عفونتهای ادراری در کودکان، مربوط به چیست؟
منشاء ۳۰ تا ۴۰ درصد عفونتهای ادراری در کودکان مربوط به نقص تکاملی دستگاه ادراری از بدو تولد است که بیتوجهی به علت و درمان این عفونتها موجب از دست رفتن کلیهها میشود.
ایسنا: رییس انجمن جراحان کودکان ایران گفت: منشاء 30 تا 40 درصد عفونتهای ادراری در کودکان مربوط به نقص تکاملی دستگاه ادراری از بدو تولد است که بیتوجهی به علت و درمان این عفونتها موجب از دست رفتن کلیهها میشود.
دکتر احمد خالقنژاد طبری در آستانه برپایی «بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران» که 15 تا 18 اردیبهشت ماه در مرکز همایشهای رازی تهران برپا میشود، سخن میگفت، با اعلام این مطلب افزود: دلایل ابتلا به عفونتهای ادراری در نوزادان و کودکان میبایست به طور جدی بررسی شود و عفونتهای مکرر ادراری را نباید به سرماخوردگی یا دیگر بیماریهایی که به سادگی درمان میشود، نسبت داد، زیرا در موارد زیادی مشاهده شده که اهمال در درمان عفونتهای ادراری سبب از دست رفتن کلیهها، دیالیزی شدن کودک و نیاز وی به کلیه پیوندی شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع عفونتهای ادراری در کودکان، یکی از محورهای بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران به این موضوع اختصاص داده شده است.
به گفته خالقنژاد، موضوع محوری این کنگره "نقص تکاملی و بیماریهای اکتسابی دستگاه ادراری و تناسلی در کودکان" است که با توجه به بالا بودن شیوع سنگ کلیه در میان کودکان ایرانی، شیوههای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه و روشهای نوین درمان این سنگها طی چهار روز برپایی کنگره به متخصصان ارایه خواهد شد.
وی ادامه داد: ختنه در کودکان نیز از دیگر محورهای بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران را شامل میشود و با توجه به اینکه 90 درصد پسر بچههای ایرانی ختنه میشوند، مواردی همچون شیوهها ختنه، عوارض انجام جراحی ختنه، سن مناسب ختنه، عفونتهای ثانویه در صورت رعایت نشدن موارد بهداشتی پس از عمل و ... مورد هماندیشی متخصصان قرار خواهد گرفت.
رییس انجمن جراحان کودکان ایران تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از جراحان عمومی بدون آموزش کافی در رشته جراحی کودکان ورود پیدا کردهاند، این در حالی است که جراحی کودکان از جمله رشتههای فوق تخصصی است و جراحی کودکان نیازمند آموزش تکمیلی و آشنایی جراح با آناتومی و فیزیولوژی خاص کودکان است.
وی گفت: جراحان کودکان، جراحانی هستند که پس از فارغالتحصیل شدن در رشته جراحی عمومی، به مدت سه سال آموزشهای متعدد دیده و در زمینه انجام جراحیهای نوزادان و کودکان صلاحیت لازم را پیدا میکنند، بنابراین توصیه میشود جراحانی که این آموزشها را ندیدهاند، برای حفظ سلامت کودکان از ورود و مداخله در حوزه جراحی کودکان خودداری کنند.
خالقنژاد با اشاره به حیطه فعالیت جراحان کودکان اظهار کرد: رشته جراحی کودکان، جراحیهای نوزادان را از بدو تولد و در مواردی از دوره جنینی تا سن 18 سالگی دربر میگیرد که با توجه به جوان بودن جمعیت ایران و اینکه 40 درصد جمعیت کشور زیر سن بلوغ هستند، نیازمند تربیت جراحان کودکان بیش از تعداد فعلی هستیم.
وی گفت: بیماریهای نقص تکاملی به معنای بیماریهایی است که نوزاد از بدو تولد به آن دچار بوده و به طور مصطلح و به غلط "بیماریهای مادرزادی" نامیده میشود و عوام منشا آن را به مشکل از سوی مادر نسبت میدهند؛ این در حالی است که بیماریهای نقص تکاملی که نقص تکاملی دستگاه ادراری و مجاری تناسلی یکی از آنهاست، علل مختلف دارند که یکی از آنها منشا ژنتیکی است.
بیست و یکمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران با محوریت "نقص تکاملی و بیماریهای اکتسابی دستگاه ادراری و تناسلی در کودکان" 15 تا 18 اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼