۲۳۷۷۱۷
۵۱۳
۵۱۳

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

این یک حقیقت غیرقابل انکار است که همه بچه‌ها دروغ می‌گویند! دروغ گفتن در کودکان بسیار رایج است و وظیفه ما به عنوان والدین این است که این رفتار را به درستی مدیریت کنیم تا آن‌ها اهمیت صداقت را درک کنند. روی این مقاله کلیک کنید تا با راه‌ های رفتار با کودک دروغگو آشنا شوید.

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

راه های رفتار با کودک دروغگو به شما کمک می‌کنند تا به کودک خود ارزش راستی و صداقت را آموزش دهید. کودکان از ۲ تا ۳ سالگی شروع به دروغ گفتن می‌کنند، اما از آن جایی که دروغ گفتن نیاز به تفکر پیچیده دارد، با افزایش سن، دروغ گفتن در کودکان بهتر می‌شود. طرز برخورد با بچه های دروغگو بسته به علت دروغ گفتن آن‌ها متفاوت است و بیش از هر چیز، با تلاش شما برای ایجاد یک رابطه والد و فرزندی خوب انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: این ۱۰ نشانه دروغگو بودن فرد مقابل را لو می دهند

در این مقاله می‌خوانید:

  • علت دروغگویی کودکان ابتدایی
  • طرز برخورد با بچه های دروغگو
  • راه های رفتار با کودک دروغگو
  • دروغگویی در کودکان و راههای درمان آن

علت دروغگویی کودکان ابتدایی

با کمال تعجب، کودکان به دلایل مشابهی مانند بزرگسالان دروغ می‌گویند! در این‌جا چند دلیل رایج برای دروغگویی کودکان آورده شده است:

  • برای فرار از عواقب کاری که انجام داده یا نداده‌اند.
  • برای به دست آوردن چیزی شخصی
  • تحت تاثیر قرار دادن، محافظت کردن یا ایجاد احساس بهتر در کسی (که به عنوان دروغگویی اجتماعی نیز شناخته می‌شود.)
  • مهربان بودن یا اجتناب از احساس بد منتقل کردن به کسی

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

بیشتر بخوانید: آیا بی انگیزگی باعث تنبلی کودکان می شود؟

طرز برخورد با بچه های دروغگو

اگر کودک خود را در هنگام دروغگویی گیر انداختید، نباید او را تنبیه کنید.

قبل از این‌که راه های رفتار با کودک دروغگو را امتحان کنید، باید ببینید که دروغ‌های فرزندتان تا چه اندازه جدی هستند. در واقع، بسته به سن کودک، ممکن است اهداف مختلفی در پشت دروغگویی او وجود داشته باشد. به عنوان مثال، کودکان خردسال ممکن است قصه‌های بلند تعریف کنند که همیشه مشکل ساز نیست، اما کودکان بزرگ‌تر ممکن است در مورد رفتارهای خود دروغ بگویند که این مخفی نگه داشتن می‌تواند منجر به مشکلات رفتاری جدی در بزرگسالی شود.
با این حال، اگر کودک خود را در هنگام دروغگویی گیر انداختید، نباید او را تنبیه کنید زیرا این کار باعث می‌شود که کودک شما عصبانی شود و دروغ‌های جدی‌تری بگوید. در عوض، آرام بمانید و به او توضیح دهید که چرا دروغ گفتن اشتباه است. هم‌چنین، می‌توانید با کودک خود روراست باشید و سپس، او را هم تشویق کنید که ماجرا را دوباره، اما این بار صادقانه برای شما تعریف کند.

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

بیشتر بخوانید: نگاهی به نشانه های کودک عصبی و روش‌های درمان

راه های رفتار با کودک دروغگو

طرز برخورد با بچه های دروغگو به صبر و حوصله نیاز دارد. پس هنگامی که کودک شما دروغ می‌گوید، نباید سرش داد بزنید یا سرزنشش کنید. در عوض، باید حواس‌تان باشد که ارتباط صادقانه و راحت بین خود و فرزندتان را حفظ کنید. در این زمینه، می‌توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

  • به دروغ‌ها به عنوان فرصتی برای آموزش مهارت‌های زندگی به فرزندتان نگاه کنید. همان‌طور که فرزند شما بزرگ‌تر می‌شود، تلاش می‌کند که ببیند از زیر بار چه چیزهایی می‌تواند فرار کند. پس این زمان‌ها فرصت خوبی است تا کودک شما عواقب کارهای خود را یاد بگیرد.
  • به دروغ‌ها با حقایق پاسخ دهید. به خصوص وقتی با کودکان زیر سه سال سروکار دارید، به آن‌ها راستش را بگویید و شواهدی ارائه دهید که با دروغ‌های آن‌ها در تضاد باشد.
  • اگر فرزندتان را در حال دروغگویی گیر انداختید، به او بگویید که می‌تواند حقیقت را به شما بگوید و نگران برخورد ترسناکی از جانب شما نباشد.
  • کودکان اگر ببینند که شما دروغ می‌گویید، دروغ می‌گویند. پس یک ر وش برخورد با کودکان دروغگو این است که خودتان نیز به والدین راستگو و قابل اعتماد تبدیل شوید.
  • بگذارید بچه‌های بزرگ‌تر بدانند که در بعضی مواقع، دروغ‌های کوچک می‌توانند مشکلی نداشته باشند. سپس پیامدهای اخلاقی دروغ‌های بزرگ‌تر را به آن‌ها بیاموزید و برای آن‌ها یک تجربه یادگیری ایجاد کنید.

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

بیشتر بخوانید: ۱۲ رفتار آدم های خالی بند که دروغشان را لو می دهد!

دروغگویی در کودکان و راههای درمان آن

اگر مطالب گفته شده تا این‌جا برایتان کافی نبودند و دنبال یک راهنمای جامع‌ می‌گردید، می‌توانید هنگام مواجهه با دروغگویی فرزند خود طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • نوع دروغ را تشخیص دهید. اگر با بچه‌های کوچک‌تر سر و کار دارید، اولین قدم این است که بفهمید آیا اصلاً آن‌ها می‌توانند تفاوت بین واقعیت و تخیل کودکانه خود را تشخیص دهند یا نه.
  • سپس، اگر متوجه یک دروغ واقعی شدید، با آرامش به کودک خود بگویید که از آن خبر دارید. البته نباید از لحن یا زبان اتهامی استفاده کنید. صرفاً از کودک خود بخواهید که با گفتن یک عذرخواهی یا به طور عملی، دروغ خود را جبران کند.

بیشتر بخوانید: با این شگرد حرفه ای دروغگوها را تشخیص بدهید!

  • مهم‌ترین نکته در نحوه رفتار با کودک دروغگو این است که او را تنبیه نکنید. در واقع، اجتناب از تنبیه برای کودک یک انگیزه بیرونی است، اما میل به انجام کار درست یک انگیزه درونی محسوب می‌شود. به همین دلیل است که تنبیه کردن، قدرت جدا کردن کودک شما از دروغگویی را ندارد.
  • در عوض، باید به کودک خود ارزش‌های اخلاقی آموزش دهید. کودکانی که برای حقیقت ارزش قائل هستند، کمتر دروغ می‌گویند، زیرا برای راستگویی، یک انگیزه درونی قوی دارند. پس جنبه‌های مثبت رفتار صادقانه را به کودک خود بیاموزید و تقویت کنید.

بیشتر بخوانید: با فرزند چموش و حاضرجواب چگونه برخورد کنیم؟

  • تفاوت بین دروغ‌های ضد اجتماعی و دروغ‌های مصلحتی را به کودک خود آموزش دهید. همه دروغ‌ها بد نیستند. شما هم به عنوان والدین ممکن است دروغ‌های مصلحتی زیادی به کودک خود بگویید. در نتیجه، اگر هر نوع دروغی را ممنوع اعلام کنید، فرزندتان از تناقض رفتاری شما گیج می‌شود.
  • پس به فرزندتان یاد دهید که دروغ‌های ضد اجتماعی با انگیزه منفعت شخصی گفته می‌شوند و هدف آن‌ها صدمه زدن به دیگران، به دست آوردن منافع شخصی یا اجتناب از مجازات است. در حالی که دروغ‌های مصلحتی برای حفظ روابط اجتماعی گفته می‌شوند و به دیگران آسیبی نمی‌رسانند.

راه های رفتار با کودک دروغگو؛ چرا کودکم دروغ می گوید؟

بیشتر بخوانید: حرف هایی که نباید به همسر خود بگوییم

کلام آخر

راه های رفتار با کودک دروغگو به شما کمک می‌کنند تا با شگردهای درست و منطقی به دروغگویی کودک خود پایان دهید. مهم‌ترین نکته این است که آرامش خود را حفظ کنید و سریع، سراغ داد و فریاد و تنبیه کردن نروید. در عوض، با آرامش با کودک خود صحبت کنید و به او مزایای راستگویی و روابط صادقانه را آموزش دهید تا برای او به یک ارزش تبدیل شوند.

به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.