علت اصلی دعوای بچه ها می تواند به شما کمک کند که بهترین راه حل ممکن را برای کاهش و یا متوقف کردن درگیری بین آن ها پیدا کنید.

۷ . قبل از شروع دعوا، آن را متوقف کنید!
هر زمان که برایتان مقدور است، موقعیت هایی را پیش بینی کنید که بچه های شما به احتمال زیاد در آن دعوا می کنند. برخی مواقع احتمالاً هنگام سوار شدن به اتومبیل، هنگام بازی در خانه، هنگام تغییر فعالیت و یا درست قبل از غذا خوردن ممکن است بین بچه ها دعوا رخ دهد. قبل از اینکه دعوا شروع شود، با شناخت موقعیت پرتنش بین آن ها، آن را متوقف کنید.
شما به عنوان پدر یا مادر باید عوامل و چیزهایی که فرزندانتان سر آن ها دعوا می کنند را شناسایی کنید. برای مثال موارد زیر می توانند منشاء شروع دعوا بین آن ها باشد:
اسباب بازی
تلویزیون
کامپیوتر
نشستن روی صندلی خاصی
قرار گرفتن در کنار شخص خاصی
و …

۸ . دلسرد نشوید
کاهش درگیری و دعوا در بین بچه ها روندی است که یک شبه اتفاق نمی افتد. بعضی از بچه ها بیشتر از دیگران مستعد مشاجره و درگیری هستند. راه حل ها و استراتژی های لازم برای حل مشکلات را به کودکان خود بی آموزید. اما به یاد داشته باشید که آنها هنوز بچه هستند و نمی توان انتظار زیادی از آن ها داشت. دعوای کودکان با با خواهرها و برادرهایشان همگی بخشی از دوره کودکی است. شما نیز چنین دورانی را روزگاری پشت سر گذاشته اید.

منبع: نسخه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.