۲۲۹۶۱۳
۱۲۷۸۵
۱۲۷۸۵

سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟

اگر شما هم درگیر سرفه آلرژیک هستید، در این مقاله با ما همراه شوید تا پاسخی جامع برای سوال سرفه آلرژیک چیست؟ در اختیارتان قرار دهیم و بیشتر درباره دلایل و راه‌های درمان آن صحبت کنیم.

سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
سرفه می‌تواند یکی از عوارض جانبی آلرژی باشد. این علامت می‌تواند توسط عوامل حساسیت زا مانند گرده درختان و گیاهان، ذرات و پوسته‌های بدن حیوانات، کنه‌های موجود در گرد و غبار یا هاگ‌های معلق در هوا ایجاد شود. واکنش‌های آلرژیک باعث آبریزش بینی و ترشح مخاط می‌شوند. این مخاط در بسیاری از موارد به پشت گلو می‌ریزد و باعث خارش یا غلغلک دیواره‌های گلو می‌شود که در نهایت منجر به سرفه خواهد شد. در ادامه بیشتر درباره این که سرفه آلرژیک چیست؟ و دلایل ایجاد و درمان آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در این مقاله می‌خوانید:

  • سرفه آلرژیک چگونه است؟
  • علائم همراه با سرفه آلرژیک
  • چه زمانی باید فورا به یک پزشک مراجعه کنیم؟
  • آیا سرفه آلرژیک درمان دارد؟

بیشتر بخوانید: با کالای خواب ضد حساسیت برای همیشه با آلرژی‌های شبانه خداحافظی کنید!

سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
گاهی اوقات تشخیص و درمان سرفه دشوار است زیرا بیماران در مورد علت دقیق سرفه مطمئن نیستند. سرفه آلرژیک اصطلاحی است که برای تشخیص سرفه‌های ناشی از آلرژی استفاده می‌شود. سرفه‌های آلرژیک معمولا با آبریزش بینی و گرفتگی آن همراه هستند و علائمی کاملا شبیه به سرماخوردگی را در فرد بروز می‌دهند، حتی این علائم می‌توانند به عنوان نشانه‌های اولیه بیماری‌های دیگر نیز شناخته شوند. با این تفاسیر دقیق‌تر باید بدانیم که سرفه آلرژیک چیست؟ و چگونه ایجاد می‌شود؟

پیشنهاد ویژه نی نی بان: جدیدترین روش پاکسازی پوست صورت

سرفه آلرژیک چگونه است؟


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
سرفه‌ آلرژیک معمولاً یک سرفه خشک است، به این معنی که سرفه‌ای همراه با خلط در گلو نیست. این سرفه‌ها می‌توانند مزمن شوند و حتی چند هفته یا چند ماه طول بکشند. سرفه‌های آلرژیک می‌توانند بعد از گذراندن دوران نقاهت یک بیماری یا باقی ماندن اثرات مواد بیهوشی و مواردی از این دست، بروز دهند و برای مدتی مزمن شوند. اگر این سرفه‌ها برای مدتی طولانی گریبان‌گیر شما شده، بهتر است به یک متخصص آلرژی برای تشخیص مشکلتان و دریافت درمان‌، مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی: چگونه با آلرژی غذایی در کودکان کنار بیاییم؟

علائم همراه با سرفه آلرژیک


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
از آن جایی که سرفه آلرژیک می‌تواند شباهت‌های زیادی با انواع سرفه‌های دیگر داشته باشد، بهتر است هنگام بروز این سرفه‌ها به علائم دیگر نیز توجه شود. سرفه آلرژیک معمولا همراه با برخی نشانه‌های دیگر آلرژی بروز می‌کند و مجموعه این نشانه‌ها گواهی خواهد بود بر آلرژیک بودن سرفه‌های مزمنی که گرفتار آن هستیم.

از جمله این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عطسه کردن
  • آبریزش بینی
  • خارش یا گرفتگی بینی
  • تنفس سنگین
  • صدای خس خس یا سوت هنگام بازدم
  • بثورات پوستی
  • خستگی و سردرد

بیشتر بخوانید: تشخیص آلرژی فصلی، چه تستی لازم است؟

چه زمانی باید فورا به یک پزشک مراجعه کنیم؟


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
برخی از واکنش‌های آلرژیک در بدن که اکثر آن‌ها با سرفه‌ آلرژیک و تنگی نفس همراهند، می‌توانند بسیار خطرناک باشند و جان فرد را به خطر بیندازند. معمولا آلرژی‌های غذایی، نیش حشرات یا آلرژی به مواد شیمیایی مانند لاتکس ، می‌تواند واکنش‌های شدیدی را در بدن ایجاد کند. سرفه آلرژیک یکی از اولین علائمی است که بروز می‌کند و علائم دیگر در وخیم‌تر شدن شرایط به سراغمان می‌آیند.

اگر همراه با سرفه‌های آلرژیک شما با علائم زیر همراه بود، فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • غش یا احساس سبکی سر
  • تپش قلب شدید
  • تعریق بدن و احساس ضعف شدید
  • التهاب گلو و احساس خفگی
  • گیجی
  • از دست دادن هوشیاری

پیشنهاد ویژه نی نی بان: عمل لیزیک برای چه کسانی مناسب است؟

آیا سرفه آلرژیک درمان دارد؟


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
اولین قدم برای درمان سرفه آلرژیک این است که ریشه واکنش‌های آلرژیک در بدن خود را بشناسید و در صورت امکان برای درمان آن اقدام کنید. لازم به ذکر است که بسیاری از انواع آلرژی‌ها، درمانی قطعی ندارند و تنها مدارا کردن با آن‌ها و دوری از عوامل حساسیت‌زا می‌تواند به عدم بروز دوباره آن‌ها کمک کند. در ادامه به برخی از درمان‌های سرفه آلرژیک خواهیم پرداخت.

داروها


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
انواع مختلفی از داروها را می‌توان برای درمان آلرژی استفاده کرد. آن‌ها به طور غیرمستقیم با کاهش ترشحات بینی ، سرفه شما را کاهش می‌دهند. برخی داروهای ضد حساسیت بدون نسخه در دسترس هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به برخی آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای استروئیدی و ضد احتقان بینی اشاره کرد. توجه داشته باشید که از مصرف بیش از حد این داروها خودداری کنید و در صورت ادامه علائم آلرژی حتما به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

درمان‌های خانگی

اگر سرفه‌های آلرژیک شما ناشی از حساسیت‌های فصلی است، می‌توانید با برخی درمان‌های خانگی آن را بهبود بخشید. از جمله این درمان‌ها می‌توان به شستشوی بینی با سرم‌های مخصوص شستشو و استفاده از بخور سرد یا گرم در فضای اتاق اشاره کرد. همچنین می‌توانید برای بهتر شدن آبریزش بینی خود که در نهایت به بهبود سرفه‌ها کمک خواهد کرد، بینی خود را چند دقیقه‌ای با حوله‌ای روی سر در معرض بخار دستگاه بخور قرار دهید.

مطالب پیشنهادی: چگونگی درمان آلرژی در بارداری

دوری از محرک‌ها


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
این جمله که می‌گوید «پیشگیری بهتر از درمان است» را به وفور شنیده‌ایم. باید بگوییم که این جمله کاملا برای درمان سرفه آلرژیک و جلوگیری از بروز آن صادق است. برای پیشگیری از بروز علائم آلرژی بهتر است عواملی که برای بدن شما حساسیت‌زا هستند، شناسایی کرده و تا حد امکان از آن‌ها دوری کنید. به طور مثال این عوامل می‌توانند برخی از مواد غذایی باشند یا می‌توانند گرده گل یا برخی از عطرهایی باشند که برای رفتن به مهمانی یا مراسم استفاده می‌کنید.

شستشوی منظم ملحفه‌ها


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل حساسیت‌زا، کنه‌های موجود در رختخواب و ملحفه‌ها هستند. اگر ملحفه‌های تخت خوابتان را به طور مرتب شستشو نمی‌دهید و دارای سرفه آلرژیک هستید، ممکن است یکی از بزرگترین عوامل حساسیت شما همین ملحفه‌های آلوده باشند. درست است که با شستشوی ملحفه‌ها نیز برخی از این کنه‌ها از بین نمی‌روند اما تعداد آن‌ها کمتر شده و دیگر مزاحمتی برای دستگاه تنفسی شما به وجود نخواهند آورد.

بیشتر بخوانید: علائم آلرژی کودک چیست؟

کلام آخر


سرفه آلرژیک چیست؟ درمان دارد؟
همان‌طور که در پاسخ به سوال سرفه آلرژیک چیست؟ بیان کردیم، این سرفه‌ها می‌توانند بر اثر عوامل متعددی به وجود بیایند و برخی از این واکنش‌ها در بدن درمانی قطعی ندارند. اما پیشگیری از برخی عوامل حساسیت‌زا و کمک گرفتن از برخی درمان‌های خانگی می‌تواند در بهبود آن‌ها کمک شایانی کند. لازم به ذکر است که اگر سرفه‌های آلرژیک شما مزمن شده‌اند، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.