۲۴۶۵۸۷

چسباندن روکش دندان در بارداری خطرناک است؟

چسباندن روکش دندان در بارداری خطرناک است؟

آیا زنان در دوره بارداری می‌توانند از خدمات دندانپزشکی مانند چسباندن روکش دندان بهره‌مند شوند؟ باید گفت بله. این کار مانعی ندارد اما با در نظر گرفتن شرایط خاص. ما در این متن شرایط این کار را بررسی می کنیم.

توجه به سلامت دهان و دندان همیشه و در طول زندگی همه افراد بسیار مهم است اما اگر یک زن در دوره بارداری نیاز به خدمات دندانپزشکی داشته باشد، آیا می‌تواند از آنها بهره‌مند شود و دریافت خدمات دندانپزشکی برای جنین و مادر آسیب زننده نیست؟ برای مثال چسباندن روکش دندان در بارداری آیا مضر است و یا خطری برای مادر و جنین در پی ندارد؟ اینها سوالاتی هستند که ما در این متن به آنها پاسخ خواهیم گفت.

دندانپزشکی در بارداری-2

آیا گذاشتن روکش دندان در دوران بارداری بی خطر است؟

برای رسیدن به پاسخ این سوال اول باید گفت که روکش دندان چیست و چه پروسه‌ای برای نصب آن انجام می‌شود. روکش دندان یک پوشش محافظ نازک است که فرمی شبیه به دندان طبیعی دارد و به مانند یک کلاهک بر روی دندان قرار می‌گیرد و آن را می‌پوشاند. این کار هم به منظور زیبایی و هم محافظت از دندانی که ترمیم و یا عصب‌کشی شده و ظاهر آن با اشکالاتی مواجه شده است، انجام می‌گیرد. حال در پاسخ به این سوال که آیا گذاشتن روکش دندان در دوره بارداری بی‌خطر است یا خیر؟ باید گفت بله، بی‌خطر است. فرآیند نصب روکش نهایتا تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و به همین دلیل خطر و آسیبی را برای جنین در پی نخواهد داشت. البته این نکته را هم باید بدانید که هر بارداری با دیگری متفاوت است و در صورتیکه یک زن بارداری سخت و متفاوتی را تجربه می‌کند، بهتر است پیش از انجام خدمات دندانپزشکی با پزشک زنان خود مشورت کند.

زمان‌ مناسب روکش دندان در دوران بارداری

جالب است بدانید که در دوره بارداری به دلیل اتفاقات و تغییرات مهمی که در بدن یک زن رخ می‌دهد، برای انجام هر کاری باید زمان مناسب آن در نظر گرفته شود. این موضوع می‌تواند درباره قرار دادن روکش دندان نیز باشد. به طور کلی توصیه می‌شود که در سه ماهه اول بارداری به دلیل حساسیت‌هایی که در رشد جنین وجود دارد، از انجام کارهای دندانپزشکی که ضروری نیستند، خودداری کنید. روکش دندان معمولا جزو خدمات زیبایی محسوب می‌شوند و می‌توان انجام آن را به زمانی غیر از سه ماهه اول بارداری موکول کرد. از طرفی دندانپزشک با دانستن بارداری شما حتما تمهیدات لازم را می‌اندیشد که این شامل استفاده حداقلی از ماده بی‌حس کننده و یا کاربرد اشعه ایکس در صورت لزوم است.

دندانپزشکی در بارداری-1

اشعه ایکس مورد استفاده برای روکش دندان در بارداری مضر است؟

به طور کلی قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس چه برای افراد عادی و چه زنان باردار مضر است. اگر در دوره بارداری هستید توصیه می‌شود که تا جای ممکن از قرارگیری تحت این اشعه بپرهیزید. اما در صورت اجبار به کلینیک‌های دندانپزشکی مراجعه کنید که از تکنولوژی جدید در دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند و هنگام عکس‌برداری تابش اشعه ایکس را به حداقل می‌رسانند. همچنین در این مراکز از لباس محافظ مخصوص برای زنان بردار استفاده می‌شود که این هم می‌تواند خطرات مربوط به این اشعه را کاهش دهد.

آیا گزینه های جایگزین روکش دندان در دوران بارداری وجود دارد؟

بسته به اینکه هدف شما از انجام روکش دندان چیست، می‌توانید به گزینه‌های جایگزین برای این کار نیز فکر کنید. اگر روکش دندان را برای محافظت از دندانی که عصب‌کشی یا درمان ریشه شده است انجام می‌دهید، جایگزین خاصی برای آن وجود ندارد، اما برای اهداف زیبایی استفاده از روش‌های دیگری همچون بلیچینگ یا باندینگ و یا حتی الیگنرهای شفاف بر روی دندان‌ها گزینه‌های جایگزین خوبی به شمار می‌روند.

مراقبت از روکش دندان در دوران بارداری چگونه انجام می شود؟

حفظ بهداشت دهان و دندان در همه مراحل زندگی از جمله بارداری بسیار مهم است و هر چه این حساسیت در نگهداری از دندان‌ها بیشتر باشد، مراجعه به دندانپزشکی و سختی‌ها و خطرات آن نیز بیشتر می‌شود. برای رعایت موارد زیر می‌توانید کار مراقبت از روکش دندان در دوران بارداری را انجام دهید:

  • استفاده از مسواک و نخ دندان (حداقل روزانه دوبار)
  • به حداقل رساندن مصرف شیرینی جات و نوشابه
  • مسواک زدن بعد از استفراغ (در صورتیکه در دوره بارداری حالت تهوع و استفراغ زیادی دارید)
  • استفاده از دهانشونه هر چند وقت یه بار

دندانپزشکی در بارداری-3

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند