چه زمانی کودکان چرت زدن را متوقف می کنند؟|کودکان از چه سنی به چرت زدن نیاز ندارند؟
چرت زدن کودکان در سالهای اولیه زندگیشان بیشتر است و به مرور که بزرگتر میشوند کاهش مییابد. علائمی وجود دارد که به شما نشان میدهد کودک دیگر به چرت زدن نیازی ندارد.
چرت زدن کودکان در سالهای اولیه زندگیشان بیشتر است و به مرور که بزرگتر میشوند کاهش مییابد. علائمی وجود دارد که به شما نشان میدهد کودک دیگر به چرت زدن نیازی ندارد.
در این مقاله میخوانید:
- چرت زدن کودکان از چه سنی متوقف می شود؟
- چرت زدن کودکان دوقلو
- علائمی که نشان می دهد کودک می خواهد چرت زدن را متوقف کند
- وقتی چرت زدن کودک متوقف می شود چه می کنید؟
- نکات کلیدی درباره چرت زدن کودکان
- خلاصه
چرت زدن کودکان از چه سنی متوقف می شود؟
در حدود 12 ماهگی، برخی از کودکان چرت صبحگاهی خود را رها میکنند و در ۲ سالگی اکثر کودکان فقط در حدو دو تا سه بعدازظهر یک بار چرت میزنند. ممکن است زمانی که فرزند شما 3 ساله میشود، چرت زدن را متوقف کند و زمانی که او به 5 سالگی میرسد، احتمالا در طول روز دیگر چرت نمیزند و تمام شب میخوابد.
این موضوع را به خاطر داشته باشید که هر کودکی متفاوت است. حتی اگر بیشتر کودکان در سنین 3 تا 5 سالگی چرت زدن را متوقف کنند، فرزند شما ممکن است در سن 2 یا 6 سالگی به این نقطه برسد. سن طبیعی خاصی برای چرت نزدن کودک وجود ندارد. همچنین ممکن است این انتقال لزوما خطی نباشد. برخی از روزها ممکن است کودک به چرت نیاز داشته باشد و در روزهای دیگر، نه. طول چرت بعدازظهر نیز با گذشت زمان کوتاهتر میشود، بنابراین وقتی کودک به پیشدبستانی میرود، لزوما نیازی نیست که چرت او دو یا سه ساعت طول بکشد تا احساس استراحت کند.
بیشتر بخوانید: بهترین مراکز سونوگرافی کودکان در شرق تهران کدام است؟
چرت زدن کودکان دوقلو
جالب است بدانید که دوقلوها اغلب زودتر از کودکان دیگر چرت زدن را متوقف میکنند. اما این موضوع غیرعادی نیست که یکی از دوقلوها به چرت زدن ادامه دهد، حتی اگر دیگری اینطور نباشد. به همین دلیل شاید بخواهید آنها را برای چرت زدن در اتاقهای جداگانه قرار بدهید. آن کودکی که چرت نمیزند باید تشویق شود که آرام بماند.
بیشتر بخوانید: آموزش کودکان کم شنوا، مهارت هایی که کمکتان می کند
علائمی که نشان می دهد کودک می خواهد چرت زدن را متوقف کند
وقتی کودک دیگر به این دوره استراحت اضافی برای حفظ انرژی خود در طول روز نیاز نداشته باشد، چرت زدن را متوقف میکند. علائمی وجود دارد که نشان میدهد کودک آماده است تا چرت زدن را متوقف کند:
- مشکل در به چرت زدن: به جای خوابیدن، کودک ممکن است سعی کند در حالی که برای خوابیدن دراز کشیده، بازی کند یا آواز بخواند.
- مشکل در به خواب رفتن هنگام شب: اگر کودک شما به دلیل چرت بعدازظهر، هنگام شب دیگر به اندازه کافی خوابآلود نیست، نشانه میدهد که چرت زدن بر خواب شبانه او تاثیر منفی میگذارد. بهترین استراتژی این است که چرت روزانه او را کوتاه نگه دارید و زمان خواب شبانه او را نیز اصلا تغییر ندهید.
- زود بیدار شدن: اگر کودک شما صبحها خیلی زود از خواب بیدار میشود، میتواند نشانهای از این باشد که به دلیل چرت بعد از ظهرش به اندازه کافی خسته نبوده است. سعی کنید چرت بعدازظهر او را کوتاه یا حذف کنید تا ببینید آیا این کار تاثیری دارد یا نه.
- بدون چرت زدن، خوابآلود به نظر نمیرسد: اگر در آن روزهایی که فرزندتان چرت بعدازظهر خود را حذف میکند، در طول روز متوجه خمیازه یا کمانرژی شدن یا تحریکپذیری او قبل از خواب نمیشوید، نشان میدهد که او آماده است که چرت زدن را کاملا متوقف کند.
- به هیچ وجه در زمان چرت زدن نمیخوابد: ممکن است متوجه شوید که کودک شما در طول چرت زدن بدون اینکه خوابآلود به نظر برسد به بازی یا آواز خواندن ادامه میدهد. این نشانه قطعی مبنی بر این است که دیگر نیازی به چرت زدن نیست، به ویژه اگر کودک شما در اواخر روز بدخلق یا تحریکپذیر نشود.
بیشتر بخوانید: عفونت لثه کودکان و نوزادان با روش های درمان
وقتی چرت زدن کودک متوقف می شود چه کار کنید؟
هنگامی که علائمی را مشاهده کردید که نشان میدهد کودک به طور کامل چرت زدن را متوقف کرده، موارد زیر را به کار ببرید:
- ایده خوبی است که ساعتی را برای استراحت کودک تنظیم کنید که این زمان معمولا همان زمانی است که کودک قبلا چرت میزده. این زمان استراحت به جای ترک ناگهانی چرت زدن، به عنوان یک دوره انتقال عمل میکند. کودک در این زمان استراحت میتواند به یک کتاب تصویری نگاه کند، یا رنگآمیزی انجام بدهد، یا لگو یا پازل درست کند. در این زمان، فعالیتهایی را که پر سر و صدا یا بیش از حد تحریککننده است، منع کنید.
- هنگامی که فرزند شما برای اولین بار چرت زدن را به کلی متوقف میکند، بهتر است زمان خواب او را زودتر تنظیم کنید تا بدنش به تغییرات جدید عادت کند. مطمئن شوید که برنامه خواب کودک در زمانبندی منظم قرار دارد. در این مرحله کودک بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شب میخوابد، بنابراین برای اینکه در مسیر درست قرار بگیرد، بسته به زمان بیدار شدن او، ساعت خوابش را ۳۰ دقیقه عقب بکشید تا زمان خوابش بیشتر شود.
- اگر متوجه شدید که کودک شما در طول روز خوابآلود یا تحریکپذیر است و میخواهد چرت بزند (حتی پس از اینکه از دیگر چرت نمیزند) اشکالی ندارد که به او اجازه دهید این کار را انجام بدهد. به یاد داشته باشید که چرت زدن لزوما یک فرآیند خطی نیست و ممکن است کودک حتی پس از مدتی که به آن نیاز نداشته، گهگاه به چرت زدن نیاز پیدا کند.
- اگر مهدکودک، یا پیشدبستانی کودک، ساعات خواب خود را تعیین کرده است، اما کودک شما قبلا چرت زدن را رها کرده، به جای اینکه او را مجبور کنید چرت بزند، از او بخواهید که در زمان چرت زدن کودکان دیگر، آرام باشد و فعالیتهایی مانند نقاشی کردن، یا پازل درست کردن انجام بدهد.
نکات کلیدی درباره چرت زدن کودکان
در ادامه با نکات کلیدی درباره چرت زدن کودکان آشنا میشوید:
- اکثر کودکان در سنین ۳ تا ۵ سالگی چرت زدن را متوقف میکنند، اما این زمان در کودکان، متفاوت است.
- به نشانههای منحصر به فرد کودک مانند تغییر در رفتار توجه کنید که ممکن است نشان دهد او برای کاهش زمان چرت زدن آماده است.
- راههای مختلفی برای کمک به انتقال کودک از این مرحله وجود دارد: به جای چرت زدن، به کودک فعالیتهای آرام ارائه و روتین زمان خواب او را تنظیم کنید. همچنین یک برنامه خواب شبانه ثابت داشته باشید.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص اطفال
خلاصه
چرت زدن کودکان در حال رشد مهم است، اما زمانی فرا میرسد که چرت زدن به سادگی از بین میرود. هر کودک متفاوت است، اما بیشتر بچهها بین ۳ تا ۵ سالگی چرت بعدازظهر خود را رها میکنند. نشانههای زیادی مبنی بر آمادگی کودک برای چرت نزدن وجود دارد که عبارتند از: نخوابیدن در هنگام چرت زدن، مشکل در به خواب رفتن در شب و بیدار شدن زودتر از حد معمول. در این صورت، ممکن است کودک نوپا یا پیش دبستانی شما دیگر نیازی به چرت زدن نداشته باشد. اگر در مورد نیاز کودک به چرت زدن شک دارید، با پزشک اطفال مشورت کنید. اگر میبینید که کودک در طول روز حتی بدون چرت زدن سطح انرژی خود را حفظ میکند، تقریبا میتوانید مطمئن باشید که او دیگر نیازی به چرت زدن ندارد.
برای پیدا کردن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼