۴۳۹۹۶
۷ نظر
۷ نظر

هفت سالگی کودک چگونه است؟ + نکات تربیتی

دانستن این‌که در هر قدم از رشد فرزند خود با چه چیزهایی رو به رو خواهید شد، به شما کمک می‌کند تا در زمینه تربیتی و پرورشی او در یک مسیر درست قدم بردارید. به همین دلیل، این مقاله را بخوانید تا با همه چیز درباره هفت سالگی کودک خود آشنا شوید.

هفت سالگی کودک

هفت سالگی کودک، سال‌ اول مدرسه رفتن او است که تغییرات چشمگیری در مهارت‌های حرکتی او ایجاد نمی‌کند، اما در این سن، تغییرات قابل توجهی در مهارت‌های اجتماعی و فکری او رخ می‌دهد که باید از آن‌ها آگاه باشید. در واقع، کودک ۷ ساله شما اکنون بر اساس مهارت‌هایی که در اوایل کودکی خود توسعه داده است، هم از نظر فکری و هم از نظر عاطفی به سمت استقلال بیشتر حرکت می‌کند و به نقاط عطف جدیدی از رشد خود دست می‌یابد.  


بیشتر بخوانید: در یک سالگی کودک چه اتفاقاتی می‌افتد؟


در این مقاله می‌خوانید:

نقاط عطف رشد در هفت سالگی کودک

بسیاری از والدین نمی‌توانند تشخیص دهند که آیا فرزندشان با سرعت مناسبی رشد می‌کند یا خیر. به همین دلیل، گاهی اوقات نقاط عطف رایج می‌توانند در این زمینه کمک کننده باشند. البته فراموش نکنید که هر کودکی متفاوت و خاص است. پس نباید بیش از حد به این نقاط عطف وابسته شوید.

زبان و یادگیری در هفت سالگی کودک

اولین و بارزترین نکته این است که هفت سالگی کودک معمولاً زمان شروع مدرسه رفتن او محسوب می‌شود. به همین دلیل، کودک شما کم کم در این سن می‌تواند جملات پیچیده‌تری بسازد و حتی یاد می‌گیرد که بهتر صحبت کند. هم‌چنین، می‌تواند نسبت به ۶ سالگی خود، دستورات طولانی‌تری را دنبال کند.
فرزند شما در این سن احتمالاً متوجه می‌شود که برخی از کلمات بیش از یک معنی دارند. این باعث می‌شود که جوک‌ها و جناس‌ها را بفهمد و شروع به شوخ طبعی کند. علاوه بر این، کودکان در سال‌های اولیه مدرسه می‌توانند رشد سریعی در توانایی ذهنی خود نشان دهند. در واقع، تا الان کودک شما می‌تواند:

  • مفهوم اعداد را درک کند.
  • روز را از شب و چپ را از راست تشخیص دهد.
  • زمان را بگوید.
  • سه عدد را به عقب تکرار کند.

در این سن توصیه می‌کنیم که با مدیران مدرسه و معلمان فرزندتان آشنا شوید و در تکالیف منزل به کودک خود کمک کنید. نیازی نیست که بیش از حد نگران عقب افتادن کودک 7 ساله خود باشید، اما در عین حال، به نشانه‌های هشدار دهنده زیر توجه کنید:

  • مشکل در خواندن یا سایر علائم احتمالی ناتوانی
  • چیزی که کودک شما را آزار می‌دهد، مانند قلدری
  • مشکل سلامت روان یا استرس

کودک 7 ساله


بیشتر بخوانید: لیست وسایل و لوازم تحریر مورد نیاز مهد کودک


رشد فیزیکی کودک ۷ ساله

در این سن، دندان‌های شیری کودک شما می‌ریزند تا فضا را برای رشد دندان‌های جدید و دائمی او باز کنند. بچه‌های این گروه سنی معمولاً حدود 6 سانتی‌متر از نظر قدی و نزدیک به 2 تا 3 کیلوگرم از نظر وزنی، در سال رشد می‌کنند. هم‌چنین، کودکان در سال‌های ابتدایی مدرسه بیشتر از شکم درد، پا درد و مواردی از این دست شکایت دارند که می‌تواند به این دلیل باشد که آن‌ها در این سن بیشتر از بدن خود آگاه می‌شوند. با این حال، والدین باید این شکایات را بررسی کنند تا مطمئن شوند که خطر بیماری یا آسیب جدی برای کودک وجود نداشته باشد.

بچه‌های این گروه سنی معمولاً حدود ۶ سانتی‌متر از نظر قدی و نزدیک به ۲ تا ۳ کیلوگرم از نظر وزنی، در سال رشد می‌کنند.

توصیه می‌کنیم که هفت سالگی کودک خود را با کودکان دیگر یا با رشد استانداردی که درباره آن شنیده‌اید مقایسه نکنید. در عوض، همه چیز را با پزشک کودک خود در میان بگذارید تا به یک نمودار رشد که فقط مخصوص کودک‌تان باشد دست پیدا کنید. هم‌چنین، برای رسیدن کودک‌تان به وزن «استاندارد»، به زور به او غذای بیش از حد ندهید و به یاد داشته باشید که همه کودکان منحصر به فرد هستند.

کودک در 7 سالگی


بیشتر بخوانید: علایم بیش فعالی در نوزادان؛ جنب و جوش زیاد نوزاد


رشد اجتماعی و عاطفی در هفت سالگی کودک

از سن 6 تا 8 سالگی، بچه‌ها هر روز بیشتر از قبل مستقل می‌شوند و سعی می‌کنند به والدین خود نشان دهند که چقدر بزرگ هستند و کارهایی انجام می‌دهند که ممکن است خطرناک باشد. علاوه بر این، پذیرش همسالان در سال‌های اولیه مدرسه اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا می‌کند و کودک شما در این سن، مشغول یادگیری مفاهیمی مانند همکاری و به اشتراک گذاری است.
پسرها تمایل دارند با پسرها بازی کنند و دخترها نیز بازی کردن دخترها را ترجیح می‌دهند. شما نیز به عنوان والدین باید به کودک هفت ساله خود اجازه دهید که هر اسباب بازی یا ورزشی که دلش می‌خواهد انتخاب کند و گرفتار کلیشه‌های دخترانه یا پسرانه نشوید.

کودک شما در این سن، مشغول یادگیری مفاهیمی مانند همکاری و به اشتراک گذاری است.

در این سن، کودک شما مهارت‌ها و دامنه توجه خود را توسعه می‌دهد و مفهوم کار گروهی برای شروع ورزش‌های سازمان یافته را درک می‌کند. از طرفی، با رشد مهارت‌های زبانی، بهتر می‌تواند احساسات، افکار و وقایع را توصیف کند. دروغ گفتن، تقلب و دزدی نیز تا حدودی در سال‌های ابتدایی مدرسه قابل انتظار است. با این حال، کودک شما در این سن می‌تواند به جایگاه مناسب خود، تفاوت بین درست و غلط و این‌که چه چیزی قابل قبول است و چه چیزی نیست پی ببرد.

علت عصبی بودن کودک 7 ساله


بیشتر بخوانید: ۹ اشتباه مهلک والدین هنگام دعوای فرزندان/ پدرو مادرها توجه کنید!


علت عصبی بودن کودک ۷ ساله

چیزهایی که در زندگی کودک شما اتفاق می‌افتد، می‌تواند استرس زا باشد و کنار آمدن با آن‌ها را دشوار است. مسائلی مانند از دست دادن یک فرد یا چیز مهم، بیماری جدی، مرگ یکی از عزیزان، خشونت یا بدرفتاری، همگی می‌توانند برخی از کودکان را دچار اضطراب کنند. حتی رفتارهای آموخته شده از بزرگسالانی که جلوی کودک، از خودشان ترس یا اضطراب نشان می‌دهند نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. در نتیجه، کودک در ۷ سالگی ممکن است به دلایل مختلفی عصبی و استرسی شود که باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.


بیشتر بخوانید: غلبه بر تنبلی با کمک قصه کودکانه و کمک به مادران


اصول و نحوه تربیت کودک در ۷ سالگی

اصول و نحوه تربیت کودک در ۷ سالگی عبارتند از:

  • کودک شما در این سن بیشتر از نظر اجتماعی به دنیای اطراف خود فکر می‌کند و یک عزت نفس شکننده دارد. بنابراین، به صورت مکرر او را تشویق کنید و بازخورد مثبت بدهید.
  • به جای نتایج، بر چیزهایی که کودک شما در طول مسیر یاد می‌گیرد تاکید کنید تا تمایل به انتقاد از خود را در او کاهش دهید.
  • سعی کنید که یک برنامه خواب منظم برای کودک خود داشته باشید.  
  • صبور باشید و احساسات و حالات ناپایدار کودک خود را درک کنید.
  • با پرسیدن سوالات باز و تفکربرانگیز، انجام پازل و بازی‌های فکری، اشتیاق به یادگیری را در فرزند خود تقویت کنید.
  • درباره چیزهای درست و نادرست با کودک خود بحث کنید.
  • فرصت‌هایی را برای تصمیم گیری مستقل کودک فراهم کنید.
  • برای بازی‌های ویدیویی، استفاده از رایانه و تلویزیون، محدودیت‌های زمانی ثابت داشته باشید.
  • به فرزندتان کمک کنید که بین کارهای خانه و وظایف مدرسه خود تعادل ایجاد کند.
  • برای فرزندتان کتاب داستان بخوانید و از او نیز بخواهید تا برای شما بخواند.

اصول و نحوه تربیت کودک در 7 سالگی


بیشتر بخوانید: راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟


کلام آخر

هفت سالگی کودک زمانی است که در آن، کودک شما بیشتر از نظر فکری و اجتماعی رشد می‌کند. هم‌چنین، تحصیل آکادمیک نیز از همین سن شروع می‌شود و می‌تواند چالش‌های مخصوص به خودش را داشته باشد. بنابراین، شما باید در تمام این مسیر با صبر و حوصله در کنار فرزند خود باقی بمانید وچیزهای لازم را به او آموزش دهید.

به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: webmd

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • مریم صدیقی
    درباره هفت سالگی کودک چگونه است؟ + نکات تربیتی

    با سلام خدمت نی نی بان عزیز ک منو از اول بارداری ام تا الان ک توزادم هشت ماهست بهترین راهنمایی هارو کرده،دستتون درد نکنه خیلی جامع هستن،بی زحمت درباره اینکه چه غذایی ب کودکمان بدهیم توضیح بیشتری بنویسید،ممنون

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • عبادی
    درباره هفت سالگی کودک چگونه است؟ + نکات تربیتی

    باسلام وخسته نباشیدمن یک پسر۷ساله دارم که رشداستخوانیش درحدپسرچهارساله است خیلی بردمش دکترکمبودکلسیم شدید وویتامین Dداردخیلی دارو استفاده کردولی تاثیری نداشت شما چه دارویی به من پیشنهاد میکنید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • مهسا حصاری
    درباره هفت سالگی کودک چگونه است؟ + نکات تربیتی

    یه دخ
    تر

    تر7ساله دارم که اصلان حرف گوش نمیکنه وخیلی هم دوست داره برخونه همسایه من باید چکار کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • مهساحصاری

      چکاربایدبکنم

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند