۲۱۵۴۵۲
۶۴۸
۶۴۸

استفاده از موبایل در کودکان، ساختار مغزشان را تغییر می دهد؟

آیا کودکان تان و گوشی همراهتان از یکدیگر جدا نشدنی اند؟ این موضوع امروزه اتفاقی رایج در اکثر خانه ها است.

آیا کودکان تان و گوشی همراهتان از یکدیگر جدا نشدنی اند؟ این موضوع امروزه اتفاقی رایج در اکثر خانه ها است. در بیشتر خانواده هایی که هر دو والدین شاغل هستند، والدین مشغولی که زمان کافی ندارند، اغلب برای سرگرم شدن فرزندشان، گوشی هایشان را به آن ها می دهند.
بارها و بارها توسط خیرخواهان و حتی در مدرسه به والدین درباره ی این عمل اخطار داده شده است. با این وجود، این حقیقت که این مسئله انجام نمیگیرد به این معناست که اکنون اکثر آن ها حتی این موضوع را جدی نمی گیرند. یکی از دلایل این امر این است که دادن گوشی هوشمند به کودکان، راحت ترین راه برای ساکت کردن آنان است.
دلیل دیگر این است که اکثر والدین تصور می کنند تمام این اخطارها و هشدارها شایعه هستند که هیج پایه علمی ندارند. اما در حال حاضر، سرانجام علم از طریق مطالعات به دلایل تکان دهنده ای رسیده است که باید برای آن که همه بنشینند و توجه کنند، کافی باشد.

اکتشافی تکان دهنده به وسیله مطالعه ای علمی
موسسه ملی بهداشت در سال ۲۰۱۸ مطالعه ای در مورد رشد شناختی مغز نوجوانان آغاز کرد. این تحقیق در ۲۱ مرکز تحقیقاتی در حال انجام است و در دهه آینده، نزدیک به ۱۱۰۰۰ کودک در سنین ۹ تا ۱۰ سال را درک خواهد کرد.
این شامل مصاحبه گسترده و اسکن مغز کودک شرکت کننده می شود. اکنون پس از یک سال، اولین دسته از داده های اسکن مغزی تقریبا ۴۵۰۰ شرکت کننده، نتایج غیر منتظره ای را به نمایش گذاشته است.
دانشمندان هنگام انجام اسکن ام آر آی از مغز کودکان و مقایسه داده ها با مصاحبه شان، تغییرات عمده ای در ساختار مغزی کودکان خاص یافتند. این اسکن های مغزی از بچه هایی بودند که هر روز بیش از هفت ساعت از گوشی های هوشمند، بازی های ویدئویی و تبلت استفاده می کردند. دانشمندان می گویند که اسکن مغزی این کودکان، نازک شدن قشر مغز را نشان می دهد.
این خارجی ترین لایه مغز است که اطلاعات را از پنج عضو حسی بدن تهیه می کند. این نازک شدن قشر مغز، نشانه ی بلوغ است که به نظر می رسد در کودکانی که در معرض بیش از حد صفحات گوشی های هوشمند هستند، زودتر از حد معمول اتفاق می افتد.
یکی دیگر از جزئیات تکان دهنده ای که توسط مطالعه ی داده های اسکن مغزی و مصاحبه ها مشخص شده است، این است که کودکانی که وقت بیشتری را -حداقل بیش از دو ساعت در روز- بر روی وسایل دیجیتالی می گذرانند، در مقایسه با سایر بچه هایی که به آن اندازه از گوشی های هوشمند استفاده نمی کنند، نمره کمتری در آزمون های زبان و تفکر گرفته اند.
در حالی که این نتایج قطعا قابل توجه هستند، دانشمندانی که مشغول کار بر روی آن هستند، تاکنون تاثیرات این نتایج روی کودکان در طولانی مدت را معین کردند. آن ها هنوز مطمئن نیستند که بلوغ زودرس قشر مغز چه تاثیری بر سلامت کودکان خواهد گذاشت.
دانشمندان تنها زمانی می توانند ادعای قطعی داشته باشند که مطالعه در ۹ سال بعد به پایان برسد یا اطلاعات کاملی را مورد بررسی قرار دهند. اینکه همه ی آن ها در سال های آینده به چه صورت انجام گیرند اهمیت دارد.
حال با گفتن این موضوع، عملکرد ضعیف زبان و تفکر توسط کودکانی که بیش از حد توسط صفحات گوشی های همراه قرار می گیرند، باعث نگرانی می شود. با این حال، در نظر گرفتن تمام اخطاراتی که درباره ی اثرات منفی بیش از حد قرار گیری کودکان در مقابل صفحات گوشی های همراه، با آن ها مواجه می شویم، ممکن نیست که کاملا تعجب آور هم باشند.
جامعه علمی و عموم مردم، مشتاقانه منتظر نتایج نهایی مطالعه خواهند بود. در همین حال، ما به عنوان والدین مسئول، می توانیم با کمتر کردن ساعت بازی با این صفحات هوشمند، تلاش خود را کنیم. فعالیت های مختلفی وجود دارد که بچه های ما می توانند انجام دهند، خصوصا در فضای بیرون از خانه.
فعایت هایی از قبیل دوچرخه سواری یا حتی بازی عالی قدیمی لی لی می توانند سلامت کودک را تا حد زیادی بهبود بخشند. حتی اگر برای مدتی تحت فشار قرار بگیرید، فعالیت های سرگرم کننده خود را در خانه برنامه ریزی کنید. فرزند خود را در کار های ساده خانه مشغول کنید و آن ها را تشویق کنید. در آخر، این سلامتی فرزند ما است که بالاتر از هر چیزی حتی چند دقیقه گرانبها از نگرانی های کاری ما قرار دارد.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.