۴۳۸۳۵
۶۴۰۲۳
۶۴۰۲۳

بهترین غذا برای کودک، آشنایی با همه خواص موز

موز شامل مواد مغذی بسیاری است طوری که به عنوان یکی از غذاهای طبیعی کامل معرفی شده است.

موز شامل مواد مغذی بسیاری است طوری که به عنوان یکی از غذاهای طبیعی کامل معرفی شده است.

موز یکی از منابع غنی پتاسیم الکترولیت است که توسط عضلات مصرف می‌شود و شیمیایی خون را تنظیم می‌کند. همچنین برای نوزاد ویتامین A ، ویتامین B ۶، ویتامین C ، کلسیم، منیزیم، آهن و روی فراهم می‌کند.

بهترین غذا برای کودک، آشنایی با همه خواص موز

کودکان آن را دوست دارند زیرا شیرینی طبیعی دارد و هرچه میوه رسیده‌تر باشد، شیرینی آن نیز افزایش می‌یابد و انرژی زیادی را برای رشد کودکان فراهم می‌کند. به علاوه، موز رسیده حاوی پکتین، فیبر محلول است که همه چیز را از طریق دستگاه گوارش به حرکت وا می‌دارد و از یبوست جلوگیری می‌کند. (البته به یاد داشته باشید که موز کال می‌تواند تاثیر معکوس داشته باشد و موجب یبوست شود)

اگر کودک شما دوره نقاهت خود را پس از اسهال طی می‌کند، موز می‌تواند در جایگزینی الکترولیت‌های از دست رفته مفید باشد.

اگر همچنان این فواید برای شما کافی نیست باید بگویم که موز برای استخوان و دندان‌ها نیز مفید است، زیرا مصرف آن کلسیم بدن را تامین می‌کند.

موز به عنوان غذای اصلی

موز برای کودکان به عنوان غذای اصلی شناخته می‌شود. جدا از خاصیت مقوی بودن‌اش، موز رسیده به آسانی قابل هضم است و راحت برای مصرف آماده می‌شود.

موز تسکین دهنده دستگاه گوارش نیز است. منابع بسیاری موز را به عنوان غذای اصلی کودکانی که مشکلات گوارشی دارند، توصیه می‌کنند. اگر چه بسیاری از والدین این را تکذیب می‌کنند.

اگر می خواهید موز را به عنوان غذای اصلی به کودک خود دهید، به سادگی یک موز رسیده را پوست بکنید، سپس آن را با چنگال له کنید. می‌توانید مقداری شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه کنید تا مناسب کودک‌تان شود. اگر کودک شما حداقل 6 ماه دارد (سنی که به کودکان توصیه می‌شود خوردن غذای جامد را آغاز کند.) اضافه کردن مواد اضافی ضروری نیست.

یکی از فواید موز این است که در تمام فصول یافت می‌شود. البته گاهی موزهای نرسیده را می‌چینند و با کشتی به کشورهای‌ مختلف برای فروش می‌فرستند که در این صورت اول آن‌ها را در اتاق مخصوصی که پر از گاز اتیلن است نگه می‌دارند تا پخته شوند، سپس به فروشگاه‌ها پخش می‌کنند. (به همین دلیل است که شما گاهی موز سبز را در فروشگاه‌ها می‌بینید.)

موزهایی که به طور طبیعی و به آهستگی رسیده می‌شوند، طعم بهتری دارند.

بر خلاف بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات، طعم موز به سایز آن بستگی ندارد. موزه‌‌های بزرگ به اندازه موزهای کوچک خوشمزه‌اند. هر چند شاید شما موز کوچک را برای کودک‌تان ترجیح دهید.

موقع خرید موز دقت کنید که پوست آن لک‌ نداشته باشد. موز خیلی سبز هم نخرید، مگر آن که بخواهید آن را برای چند روز نگه‌ دارید تا رسیده شود. شما می‌توانید با قرار دادن موز خام در کیسه‌ای پلاستیکی عمل رسیده شدن را سرعت بخشید. با این روش موز به طور طبیعی با گاز اتیل پخته می‌شود.

اگر موز شما پخته است، می‌توانید آن را در یخچال بگذارید. احتمال دارد که پوست‌اش سیاه شود اما این عمل به طعم آن آسیب‌ای نمی‌رساند. توجه کنید که موز را وقتی خام است در یخچال نگه ندارید زیرا از رسیده شدن آن جلوگیری می‌کند، حتی اگر آن را دوباره از یخچال بیرون آورید.

بهترین غذا برای کودک، آشنایی با همه خواص موز

آیا ممکن است کودک‌ام به موز آلرژی داشته باشد؟

موز معمولا آلرژی نمی‌آورد اما هر فردی ممکن است به هر ماده غذایی آلرژی پیدا کند. بنابراین هنگامی که کودک شما موز می‌خورد، با دقت به نشانه‌های احتمالی آلرژی در او توجه کنید.

دونوع آلرژی به موز وجود دارد:

یک نوع آن مربوط به آلرژی به لاتکس می‌شود که در این صورت شما باید با پزشک مشورت کنید. شاید مجبور شوید مدتی از دادن موز به کودک‌تان خودداری کنید.

نوع دوم آلرژی به موز مربوط به آلرژی گرده است که سندرم آلرژی دهانی شناخته می‌شود و علائم آن نیز به سرعت ظاهر می‌شود که معمولا با تورم یا خارش گلو یا دهان همراه است.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
اولین خوردنی که بسیاری از والدین به‌ عنوان اولین غذا به کودک خود می‌دهند موز است. کودکان عاشق طعم شیرین آن هستند و علاوه بر این‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیار زیادی در موز وجود دارد که برای کودک مفید است.
با این‌ وجود، تمامی کودکان نمی‌توانند موز بخورند و برخی از آن‌ها ممکن است به این میوه حساسیت نشان بدهند. در ادامه بیشتر با حساسیت به موز در کودک و نحوه سروکار داشتن با آن آشنا خواهید شد.

حساسیت به موز چیست؟
حساسیت به موز درواقع حساسیت به برخی از پروتئین‌های موجود در موز است.
اگر سیستم ایمنی بدن فرزند شما نسبت به پروتئین ویژه موجود در موز بیش‌ازحد حساس باشد این آلرژی در او ایجاد می‌شود.
حساسیت به موز در کودک به معنای آن است که به‌محض خوردن موز، بدن کودک با ارسال گلبول‌های سفید برای محافظت از سیستم گوارش به این غذا حمله می‌کند و موجب برانگیخته شدن واکنش حساسیت‌زا در بدن کودک شما می‌شود.
علائم این حساسیت شامل راش، اسهال، استفراغ یا در موارد شدید آنافلاکسیس است.
بسیاری از والدین سوال می‌کنند که آیا حساسیت به موز در کودک شایع است یا خیر؟ جواب این سوال این است که حساسیت یادشده به سیستم ایمنی بدن کودک مرتبط است. بااین‌حال، حساسیت غذایی در کودکان بسیار شایع است.


بهترین غذا برای کودک، آشنایی با همه خواص موز
دلایل حساسیت به موز در نوزادان
اگر اندکی پس از خوردن موز متوجه وجود راش قرمز یا استفراغ در کودک خود شدید، ممکن است حساسیت به موز اتفاق افتاده باشد. ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیفتد:

۱. عدم تحمل پروتئین
پروتئین ویژه‌ای در موز وجود دارد که با نام «کیتیناز» خوانده می‌شود. سیستم ایمنی بدن کودک شما ممکن است نتواند این پروتئین را تحمل کند و درنتیجه با بیش ‌ازحد حساس شدن موجب ایجاد حساسیت به موز در کودک شود.

۲. آمین‌های وازواکتیو
موز حاوی موادی به نام آمین‌های وازواکتیو هستند. آمین‌های وازواکتیو به هیستامین‌ها شباهت دارند و به‌صورت طبیعی وجود دارند. اگر سیستم متابولیک بدن فرزند شما نتواند آنزیم‌ها را اکسیده کند، آمین اکتیوها در چنین شرایطی مکن است موجب بروز حساسیت به موز در کودک شوند.

علائم حساسیت به موز در کودک
زمانی که برای اولین بار به فرزندتان موز له‌شده می‌دهید، مراقب علائمی که در ادامه ذکر می‌شود باشید. این علائم ممکن است به‌سرعت یا در طی چند ساعت بعد از مصرف این میوه بروز کنند.

۱. علائم گوارشی
حساسیت به موز به دلیل همراه بودن با علائم و مشکلات گوارشی موجب استفراغ کودک می‌شود. دیگر نشانه‌های این دسته از علائم شامل موارد زیر هستند:
- اسهال
- حالت تهوع
- دفع گاز
- دفع شل
- درد شکم

۲. علائم تنفسی
حساسیت به موز ممکن است موجب بروز مشکلاتی در تنفس بشود که خود را در قالب موارد زیر نشان می‌دهد:
- بینی پر شده
- سرفه
- خستگی
- تنبلی
- آبریزش بینی
- غش
- تنگی قفسه سینه

۳. علائم پوستی
نشانه‌های اصلی و رایج حساسیت به موز، بروز نشانه‌های زیر بر روی پوست هستند:
- احساس خارش
- التهاب زبان
- تورم صورت
- برآمدگی‌های قرمز
- کهیر
- التهاب دهان
حساسیت به موز ممکن است به راش‌ها و اگزمای پوستی نیز منجر شود.


بهترین غذا برای کودک، آشنایی با همه خواص موز
چگونگی مقابله با حساسیت به موز در کودک
به‌طورقطع شما به‌عنوان والدین فرزندتان از بابت بروز حساسیت‌های غذایی نگران خواهید شد اما نیازی نیست که بترسید. در اینجا راهکارهایی برای مقابله با این حساسیت آورده شده است:

۱. از قانون سه روز صبر پیروی کنید
زمانی که به فرزند خود برای اولین بار موز می‌دهید، به مدت سه روز صبر کرده و ببینید که آیا واکنشی آلرژیک در او مشاهده خواهید کرد یا خیر. این کار به شما اجازه می‌دهد تا بفهمید که چه غذاهایی برای فرزندتان ایمن هستند و از خوراندن چه غذاهای دیگری به او باید اجتناب کنید.
شما همچنین می‌توانید پزشک کودکتان را در جریان غذایی بگذارید که قصد خوراندنش را به فرزندتان دارید و به‌این‌ترتیب خواهید توانست با آزمون‌های کمتر و به نحو مؤثرتری واکنش‌های آلرژیک را در کودکتان بشناسید.

۲. راهنمایی‌های دیگر برای مقابله با حساسیت به موز در کودک
اگر فرزند شما به موز حساسیت دارد، در زیر راهنمایی‌هایی برای مقابله با این شرایط آورده شده است.
اگر فرزندتان میزان اندکی حساسیت به موز را تجربه کرده است، پزشک به شما پیشنهاد خواهد کرد که هر دفعه مقدار کمتری از این میوه را به او بدهید.
به‌جای موز می‌توانید غذاهایی نظیر هویج بخارپز شده را نیز به او بدهید زیرا هویج به‌عنوان غذایی ایمن برای کودکان شناخته می‌شود.
موز پخته‌شده بسیار ایمن‌تر از موز خام است پس می‌توانید به فرزندتان مقادیر اندکی از موز پخته‌شده دهید.
اگر فرزندتان به موز حساسیت شدید دارد، اطمینان حاصل کنید که هر چیزی که می‌خرید به‌هیچ‌عنوان حاوی موز نباشد زیرا این نوع از آلرژی موجب بروز مشکلات قلبی عروقی یا تورم بیش‌ ازحد صورت شود.

چه زمانی با پزشک تماس بگیرید
اگر متوجه وجود علائم خفیف نظیر کهیر یا راش بر روی صورت فرزند خود شدید، خوراندن موز به او را متوقف کنید و با پزشکتان تماس بگیرید.
اگر متوجه بروز علائم جدی نظیر اسهال شدید، استفراغ، مشکلات تنفسی ، خستگی شدید یا تورم صورت و لب‌ها شدید به‌سرعت با آمبولانس و سپس پزشکتان تماس بگیرید. نباید با واکنش‌های حساسیتی به مصرف موز در کودک به‌صورت سبک‌سرانه برخورد شود.
در برخی از موارد، اگر والدین به موز حساسیت داشته باشند، یک نوزاد شیرخوار نیز ممکن است به این میوه حساسیت پیدا کند. بنابراین بهتر است تا واکنش‌های آلرژیک خود را به خاطر بسپارید تا به‌ این ‌ترتیب تشخیص حساسیت به غذای کودکتان را برای پزشک آسان‌تر کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.