استرس کودکان کلاس اول، چگونه کم میشود؟
نگرانی از تأخیر والدین پس از پایان کلاس، از دیگر دغدغههای دانشآموزان است، والدین باید به فرزندان خود اطمینان دهند در ساعات مشخص او را ملاقات خواهند کرد.
تبیان: نخستین روز آغاز تحصیلی، یکی از خاطره انگیزترین روزها است. کلاس اولیها، این روز را هرگز فراموش نمیکنند و والدین با آگاهسازی و زمینهسازی مناسب نقش مهمی در شیرین ساختن این خاطرهدارند. فضای مدرسه حتی برای آن دسته از دانشآموزان کلاس اولی که تجربه آموزش در مهد کودک یا پیشدبستانی را داشتهاند، ممکن است عجیب یا هولناک به نظر برسد. رویارویی با افزایش ساعات درس، تغییر فرم لباس، کلاسهای بزرگتر و زیادتر شدن تعداد دانشآموزان، برای کلاس اولیها، غیر منتظره است.
از این رو بهتر است در روزهای پایانی تعطیلات تابستانی والدین همراه کودک به دبستان و خیابانهای اطراف رفته و با او در مورد فضای مدرسه صحبت کنند. بازی در حیاط مدرسه، مشاهده کلاسها و صحبت با آموزگار در صورت امکان قبل از آغاز کلاسها از اضطراب کودک میکاهد. ترسیم نقشه ساختمان مدرسه و نشان دادن محل دستشویی، غذاخوری و آبخوری به کودک و آشنا کردن او با چگونگی استفاده از ابزار مختلف، در کاهش استرس دانشآموز مؤثر است. یکی از مشکلات و نگرانیهای دانش آموزان در نخستین روزهای سال تحصیلی، چگونگی برقراری ارتباط با همکلاسیها بوده و اکثر آنها از والدین خود میپرسند، باید با چه کسی دوست شوم و اگر هیچ یک از بچهها مرا دوست نداشته باشندچه اتفاقی میافتد؟ بهتر است برای او توضیح داده شود، مطمئن باش که با تعداد زیادی از دانشآموزان، ارتباط برقرار خواهی کرد. در خصوص ویژگیهای بغل دستی او در کلاس توضیح داده و اگر کودک خجالتی است، با تمرین کردن قصههای کوتاه یا اجرای نمایش او را بیشتر با فضای کلاس آشنا کنید.
به کودک باید آموزش داد برای ارتباط با هم کلاسیهای خود از چه عباراتی استفاده کند. نگرانی از تأخیر والدین پس از پایان کلاس، از دیگر دغدغههای دانشآموزان است، والدین باید به فرزندان خود اطمینان دهند در ساعات مشخص او را ملاقات خواهند کرد بهتر است روزهای اول، والدین، فرزند را به مدرسه برده و پس از اتمام کلاس او را به خانه ببرند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼