هفت کاری که هرگز نباید قبل خواب کودک انجام داد
خواب کودک یکی از مهمترین موضوعاتی محسوب میشه که همیشه ذهن والدین رو به خودش مشغول میکنه.
نی نی سایت: خواب کودک یکی از مهمترین موضوعاتی محسوب میشه که همیشه ذهن والدین رو به خودش مشغول میکنه. همه میخوایم که کودکمون خواب شبانه راحتی داشته باشه و به تنظیم خواب کودک کمک کنیم تا از خواب عمیق بهرهمند بشه. اما خیلی وقتها به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، کارهایی رو انجام میدیم که خواب کودک رو مختل میکنه.
چرا خواب کودک انقدر مهمه؟
خواب کودک فقط زمانی برای استراحت نیست؛ یه بخش خیلی مهم از روند رشد و سلامتی اونه. وقتی کودک خوب میخوابه، بدنش بازسازی میشه و انرژی لازم برای زمان آینده رو به دست میاره. خواب به رشد مغز کودک کمک میکنه، چون در این زمان مغز اطلاعات روز رو پردازش میکنه و مهارتهای جدید رو یاد میگیره. همچنین خواب شبانه کودک باعث ترشح هورمونهای رشد میشه که برای سلامت بدن ضروریه. بنابراین، خواب کافی و باکیفیت برای کودک خیلی اهمیت داره، چون به رشد جسمی، ذهنی و حتی عاطفی او کمک میکنه. اگر کودک خواب خوبی نداشته باشه، ممکنه در طول روز خسته و بیحوصله باشه و حتی مشکلاتی مثل کمتوجهی یا رفتارهای نادرست داشته باشه.
۷ کاری که نباید موقع خواب کودک انجام بدی
حالا که میدونی خواب چقدر برای رشد و سلامتی کودک مهمه، برای خواب بهتر و منظمتر کودک باید از این کارها دوری کنی:
۱. تغییر دادن ساعت خواب کودک به طور مکرر
شاید گاهی فکر کنی که میتونی ساعت خواب کودک رو بنا به شرایط تغییر بدی، ولی باید بدونی که این کار میتونه به خواب کودک آسیب بزنه. وقتی که ساعت خواب کودک ثابت باشه، بدنش راحتتر میتونه خودش رو با خواب شبانه تنظیم کنه. بنابراین بهتره که ساعت خواب کودک رو منظم نگه داری و از تغییرات غیرضروری در این زمان خودداری کنی.
۲. استفاده از وسایل الکترونیکی
امروزه بیشتر والدین از تلفن همراه، تبلت یا تلویزیون استفاده میکنن، اما باید بدونی که استفاده از این وسایل الکترونیکی قبل از خواب میتونه خواب کودک رو مختل کنه. نور آبی که از صفحه این دستگاهها ساطع میشه، ترشح هورمون ملاتونین رو مختل میکنه و همین موضوع باعث میشه که کودک نتونه راحت بخوابه. به جای این کار، میتونی برای کودک کتاب بخونی یا موسیقی آرامشبخش پخش کنی تا به خواب رفتن راحتتری رو تجربه کنه.
۳. شیر دادن به کودک قبل از خواب
خیلی از والدین قبل از خواب به کودک خودشون شیر میدن تا راحتتر بخوابه. شاید در ابتدا به نظر برسه که این کار مفیده، ولی بعد از مدتی کودک به این عادت میکنه که همیشه برای خواب نیاز به شیر خوردن داشته باشه. این عادت میتونه باعث بیدار شدنهای مکرر کودک در طول شب بشه. برای بهتر شدن خواب کودک، بهتره که به تدریج از این عادت کم کنی و به او این فرصت رو بدی که خودش بخوابه.
۴. بازیهای هیجانانگیز قبل از خواب
بازی کردن با کودک میتونه خیلی لذتبخش باشه، اما اگر بازیهای هیجانانگیز مثل دویدن یا بازیهای پرتحرک انجام بدی، ممکنه انرژی کودک زیاد بشه و نتونه به راحتی بخوابه. برای این که کودک بتونه راحتتر بخوابه، بهتره که قبل از خواب از بازیهای آرامشبخش مثل قصهگویی یا نوازش استفاده کنی.
۵. قضاوتهای اشتباه درباره دمای اتاق خواب
دما یکی از عواملی هست که به شدت روی خواب کودک تأثیر میذاره. اگر دمای اتاق خیلی سرد یا خیلی گرم باشه، کودک نمیتونه راحت بخوابه. دمای ایدهآل برای خواب کودک بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است. باید مطمئن بشی که دمای اتاق خواب کودک مناسب و راحت باشه تا خواب شبانه کودک بدون مشکل پیش بره.
۶. استفاده از مواد محرک در وعدههای غذایی قبل از خواب
شاید وسوسه بشی که به کودک خوراکیهایی مثل شکلات یا شیرینی بدی، ولی این کار میتونه خواب کودک رو مختل کنه. مواد غذایی که کافئین یا شکر زیاد دارن، انرژی کودک رو افزایش میدن و ممکنه باعث بشن که کودک نتونه به راحتی بخوابه. بهتره که از خوراکیهای سنگین و محرک قبل از خواب خودداری کنی. حتی توصیه میشه قطره مکمل آد یا مولتیویتامین هم نهایتا تا ساعت ۴ عصر به کودک داده بشه تا سطح انرژی کودک رو در طول روز بالا ببره نه زمان خواب.
۷. عدم ایجاد محیط آرام و تاریک
اتاق خواب کودک باید محیطی آرام و تاریک باشه تا خواب راحتی داشته باشه. نور زیاد یا سر و صدای اضافی میتونه کودک رو بیدار کنه یا باعث بشه که نتونه به راحتی به خواب بره. برای این که محیط خواب کودک مناسب بشه، بهتره از پردههای تیره استفاده کنی تا نور اتاق کم بشه و همچنین هرگونه سر و صدای اضافی رو کم بدی.
حرف آخر
خواب کودک یکی از مهمترین مسائلیه که باید به اون توجه ویژهای کنی. با رعایت نکات ساده اما مهمی که گفتیم، میتونی شرایط بهتری برای خواب کودک فراهم کنی و از یک خواب راحت و شبانه برای خودت و کودک لذت ببری. به یاد داشته باش که تنظیم خواب کودک به کمک عادات منظم و محیط مناسب، میتونه تأثیر زیادی در کیفیت خواب و رشد کودک داشته باشه.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼