۲۱۶۲۵۶
۷۳۳
۷۳۳

چگونه با کودکان طلاق رفتار کنیم؟

جدایی والدین و طلاق بر فرزندان اثر نمی‌گذارد، بلکه طولانی شدن فرآیند طلاق آسیب زاست.

هانیه لواف روانشناس و مشاور خانواده درباره چگونگی رفتار با فرزندان بعد از طلاق اظهار کرد: جدایی والدین و طلاق بر فرزندان اثر نمی‌گذارد، بلکه طولانی شدن فرآیند طلاق آسیب زاست.

وی بیان کرد: والدینی که طلاق عاطفی گرفته اند و دائم در خانه در حال دعوا و کشمکش هستند بیشتر از آن هایی که به صورت رسمی از هم جدا شده‌اند، به فرزندانشان آسیب وارد می‌کنند.

این روانشناس گفت: برای بهتر شدن حال فرزندان بعد از جدایی باید از بروز آسیب جلوگیری کرد و والدین اقداماتی انجام دهند که طی شدن این فرآیند کنترل شود.

لواف با بیان اینکه والدین متناسب با سن فرزندان اطلاعات صادقانه‌ای به آن‌ها بگویند، افزود: به فرزندان حقایق را بگوییم تا آن‌ها بتوانند با این مسئله کنار بیایند و فرضیه سازی اشتباه نکنند، چراکه ممکن است احساس عدم امنیت کنند.

وی با اشاره به اینکه گاهی فرزندان خودشان را مقصر جدایی والدینشان می‌دانند، اضافه کرد: آن‌ها فکر می‌کنند به دلیل رفتار‌های اشتباهشان پدر و مادرشان از هم طلاق گرفتند؛ لازم است والدین به تخیلات فرزندان پایان دهند.

این روانشناس تاکید کرد: والدین نباید در حضور فرزندان از یکدیگر بدگویی کنند و به آن‌ها بگویند؛ مادر تو زن بدی است یا پدر تو مرد بدی است.

وی با بیان اینکه والدین باید نسبت به فرزندشان مسئولیت پذیر باشند، افزود: والدین فعالیت‌های مربوط به فرزندنشان را به صورت مشترک انجام دهند تا به فرزند خود احساس امنیت دهند.

این روانشناس بیان کرد: والدین باید شرایطی را مهیا کنند تا فرزندشان با شرایط جدید سازگار شود و بتواند با شرایط ایجاد شده کنار بیاید.

لواف با اشاره به اینکه خود طلاق بی ثباتی را در روال عادی زندگی کودک ایجاد می‌کند، اضافه کرد: نباید انتظار رفتار‌هایی که از فرزندان داشتیم را کنار گذاریم و باید همچنان مانند گذشته در مقابل رفتار‌های اشتباه فرزندانمان بایستیم.

این روانشناس ادامه داد: اگر والدین توجه بیش از اندازه به خواسته‌های فرزندانشان داشته باشند، ممکن است باج گیری عاطفی ایجاد شود و والدین نباید در این دام گرفتار شوند.

وی خاطرنشان کرد: والدین باید بعد از طلاق شرایط و امکانات را برای فرزندشان فراهم کنند، اما به آن‌ها باج ندهند.

هنگامی که یک ازدواج و زندگی مشترک منجر به جدایی می‌شود، مدیریت و مهار احساسات دشوار است. توهین‌ها، ناامیدی‌ها یا خیانت‌ها به تازگی رخ داده‌اند و این نوع احساسات مخرب و ناخوشایند می‌تواند بر شدیدتر شدن وخامت روابط مشکل‌دار هر چه بیشتر دامن بزند. در بحبوحه مشاجرات زوجین ممکن است تهمت‌هایی را که می‌دانند بی‌اساس است به یکدیگر نسبت بدهند تا فقط یکدیگر را برنجانند ؛ پس از سال‌ها ازدواج، زوجین نقاط ضعف، حساسیت‌ها و آستانه تحریک خود را به‌خوبی می‌دانند و گاهی تلاش می‌کنند به آسیب‌پذیرترین نقطه، ضر به خود را بزنند. هنگامی که فرزندان شاهد این نزاع‌ها باشند، این حس بد به آن‌ها دست می‌دهد که فروپاشی خانواده آن‌ها در حال تبدیل به یک فاجعه کامل می‌باشد که طبیعتاً موجب اضطراب، ترس و افسردگی آن‌ها می‌شود. برای کاهش اثرات منفی طلاق روی فرزندان، والدین باید مسائل احساسی خود را با یک درمانگر و مسائل قانونی خود را با یک وکیل یا واسطه در میان بگذارند و حل و فصل کنند و حواس‌شان باشد وقتی بچه‌ها کنار آن‌ها هستند، دعوا و مشاجره نکنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.