عامل سرطان کودکان، نقش سیگار
نتایج یک پژوهش نشان میدهد: عوامل خطرزایی از جمله محل سکونت، مصرف سیگار توسط پدر در دوران بارداری مادر، سطح تحصیلات والدین و وضعیت اقتصادی، با خطر بروز سرطان در کودکان ارتباط دارند.
ایسنا: نتایج یک پژوهش نشان میدهد: عوامل خطرزایی از جمله محل سکونت، مصرف سیگار توسط پدر در دوران بارداری مادر، سطح تحصیلات والدین و وضعیت اقتصادی، با خطر بروز سرطان در کودکان ارتباط دارند.
شناسایی عوامل خطرزای بروز سرطان در کودکان دارای اهمیت است، اما این عوامل کمتر شناخته شدهاند، به این دلیل پژوهشی با هدف تعیین عوامل خطرزای بروز سرطان در کودکان زیر ۱۴سال توسط دکتر معصومه رامبد انجام شد.
این پژوهش به صورت مورد - شاهدی بر روی کودکان زیر ۱۴ سال انجام شد و ۹۸ کودک مبتلا به سرطان در گروه مورد و ۱۰۰ کودک سالم در گروه شاهد از نظر سن و جنسیت با یکدیگر همگون شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامهای که حاوی برخی عوامل شناخته شده و احتمالی بروز سرطان بود، از طریق والدین جمعآوری شد و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل، کایدو و رگرسیون لجستیک صورت گرفت.
در این مطالعه، سطح تحصیلات پایین پدر و مادر، به عنوان یکی از عوامل افزایش خطر بروز سرطان در کودکان گزارش شد.
یافتهها حاکی از آن است که خطر بروز سرطان در کودکانی که در خانوادههای با درآمد کم زندگی میکردند با نسبت شانس ۳.۰۸ بیشتر بود. علاوه بر آن مصرف سیگار توسط پدر در دوران بارداری با نسبت شانس ۳ و زندگی در مجاورت برق فشار قوی با نسبت شانس ۱.۵ نیز افزایش خطر بروز سرطان در کودکان را در پی داشت. به علاوه، خطر بروز این بیماری در کودکانی که پدر آنها روزانه بیش از ۱۱ نخ سیگار مصرف میکرد، با نسبت شانس ۲.۷ بیشتر بود.
نتایج این پژوهش نشان میدهد: برخی عوامل خطرزا از جمله محل سکونت، مصرف سیگار توسط پدر در دوران بارداری، سطح تحصیلات والدین و وضعیت اقتصادی، با خطر بروز سرطان در کودکان ارتباط دارد. لذا لازم است مراقبین بهداشتی بهبود وضعیت محیطی و اقتصادی- اجتماعی خانواده را جزء اهداف خود قرار داده و تلاشهای خود را بر پایه برنامهریزیهای پیشگیریکننده و آموزشی قرار دهند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼