فواید ورزش برای کودکان
ورزش بر میزان ترشح برخی غدد بدن نیز تاثیر میگذارد. برای مثال باعث افزایش غدد تیروئید و هیپوفیز میشود. ورزش باعث افزایش جریان خون به تمام بافتهای بدن از جمله مغز میشود.
شهرزاد: تقریبا تمام والدین از فواید ورزش در سلامت کودکشان آگاهی دارند. اما سوالی که برای آنها مطرح است این است که چه ورزشی برای کودک مناسبتر است؟ آیا در هر سنی هر نوع ورزشی با او سازگاری دارد؟ اگر کودکی توانایی انجام ورزش را دارد تا چه حد باید ورزش کند تا سلامتش به خطر نیفتد؟ کودکان در آینده متوجه میشوند، ورزش کردن و فعالیتهای بدنی به سلامت آنها کمک میکند. آنها با ورزش کردن میتوانند سالها زندگی شاد و سالمی داشته باشند.
به فرزندانتان بیاموزید که چگونگی انجام ورزش انسان را سالم نگه میدارد. این بهترین هدیهای است که در زندگی به آنها میدهید. از فواید ورزش کردن میتوان آمادگی جسمانی، اعتماد به نفس بیشتر، انرژی بیشتر، حافظه قویتر و احساس بهتر فرد نسبت به خود را نام برد.
بسیاری از والدین با مشکل چاقی در کودکانشان مواجه هستند. این چاقی کودکان به دلیل ورزش نکردن و کم بودن فعالیتهای بدنی در آنهاست. والدین سوالات زیادی در ذهنشان دارند که آیا چاقی و بیتحرکی کودکانشان به دلیل انجام بازیهای کامپیوتری است یا انجام ندادن ورزش توسط کودکان یا کمبود ساعات ورزش در مهدها و مدارس! خوشبختانه برای جلوگیری از این مشکلات میتوان برنامههایی برای تناسب اندام و سلامت کودکان در نظر گرفت. در برنامه کودکان ورزشهای روزانه و فعالیتهایی که کودکان دوست دارند در فضای باز انجام دهند را قرار دهید. خودتان میتوانید نقش مربی را داشته باشید و با تمرکز بر روشهای خلاقانه، ورزش را در زندگی روزمره فرزندتان بگنجانید. بازی کردن و ورزش در فضای باز میتواند برای کودکان شادیآور باشد. ورزش سبب افزایش سلامت میشود.
یک ورزش و این همه فایده
آثار درازمدت ورزش در سلامت عبارتند از:
- سیستم ایمنی بدن قویتر میشود و توانایی بدن در مبارزه با بیماری افزایش پیدا میکند. کودکان کمتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی، آلرژیها و بیماریها هستند.
- کاهش ابتلا به دیابت نوع دوم
- کاهش فشار خون و نشانههای بهبود کلسترول
- تقویت سیستم قلبی عروقی، از جمله قلب و ریهها و پیشگیری از بیماریهای قلبی.
- احتمال کمتر افزایش وزن در کودکان، همچنین در کودکانی که اضافه وزن دارند به کاهش وزن بدن و چربی (به دلیل اثر فیزیولوژیکی سوزاندن چربی) دراثر ورزش کمک میکند.
- ساختار استخوانی و عضلانی کودک قویتر میشود.
-افزایش جریان خون و حذف سموم از سلولهای بدن
ورزش چگونه به سمزدایی کمک میکند؟
ورزش بر میزان ترشح برخی غدد بدن نیز تاثیر میگذارد. برای مثال باعث افزایش غدد تیروئید و هیپوفیز میشود. ورزش باعث افزایش جریان خون به تمام بافتهای بدن از جمله مغز میشود. جریان خون بیشتر میشود و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به سلولهای بدن میرسد. کودکان میتوانند توانایی بدن خود را در جذب اکسیژن از طریق انجام ورزشهای هوازی افزایش دهند. با توجه به افزایش اکسیژن در سلولهای بدن آنها احساس انرژی بیشتری میکنند. فعالیت و ورزش در کودکان تنفس را بهتر و عرق بدن را زیاد میکند. عرق کردن یکی از راههای سمزدایی بدن است. ورزش آمادگی جسمانی کودک را بالا میبرد و به بهبود بهداشت روانی کودک کمک میکند.
بهبود عملکرد مغز
برخی مطالعات نشان میدهد کودکانی که ورزش میکنند و فعالیت بدنی دارند، این فعالیتها باعث افزایش متابولیسم مغز آنها میشود، در نتیجه عملکرد مغز بهتر میشود و توانایی تمرکز بسیار بهتری حتی در پایان یک روز طولانی به کودک میدهد. ورزش هورمونهای مضر را میسوزاند و این باعث میشود آزادسازی هورمونهای مفید افزایش پیدا کند.
ورزش باعث کاهش اضطراب میشود. افسردگی را کاهش میدهد و سبب بهبود خلق وخوی کودک میشود. کودک میتواند خواب راحتی داشته باشد. مهمترین فواید ورزش افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس است. توانایی کودک را در غلبه بر شرایط سخت افزایش میدهد. به پدر و مادرها توصیه میشود تلاشهای خود را برای تشویق فرزندانشان به ورزش بکار ببرند. با این کار فرزندان به سادگی میتوانند از یک زندگی بهتر لذت ببرند.
کدام ورزش توصیه میشود؟
انجام ورزشهای شنا، فوتبال، پیادهروی، دویدن و دوچرخهسواری برای کودکان بسیار مفید است. شنا را میتوان از همان اولین ماهها و وقتی که کودک بر حرکات دست و پایش کمی تسلط پیدا کرد، شروع کرد. با این کار ترس کودک از آب هم از بین میرود و در صورت آموزش صحیح او تا آخر عمر از این ورزش و تفریح لذتبخش بهرهمند خواهد شد. از ۴ سالگی به بعد دوچرخهسواری برای کودک خیلی خوب است. والدین میتوانند تا قبل از ۸ سالگی به کودک آموزش دوچرخهسواری بدهند. آموزش ابتدا با سه چرخه شروع میشود تا وقتی کودک بتواند تعادل خود را حفظ کند. برای حفظ ایمنی کودک حتما از کلاههای محافظ استفاده شود تا آسیبی از ناحیه سرو چشم به کودک نرسد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼