علت خستگی در کودکان، ژنتیکی است؟
خستگی مفرط در کودکان تنها یک نشانه افسردگی نیست و به نظر میرسد که خود یک بیماری موروثی باشد.
ایرنا: طبق یک مطالعه، خستگی مفرط در کودکان تنها یک نشانه افسردگی نیست و به نظر میرسد که خود یک بیماری موروثی باشد.
دکتر "تام ای. فاولر" از دانشگاه "کاردیف" در "والس" و نویسنده ارشد این مطالعه به سرویس بهداشتی رویترز در نیویورک گفت خستگی مفرط نامشخص را نمی توان صرفا شکل دیگری از افسردگی تصور کرد.
با توجه به اینکه افسردگی اغلب با خستگی همراه است و برعکس، فاولر و گروه وی برای بررسی تاثیرات محیط و وراثت بر روی هر دو این بیماری، مطالعه ای بر روی دوقلوها انجام دادند.
مطالعه دوقلوها به محققان اجازه می دهد تا تفاوت میان تاثیرات محیط زیست و ژن ها را تشخیص دهند.
درحالیکه دوقلوهای همسان محیط زیست و ژن های یکسانی دارند، دوقلوهای غیرهمسان یک محیط زیست دارند اما تنها از نیمی از ماده ژنتیک یکدیگر برخوردارند.
بنابراین احتمال داشتن بیماری های یکسان بر اثر نفوذ شدید ژنتیکی در دوقلوهای همسان بیشتر است.
محققان در این مطالعه دو هزار و ۳۹۸جفت دوقلوی در سنین ۸تا ۱۷ سالگی را مورد مطالعه قرار دادند.
در این مطالعه در صورتیکه خستگی دست کم در یکی از جنبه های مرتبط با مدرسه، فعالیت های تفریحی و یا ارتباط با خانواده و همسالان اختلال ایجاد می کرد و اگر هر روز نیاز به یکساعت استراحت در روز داشت، مفرط یا مختل کننده در نظر گرفته می شد.
اگر این وضعیت کمتر از یک هفته ادامه داشت، در دسته "خستگی کوتاه مدت" و درصورتیکه بیش از یک ماه ادامه داشت در دسته "خستگی بلندمدت" قرار می گرفت.
محققان دریافتند، درحالیکه نفوذ محیط بر خستگی کوتاه مدت قویتر از تاثیر وراثتی نفوذ فامیلی بود اما به نظر می رسید که هر دو خستگی کوتاه مدت و بلند مدت ریشه های ژنتیک داشتند.
همچنین محققان افزودند، تحقیقات نشان داده است خستگی مفرط هرچند در بسیاری موارد با افسردگی همراه است، اما تاثیرات وراثتی و محیطی آن از الگوهای مختلفی پیروی می کند.
فاولر گفت: علت بروز خستگی مزمن در کودکان که می تواند به سندرم خستگی مزمن ( (CFSدر بزرگسالان ارتباط داشته باشد، هنوز مشخص نشده است.
این مطالعه در شماره سپتامبر ،۲۰۰۶مجله انگلیسی "روانشناسی" ( (Psychiatryچاپ شده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼