۲۳۳۳۲۹
۱۳۷۶۰
۱۳۷۶۰

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

حدس بزنید چی شده؟ عمل لقاح در رحم شما بالاخره اتفاق افتاده است و شما رسماً باردار هستید؛ هر چند که احتمالاً هنوز خودتان خبر ندارید! روی این مقاله کلیک کنید تا با همه چیز درباره‌ی هفته سوم بارداری آشنا شوید.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

وقتی در هفته سوم بارداری هستید، ممکن است هیچ تصوری از باردار بودن یا نبودن خود نداشته باشید. در صورتی که اسپرم در هفته‌ی گذشته با تخمک شما لقاح انجام داده است و حالا شما باردار هستید!

بیشتر بخوانید: بارداری چند هفته است؟

در این مقاله می‌خوانید:

  • هفته سوم بارداری چه علائمی دارد؟
  • آیا در هفته سوم بارداری بیبی چک نشان می‌دهد؟
  • علت کمر درد در هفته سوم بارداری
  • رشد جنین در هفته سوم بارداری
  • سونوگرافی در هفته سوم بارداری
  • مراقبت‌های هفته سوم بارداری
  • هفته سوم بارداری چی بخوریم؟

هفته سوم بارداری چه علائمی دارد؟

بیشتر علائم اولیه بارداری توسط هورمون‌های بارداری ایجاد می‌شوند که در هفته‌ی سوم هنوز سطح بالایی از آن‌ها در بدن شما وجود ندارد. به همین دلیل ممکن است که شما در این هفته، متوجه‌ی هیچ علامت خاصی نشوید. با این حال، اگر علائم خودشان را نشان دهند، ریزترین علائم هفته سوم بارداری عبارتند از:

  • خونریزی لانه گزینی: در هفته سوم بارداری، تخمک بارور شده در دیواره‌ی رحم شما فرو می‌رود و به عبارتی، لانه گزینی می‌کند که ممکن است بر اثر آن، دچار لکه بینی شوید و مقداری خون ببینید.
  • حالت تهوع: وقتی هورمون بارداری hCG در بدن تازه باردار شده‌ی شما شروع به راه اندازی می‌کند، ممکن است دچار بی‌حالی یا حالت تهوع شدید شوید که یکی از علائم آشنا و معمول بارداری است.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: بارداری هفته به هفته

  • تغییرات سینه: سینه‌های شما ممکن است شروع به درد گرفتن کنند و نوک سینه‌هایتان نیز ممکن است تیره شوند، زیرا بدن شما در حال آماده سازی برای تولید شیر است.
  • پریود نشدن: اگر سیکل شما معمولاً کمتر از ۲۸ روز است، ممکن است در اواخر این هفته به دلیل پریود نشدن، شک کنید که ممکن است باردار باشید. با این حال، تنها راه برای اطمینان از بارداری، انجام تست بی بی چک است.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: از کجا بفهمیم هفته ی چندم بارداری هستیم؟

آیا در هفته سوم بارداری بیبی چک نشان می‌دهد؟

در پایان هفته سوم بارداری می‌توانید بیبی چک بدهید و نتیجه‌ی مثبت بگیرید.

در پایان هفته سوم بارداری می‌توانید بیبی چک بدهید و نتیجه‌ی مثبت بگیرید. تست‌های بارداری با تشخیص وجود هورمونی به نام گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) که در ادرار شما یافت می‌شود، عمل می‌کنند.
برخی از تست‌های بارداری خانگی ادعا می‌کنند که می‌توانند حاملگی را ۵ روز قبل از قاعدگی تشخیص دهند، اما شما بهتر است برای دریافت نتایج دقیق تا اولین روز قاعدگی خود صبر کنید. در واقع، اگر آزمایش را خیلی زود انجام دهید، ممکن است یک تست حاملگی منفی کاذب یا یک نتیجه‌ی نامشخص مانند یک خط کم‌رنگ دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: هفته اول بارداری، به علائم خود توجه کنید

علت کمر درد در هفته سوم بارداری

در دوران بارداری، به خصوص در اوایل آن، رباط‌های بدن شما به طور طبیعی نرم‌تر می‌شوند و شما را برای زایمان آماده می‌کنند. این می‌تواند به مفاصل کمر و لگن شما فشار وارد کند و باعث کمردرد شود. برای جلوگیری و کاهش کمردرد در بارداری می‌توانید راه‌های زیر را امتحان کنید:

  • هنگامی که چیزی را از روی زمین بلند می‌کنید یا برمی‌دارید، زانوهای خود را خم کنید و پشت خود را صاف نگه دارید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • هنگام چرخیدن، پاهای خود را حرکت دهید تا از چرخش ستون فقرات خود جلوگیری کنید.
  • کفش‌های تخت بپوشید تا وزن شما به طور مساوی تقسیم شود.
  • سعی کنید هنگام خرید، وزن بین ۲ کیسه‌ای را که در دست چپ و راست خود می‌گیرید، متعادل کنید.
  • هنگام نشستن، پشت خود را صاف نگه دارید و از بالش‌های مخصوص بارداری استفاده کنید.
  • استراحت کافی داشته باشید.
  • ماساژ یا حمام آب گرم را امتحان کنید.
  • از یک تشک استاندارد استفاده کنید. (در صورت لزوم می‌توانید یک تکه تخته‌ی سخت را در زیر تشک نرم خود قرار دهید تا محکم‌تر شود و از کمر شما بهتر پشتیبانی کند.)
  • در کلاس‌های بارداری شرکت کنید و از مربی خود در این زمینه کمک بگیرید.
  • با مشورت و تجویز پزشک پاراستامول مصرف کنید.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: هفته دوم بارداری، تمام آنچه باید بدانید

رشد جنین در هفته سوم بارداری

حدود ۴ روز طول می‌کشد تا تخمک بارور شده‌ی شما که اکنون بلاستوسیست نامیده می‌شود، به رحم برسد.

جنین شما که به زودی به دنیا می‌آید، در هفته سوم بارداری هنوز مجموعه‌ای از سلول‌ها است که در حال رشد و تکثیر هستند و اندازه‌ی آن نیز در حد یک سر سوزن است. در این مرحله، حدود ۴ روز طول می‌کشد تا تخمک بارور شده‌ی شما که اکنون بلاستوسیست نامیده می‌شود، به رحم برسد و ۲ تا ۳ روز دیگر نیز طول می‌کشد تا در داخل دیواره‌ی رحم شما لانه گزینی کند.
اگر هم از هفته سوم بارداری در حال فکر کردن به جنسیت کودک خود هستید، باید بدانید که احتمالاً تا ۱۴ هفته‌ی دیگر متوجه نخواهید شد که پسر یا دختر دارید. (هر چند که جنسیت در همان لحظه‌ی لقاح تعیین شده است.)

بیشتر بخوانید: علائم هفته چهارم بارداری چیست؟

سونوگرافی در هفته سوم بارداری

در هفته سوم بارداری می‌توانید در سونوگرافی اولیه بارداری، کودک خود را ببینید که در این زمان، شبیه یک حباب کوچک است. با این حال، ۱۲ تا ۱۷ روز طول می‌کشد تا بتوانید ضربان قلب جنین خود را با دستگاه بشنوید.
تشخیص جنینی که از حالت حبابی درآمده باشد، توسط پزشکان و متخصصان تصویربرداری، در سونوگرافی اوایل هفته ششم بارداری انجام می‌شود. هر چند که سونوگرافی معمول بارداری در سه ماهه اول از هفته‌های یازدهم تا سیزدهم قابل ارائه است.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: هفته پنجم بارداری

مراقبت‌های هفته سوم بارداری

تلاش برای بچه دار شدن می‌تواند دلهره آور باشد. پس در هفته از بارداری که هستید، باید بتوانید سلامت جسمی و روانی خود را در اولویت قرار دهید. از این رو، مراقبت‌های هفته سوم بارداری عبارتند از:

  • صبور باشید: آزمایش بارداری در هفته سوم ممکن است نتواند حاملگی شما را تشخیص دهد. پس احتمالاً تا آخر هفته برای اطمینان از نتیجه‌ی آزمایش خود صبر کنید. پس از شروع تست دادن، اگر نتیجه‌ی منفی گرفتید، هر چند روز یکبار تا زمانی که پریود شوید، آزمایش را دوباره انجام دهید.
  • زمان مناسب برای تست بی بی چک را بدانید: تست بارداری را در پایان هفته سوم و اول صبح آن روز انجام دهید. در واقع، اولین ادرار صبحگاهی شما غلیظ‌ترین است. بنابراین احتمال وجود غلظت کافی از hCG برای تشخیص آزمایش وجود دارد. دستورالعمل‌ها را کاملاً دنبال کنید تا دقیق‌ترین نتایج را بدست آورید.
  • مراقب خودتان باشید: هم‌چنان حواس‌تان باشد که ویتامین‌های دوران بارداری خود را هر روز مصرف کنید، مقدار زیادی آب بنوشید و وعده‌های غذایی سالم و متعادل بخورید. به ورزش متعادل و منظم خود نیز ادامه دهید تا سالم و سرحال بمانید.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: هفته ششم بارداری

هفته سوم بارداری چی بخوریم؟

در هفته سوم بارداری از غذاهای مناسب بارداری مانند میوه‌ها و سبزیجات، ماهی کم جیوه و غلات کامل استفاده کنید. به علاوه سعی کنید که حتماً مواد مغذی زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • غذاهای حاوی ویتامین C (مانند توت فرنگی، مرکبات، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی)
  • غذاهای آهن دار (مانند گوشت گاو، مرغ، محصولات سویا و اسفناج)
  • غذاهای کلسیم دار (مانند ماست یونانی، غلات غنی شده و پنیر پاستوریزه)

بیشتر بخوانید: هفته هفتم بارداری

علاوه بر این توصیه می‌کنیم که مصرف قهوه‌ی خود را کاهش دهید و از همان موقعی که در تلاش برای بارداری هستید، کافئین را به حدود یک فنجان قهوه در روز محدود کنید.
این خیلی مهم است که مراقب مصرف کافئین خود باشید، زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند بر بارداری و جنین شما تأثیر منفی بگذارد. بنابراین همیشه چک کنید که چه مقدار کافئین در غذاها و نوشیدنی‌های مختلف وجود دارد تا بتوانید زیر حد مجاز روزانه‌ی توصیه شده‌ی خود باقی بمانید.

هفته سوم بارداری، تمام علائم و مراقبت‌های لازم

بیشتر بخوانید: هفته هشتم بارداری

کلام آخر

تبریک می گوییم! در هفته سوم بارداری، شما رسماً باردار شده‌اید و در ماه اول بارداری خود هستید؛ هر چند که کمی طول می‌کشد تا بتوانید این خبر را با آزمایش بارداری تایید کنید. در هفته سوم بارداری، خوشه‌ی کوچک سلولی (که به زودی تبدیل به کودک شما می‌شود!) به سرعت در حال رشد است. در همین حال، شروع افزایش سطح هورمون‌های بارداری ممکن است باعث علائمی مانند بی‌حالی و حالت تهوع شود.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصص زنان، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: thebump

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.