۲۴۱۲۸۷
۸
۸

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

رژیم غذایی پرولون توسط دکتر «والتر لونگو» و تیمش در مؤسسه طول عمر دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ابداع شده است. در این مقاله به صورت جامع درباره این رژیم پرطرفدار صحبت خواهیم کرد.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

در سال‌های اخیر، رژیم پرولون به‌عنوان یک رژیم غذایی شبیه به فستینگ کوتاه مدت (FMD) مورد توجه قرار گرفته که برای ارتقای فواید سلامتی مشابه با فستینگ طراحی شده است و در عین حال اجازه مصرف مقداری غذا را می‌دهد. رژیم غذایی پرولون توسط دکتر «والتر لونگو» و تیمش در مؤسسه طول عمر دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ابداع شده است. در این مقاله به صورت جامع درباره این رژیم پرطرفدار صحبت خواهیم کرد.

در این مقاله می‌خوانید:


بیشتر بخوانید: محاسبه کالری مورد نیاز بدن مردان و زنان در سنین مختلف


رژیم پرولون چیست و شامل چه چیزهایی می‌شود؟

رژیم پرولون بر اساس تحقیقات گسترده درباره اثرات فستینگ بر سلامت سلولی و طول عمر ایجاد شده است. مطالعات نشان داده‌اند که فستینگ دوره‌ای می‌تواند مسیرهای سلولی را فعال کند که این فرایند حفاظت سلولی را افزایش می‌دهد، التهاب را کاهش داده، جوانسازی سلولی را تقویت می‌کند و سلامت متابولیک را بهبود می‌بخشد. تصور می‌شود که این مزایا ناشی از پاسخ انطباقی بدن به فستینگ است که شامل ایجاد اتوفاژی (فرایند بازیافت سلولی) و کاهش سطح فاکتور رشد شبه انسولین 1 (IGF-1) می‌شود. هدف این رژیم القای وضعیت متابولیسم فستینگ از طریق یک رژیم غذایی خاص شامل وعده‌های غذایی کم کالری و گیاهی در طول پنج دوره متوالی است. رژیم پرولون، با ارائه وعده‌های غذایی با فرمول دقیق کم کالری اما سرشار از چربی‌های سالم، کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین‌های گیاهی، به نوعی اثرات فیزیولوژیکی فستینگ را تقلید می‌کند اما مانند فستینگ دارای دوره‌های محرومیت کامل از مصرف مواد مغذی نیست.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

رژیم پرولون شامل چه چیزهایی می‌شود؟

رژیم پرولون معمولاً پنج روز طول می‌کشد و در طی آن افراد از وعده‌های غذایی از پیش بسته‌بندی‌شده طراحی‌شده توسط شرکت Prolon استفاده می‌کنند. این وعده‌های غذایی شامل سوپ‌ها، بارها، میان‌وعده‌ها، چای‌ها و مکمل‌ها هستند که همگی برای تامین مواد مغذی ضروری و در عین حال پایین نگه داشتن کالری دریافتی (تقریباً ۸۰۰-۱۱۰۰ کالری در روز) فرموله شده‌اند.

وعده های غذایی روزانه برای حفظ نسبت دقیق درشت مغذی‌ها طراحی شده‌اند که برای دستیابی به فواید متابولیک و سلولی مرتبط با فستینگ کلیدی است. این رژیم شامل مواد گیاهی مانند آجیل، زیتون، کراکر، کلم پیچ، دمنوش‌های گیاهی و انواع سوپ‌ها و میان وعده های غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟


پیشنهاد ویژه نی نی بان:  قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب


مزایا و ویژگی‌های مثبت رژیم پرولون

رژیم پرولون یک رویکرد ساختاریافته برای فستینگ ارائه می‌دهد که از مزایای محدودیت کالری و در عین حال تامین مواد مغذی ضروری استفاده می‌کند. از جمله مزایای بی‌شمار این نوع رژیم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

از فواید فستینگ تقلید می‌کند

یکی از مزایای اصلی رژیم پرولون توانایی آن در تقلید از فواید فستینگ بدون محرومیت کامل از غذا است. ثابت شده است که فستینگ مسیرهای متابولیکی مختلفی را ایجاد می‌کند که باعث ترمیم سلولی، کاهش التهاب و بهبود نشانگرهای متابولیک می‌شود. رژیم پرولون با محدود کردن کالری دریافتی و ارائه مواد مغذی که از این فرآیندها پشتیبانی می‌کنند، به اثرات مشابهی دست می‌یابد.

به کاهش وزن کمک می‌کند

ماهیت ساختاریافته و کم کالری رژیم پرولون می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. با کاهش کالری دریافتی و در عین حال مواد مغذی ضروری، این رژیم بدن را تشویق می‌کند تا از چربی ذخیره شده برای انرژی استفاده کند. مطالعات نشان داده‌اند که افراد معمولاً کاهش وزن را در طول چرخه پنج روزه پرولون تجربه می‌کنند.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

تقویت سلامت متابولیک

تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم پرولون ممکن است نشانگرهای مختلف سلامت متابولیک، از جمله سطح کلسترول، فشار خون و تنظیم قند خون را بهبود بخشد. این بهبودها به تأثیر رژیم غذایی بر حساسیت به انسولین و متابولیسم لیپید نسبت داده می‌شود که به طور بالقوه باعث کاهش عوامل خطر مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت می‌شود.

پشتیبانی از جوانسازی سلولی

رژیم پرولون فرآیندهای سلولی مانند اتوفاژی، سم زدایی طبیعی و مکانیسم ترمیم سلولی را فعال می‌کند. این فرآیند اجزای آسیب‌دیده درون سلول‌ها را پاک کرده و باعث بازسازی ساختارهای سلولی سالم‌تر می‌شود. با حمایت از جوانسازی سلولی، رژیم غذایی ممکن است به سلامت کلی سلول‌ها و طول عمر کمک کند.

پیگیری آسان و ساختارمند

برخلاف فستینگ که حفظ آن به دلیل محدودیت کامل غذا می‌تواند چالش برانگیز باشد، رژیم پرولون وعده‌های غذایی از پیش بسته بندی شده‌ای را در اختیار افراد قرار می‌دهد که مصرف آن راحت و آسان است. ماهیت ساختاریافته رژیم، نیاز به برنامه ریزی وعده‌های غذایی را از بین می‌برد و تضمین می‌کند که افراد در طول دوره این رژیم، مواد مغذی کافی دریافت می‌کنند.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

پشتیبانی علمی

رژیم پرولون مبتنی بر تحقیقات علمی است که توسط دکتر والتر لونگو و تیمش انجام شده است. مطالعات، اثربخشی آن را در بهبود نشانگرهای مختلف سلامت و ارتقای طول عمر در مدل‌های حیوانی و آزمایش‌های انسانی نشان داده‌اند.

ممکن است عملکرد شناختی را بهبود بخشد

تحقیقات نوظهور نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی تقلید کننده فستینگ مانند پرولون، ممکن است اثرات مفیدی بر عملکرد شناختی داشته باشند. با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، رژیم غذایی ممکن است از سلامت نورون‌ها محافظت کرده و از عملکرد شناختی حمایت کند.


مطالب پیشنهادی: رژیم غذایی تضمینی برای افزایش وزن


خطرات رژیم کاهش وزن پرولون

در حالی که رژیم پرولون به دلیل مزایای سلامتی خود محبوبیت پیدا کرده، مهم است که خطرات بالقوه مرتبط با این رژیم غذایی را نیز در نظر بگیرید.

کمبود مواد مغذی

رژیم پرولون مصرف کالری را به میزان قابل توجهی محدود می‌کند.علی رغم تلاش‌ها برای گنجاندن مواد مغذی ضروری، پیروی طولانی مدت از چنین رژیم کم کالری ممکن است منجر به کمبود ویتامین‌ها، مواد معدنی و درشت مغذی‌های ضروری شود. این می‌تواند بر سلامت کلی تأثیر بگذارد و عملکرد ایمنی، سلامت استخوان و سایر فرآیندهای حیاتی بدن را به خطر بیندازد.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

پتانسیل از دست دادن عضله

در طول مرحله فستینگ رژیم پرولون، بدن ممکن است برای تامین انرژی به پروتئین ماهیچه‌ای روی بیاورد، به خصوص اگر دریافت پروتئین کافی نباشد. این می‌تواند به مرور زمان منجر به از دست دادن عضلات شود که ممکن است بر قدرت بدنی، متابولیسم و ​​ترکیب کلی بدن تأثیر منفی بگذارد.

تاثیر بر تنظیم قند خون

ماهیت کم کالری رژیم پرولون ممکن است منجر به ایجاد نوسانات در سطح قند خون شود، به ویژه در افرادی که به تغییرات در دریافت کربوهیدرات حساس هستند. این می‌تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت یا مقاوم به انسولین نگران کننده باشد و به طور بالقوه این شرایط را تشدید کند.


پیشنهاد ویژه نی نی بان:  فواید یائسگی، پیش به سوی زندگی بهتر


رژیم پرولون مناسب چه افرادی است؟

رژیم پرولون برای افرادی مناسب است که:

  • به طور کلی از لحاظ بدنی سالم هستند
  • به دنبال بهره مندی از مزایای بالقوه فستینگ دوره‌ای هستند.
  • علاقه مند به کاهش وزن هستند.
  • به دنبال بهبود سلامت متابولیک و جوانسازی سلولی هستند.
  • بزرگسالانی که بیماری‌های زمینه ای مانند دیابت، اختلالات گوارشی یا مشکلات قلبی عروقی قابل توجهی ندارند.
  • افرادی که مایلند برای دوره‌های کوتاه مدت به یک رژیم ساختاریافته و کم کالری متعهد شوند.
  • افرادی که باردار یا شیرده نیستند.

با این حال، برای هر کسی که رژیم پرولون را در نظر می گیرد ضروری است که با یک متخصص تغذیه برای ارزیابی تناسب فردی خود، آگاهی از خطرات بالقوه و اطمینان از نظارت صحیح در طول چرخه رژیم غذایی مشورت کند.

رژیم پرولون چیست و مناسب چه افرادی است؟

کلام آخر

همان طور که در این مقاله اشاره شد، رژیم پرولون نشان دهنده یک رویکرد جدید برای بهره مندی از فواید فستینگ است و در عین حال مواد مغذی ضروری را از طریق وعده‌های غذایی با فرمول دقیق ارائه می‌کند. هدف این رژیم ساختاریافته حمایت از سلامت متابولیک، جوانسازی سلولی و به طور بالقوه افزایش رفاه کلی افرادی است که از این رژی پیروی می‌کنند. با این حال، افراد باید با احتیاط به هر رژیم غذایی نزدیک شوند و نیازها و اهداف سلامتی خود را قبل از شروع چنین برنامه‌ای در نظر بگیرند. به طور کلی، کسانی که علاقه مند به دنبال کردن رژیم غذایی پرولون هستند، باید این کار را تحت راهنمایی متخصصان تغذیه انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که با شرایط و اهداف سلامت فردی آنها مطابقت دارد.

 

منبع: prolonlife

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.