آیا کرونا برای کودکان خطرناک است؟
کرونا ویروس، بیماری واگیردار عصر جدید که در مدت چند ماه به سرعت در تمام جهان گسترش یافت و روز به روز آمار مبتلایان و مرگ و میر آن بیشتر می شود.
کرونا ویروس، بیماری واگیردار عصر جدید که در مدت چند ماه به سرعت در تمام جهان گسترش یافت و روز به روز آمار مبتلایان و مرگ و میر آن بیشتر می شود؛ از جمله عوارض شایع این بیماری تب، بی حالی و خستگی، سرفه ی خشک، تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی و ریوی است. این بیماری با توجه به مدت زمان کوتاه نقل، ابتلا، دوره ی پنهان و بروز آن و البته عدم وجود واکسن و داروی درمانی به خصوصی موجب ایجاد ترس و وحشت در جهان شده است. با توجه به همه گیر شدن این بیماری که باعث ایجاد ترس و نگرانی در مادران شده، هر نوع علائم خفیف شبیه به کرونا آنان را دچار ترس و وحشت می کند. اگر چه این بیماری هنوز آنقدر جدید است که از تاثیر آن بر روی مادران باردار و کودکان اطلاعاتی در دسترس نیست، اما مانند بقیه بیماری ها ممکن است به همه سرایت کند، اما در نهایت امار کمتری در مورد ابتلای کودکان به آن گزارش شده است.
برای پیشگیری از کرونا فراموش نکنید بچه ها میتوانند ناقل باشند. خیلی مهم است که بچه ها هم مثل بزرگترها بهداشت دست را رعایت کنند. دست شستن درست را شما یاد بگیرید و به آنها هم آموزش بدهید. سرفه و عطسه کردن درست رو یاد بدهید. البته میدونیم که کنترل کردنشون چقدر سخته نکاتی که باید قبل از هر چیزی بدانیم.
هر علایم خفیف سرماخوردگی کرونا نیست. با دیدن هر نوع علائم سرفه، تب، بیحالی یا تنگی نفس نمی توان در مورد ابتلا به کرونا نتیجه گیری کرد. آرامش خود را حفظ کرده و پس از مشورت با پزشک متخصص در صورت ابتلا به کرونا نسبت به درمان اقدام نمایید. قبل از هر چیزی بدانید ابتلا به کرونا در کودکان بسیار کمتر بوده و علائم کرونا در کودکان، معمولا بسیار خفیف تر و شدت کمتری خواهد داشت. معمولا تب به دمای بالاتر از حد معمول بدن گفته می شود؛ دمای بدن کودک را مرتب چک کنید. تب یعنی سیستم ایمنی کودک شما در حال مبارزه با یک التهاب یا عفونت درونی است. دمای استاندارد بدنی برای یک کودک ۳۷/۸ درجه است، اگر دمای بدن کودک شما بالاتر از ۳۸ درجه باشد می توان گفت تب دارد. بهترین راه برای بررسی دمای بدن کودک، دماسنج مقعدی و سنجش دما از طریق پیشانی است. بدن کودکان معمولا پس از خواب بیدار شدن یا بعد از بازی کمی گرمتر و بی حال تر از حالت عادی است و اگر تبی دارد که او را از خواب روزانه یا بازی بازنمی دارد، یا از خوردن و نوشیدن غذا و مایعات ممانعت نمی کند؛ پس جای نگرانی وجود ندارد. در صورت وجود تب بالاتر از ۳۸ درجه با پزشک مشورت کنید و خودسرانه از
دادن داروهای تب بر به او خودداری کنید.
علت و علائم شیوع روتاویروس در کودکان چیست؟ علت و علائم شیوع روتاویروس در کودکان چیست؟
مادر و نوزاد دو هفته بعد از زایمان مادر و نوزاد دو هفته بعد از زایمان چون آمار ابتلای کودکان به کرونا کمتر است دلیل بر کم خطر بودن آنها نیست و باید مراقب آنها باشیم؛ زیرا در کنار مقاومت آنها نسبت به بیماری، می توانند ناقل این بیماری به خصوص برای سالخوردگان باشند.
تمرکز جامعه بر روی کرونا دلیلی بر جا انداختن روند بهداشتی و مراقبتی کودکان نیست. از بیماری های دیگر غافل نشویم و در صورت نداشتن علائم بیماری با مشورت پزشک روند واکسیناسیون کودک خود را ادامه دهیم.
در صورت ابتلای کودک به کرونا ویروس چه کنیم؟
از همان ابتدای بروز علائم روند درمانی را آغاز کنید. کمک و مشورت پزشکی بگیرید و در حضور در اجتماع بپرهیزید. نکات بهداشتی را رعایت کنید. در انتها در نظر داشته باشید که هم اکنون فصل آنفولانزا و سایر بیماری های مشابه عفونی است و ممکن است علائمی شبیه به کرونا را در فرزند خود مشاهده کنید. پس آرامش خود را حفظ کرده و با کمک پزشک درمان کودک را آغاز کنید.
حواستان باشد مراکز درمانی الان خیلی آلوده هستند. برای همین اگر علائم خفیف هست، شما آموزش دیدید که از یک سرماخوردگی ساده چطور توی خونه مراقبت کنید و کودکتان بیماری زمینه ای ندارد، بهتراست از درمان های حمایتی خونگی استفاده کنید.
آیا کرونا ویروس از مادر به جنین منتقل می شود؟
فعلا هیچ آماری در مورد انتقال کرونا از مادر به جنین گزارش نشده و اطلاعاتی در این مورد در دسترس نیست. با این وجود مادران باردار برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و انتقال آن به جنین، نکات بهداشتی و مراقبتی را رعایت نمایند.
آیا مادر مبتلا به کرونا ویروس می تواند به شیردهی ادامه دهد؟
شیر مادر نقش بسیار کمرنگی از انتقال بیماری ها به خصوص بیماری های عفونی به کودک دارند. با توجه به اهمیت شیر مادر در تقویت قوای جسمی کودک، با رعایت نکات احتیاطی می توان همچنان شیردهی به کودک را ادامه داد؛ در صورت مشاهده علائم یا تایید بیماری تمامی نکات بهداشتی را رعایت کرده و با استفاده از ماسک و همچنین ضد عفونی کردن دستان خود می توانید به کودک خود شیر دهید. در صورت رو به وخامت گذاشتن بیماری، با رعایت نکات بهداشتی می توانید از پمپاژ شیر و دادن آن با شیشه شیر یا قاشق به کودک نیز بهره ببرید.
آیا کرونا در کودکان نسبت به بزرگسالان ابتلای بیشتری دارد؟ چگونه میتوان از بروز عفونت کروناویروس در بدن فرزند خود پیشگیری کرد؟
در پاسخ به سؤال اول، باید گفت که هیچ مدرک معتبری مبنی بر مستعد بودن کودکان در ابتلا به بیماری کروناویروس وجود ندارد. در واقع، بیشتر موارد تأیید شده این بیماری در بزرگسالان رخ داده است؛ اما بیماری کروناویروس در بدن کودکان نیز گزارش شده است؛ از جمله در کودکان بسیار کوچک. با این حال، بر اساس اطلاعات محدودی که در مورد سندرم تنفسی حاد شدید کروناویروس (SARS-CoV) و سندرم تنفسی کروناویروس در خاور میانه (MERS-CoV) منتشر شده است، این عفونت در بین کودکان نسبتاً شایع نمیباشد.
شیوع بیماری کروناویروس از تماس نزدیک با فرد آلوده رخ میدهد. کودکان نیز برای جلوگیری از ابتلا به این عفونت باید اقدامات پیشگیرانه معمول را انجام دهند؛ از جمله تمیز کردن دستها با استفاده از صابون و آب یا ضدعفونیکننده دست الکلی، پیشگیری از ابتلا به سایر بیماریهای تنفسی و عدم تزریق واکسنهایی مانند واکسن آنفلوانزا.
به کودک خود مایعات بیشتری بنوشانید و از محلول های ویتامین ث بیشتر به او بخورانید.
به کودک خود آموزش دهید بهداشت فردی خود را رعایت کرده و دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون یا مواد ضد عفونی کننده الکلی بشوید.
آیا کرونا در کودکان علائم متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد؟
گزارشهای محدودی از کودکان مبتلا به بیماری کروناویروس، علائم سرماخوردگی مانند تب، آبریزش بینی و سرفه را توصیف کرده است. همچنین، علائم مشکلات دستگاه گوارشی مانند استفراغ و اسهال نیز در بدن برخی از کودکان مبتلا به COVID-۱۹ گزارش شده است. این گزارشهای محدود نشان میدهد که کودکان مبتلا به بیماری کروناویروس معمولاً علائم خفیفی را تجربه میکنند؛ اگرچه عوارض شدید (به عنوان مثال، سندرم پریشانی حاد تنفسی و شوک سپتیک) نیز گزارش شده است.
آیا کرونا در کودکان هم موجب بروز علائم شدید و مرگ می شود؟
همانطور که قبلاً اشاره شد، تاکنون گزارشهای بسیار کمی از نتایج بالینی کودکان مبتلا به بیماری کروناویروس گزارش شده است. گزارشهای محدود حاکی از آن است که اغلب کودکان مبتلا به این عفونت با علائم خفیف روبرو میشوند؛ اگرچه عوارض شدید (به عنوان مثال، سندرم پریشانی حاد تنفسی و شوک سپتیک) نیز گزارش شده است. با این حال، به یاد داشته باشید که مانند سایر بیماریهای تنفسی، ممکن است تعداد اندکی از کودکان در معرض خطر عفونت شدید قرار گیرند؛ به عنوان مثال، کودکانی که دارای شرایط بهداشتی و سلامتی خاصی هستند.
آیا کرونا در کودکان راهکارهای درمانی به خصوصی هم دارد؟
به این نکته مهم توجه داشته باشید که در حال حاضر، هیچ داروی ضد ویروسی دارای مجوز سازمان غذا و دارو برای مقابله با بیماری کروناویروس وجود ندارد. درمان کلینیکی شامل اجرای سریع اقدامات پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز درمانی و مدیریت عوارض میباشد. بر اساس این توضیحات، کودکان و اعضای خانواده آنها باید برای جلوگیری از شیوع عفونتهای تنفسی مانند بیماری کروناویروس دستهای خود را به طور مرتب با صابون و آب یا ضدعفونیکننده دست مبتنی بر الکل تمیز کرده، اقدامات پیشگیرانه معمول را رعایت نموده، هنگام سرفه جلوی دهان خود را پوشانده و از واکسیناسیونهایی از جمله آنفولانزا در این مدت بحرانی خودداری کنند.
چگونه ترس و اضطراب کودکمان را مدیریت کنیم؟
کودکان ممکن است مرتب به حرفهای بزرگسالان خود یا اخبار تلوزیون گوش دهند؛ از شنیدن هشدارهای شما دچار ترس و وحشت و حتی شب ادراری نیز بشوند. اگر کودک شما دچار استرس شده، با دیدی حامیانه او را در آغوش گرفته و به او اطمینان دهید در صورت رعایت بهداشت و نکات ایمنی هیچ اتفاقی برای او نخواهد افتاد و شما همیشه در کنار او بوده و مراقب او خواهید بود. عشق و محبت بیشتری به او بدهید و به او بفهمانید او را دوست دارید و اجازه نمی دهید چیزی او را آزار دهد. فرصت بازی و محیط آرامش بخش تری را برای او ایجاد کنید و پیوند عاطفی خود را با او قوی تر کنید. از دروغ بپرهیزید و واقعیت را مطابق سن او، کاملا منطقی توضیح دهید؛ راهکارهای پیشگیری و مراقبت را به او آموزش دهید.
در نهایت اینکه، آمار ابتلا و مرگ در اثر ابتلا به کرونا در کودکان، در کشور بسیار ناچیز است و با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی جای نگرانی وجود ندارد.
ولی این را خوب بخاطر داشته باشید که کرونا ویروس جدید ابعاد ناشناخته زیادی دارد و با اطمینان نمیتوان گفت که کودکان را درگیر نمی کند پس برای پیشگیری از ابتلای کودکان باید تا جای ممکن آن ها را از افراد مشکوک به بیماری و محیط های آلوده دور نگه داشت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼