۲۴۱۳۳۶

فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان چیست و چه ضرورتی دارد؟

بارداری فرآیندی است که در بدن مادر تغییرات جسمی، هورمونی و ذهنی عمده‌ای ایجاد می‌کند. بعد از زایمان نیز یک دور دیگر دچار تغییرات فیزیکی می‌شوید. در این شرایط، فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان می‌تواند کمک کننده باشد.

فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان

فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان می‌تواند مشکلات مخصوص این دوره را برای مادران آسان کند و دردهای پس از زایمان آنان را کاهش دهد. بعضی از زنان حتی برای بازگشت به اندام اولیه خود از فیزیوتراپی بعد از بارداری و زایمان کمک می‌گیرند.

در این مقاله می‌خوانید:

منظور از فیزیوتراپی بعد از بارداری و زایمان چیست؟

پس از بارداری، تغییرات فیزیکی سریعی در بدن مادر رخ می‌دهد. مشکلات زیادی ممکن است در این دوره به وجود بیایند که مواردی از جمله بی اختیاری ادراری، درد کف لگن، دیاستاز رکتی و کمردرد را شامل می‌شوند و در صورت عدم درمان می‌توانند روی سلامت شما در درازمدت تاثیر بگذارند.
در چنین شرایطی، فیزیوتراپی می‌تواند مشکلاتی را که به دلیل بارداری رخ داده‌اند درمان کند و جلوی مشکلات جسمانی در آینده را نیز بگیرد. فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان به مادران یاد می‌دهد که چگونه از خود مراقبت کنند و انتظار چه چیزهایی را داشته باشند. فیزیوتراپیست در ابتدا بدن شما را ارزیابی می‌کند و طبق نیاز تمریناتی را به شما پیشنهاد می‌دهد که مطمئناً کمک کننده هستند.

فیزیوتراپی بعد از بارداری


بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی چیست؟ چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟


ضرورت فیزیوتراپی بعد از بارداری

بعد از زایمان، تمرینات فیزیوتراپی می‌توانند از جهات زیادی به شما کمک کنند که عبارتند از:  

  • بهبود عملکرد مثانه و روده و حل مشکلات مربوط به بی اختیاری ادراری
  • کمک به مشکلات کف لگن
  • اصلاحات لازم برای مراقبت از کودک و سایر فعالیت‌ها
  • کاهش درد پایین کمر
  • رسیدگی به مسائل مربوط به وضعیت بدن و ارائه مشاوره در مورد ارگونومی

به طور کلی، فیزیوتراپی می‌تواند دردها، بی اختیاری ادرار و مشکلات عضلات کف لگن شما را بعد از زایمان کاهش دهد و قدرت، انعطاف پذیری و هم‌چنین، سلامت طولانی‌مدت شما را تقویت کند و به همین دلیل است که ضرورت دارد.

ضرورت فیزیوتراپی بعد از بارداری


بیشتر بخوانید: چگونه بعد از زایمان به وزن سابق برگردیم؟ رژیم لاغری و بازگشت به وزن سابق!


تمرینات فیزیوتراپی بعد بارداری برای لگن

بخشی از فیزیوتراپی بعد از بارداری و زایمان صرف برطرف کردن مشکلات عضلانی کف لگن می‌شود. این ماهیچه‌ها از اندام‌های لگنی و ستون فقرات شما حمایت می‌کنند و در کنترل باز و بسته شدن اسفنکترهای مجرای ادراری و مقعد نیز نقش دارند.
ماهیچه‌های لگن در طول بارداری حدود یک اینچ کاهش می‌یابند و در هنگام زایمان واژینال نیز تحت کشش شدید قرار می‌گیرند. در نتیجه، ممکن است در حین زایمان پاره یا بریده شوند و قدرت و تن خود را از دست بدهند. فیزیوتراپی می‌تواند این ماهیچه‌های لگن را به شکلی ایمن تقویت کرده و با مشکلات بی اختیاری ادراری مقابله کند.


بیشتر بخوانید: درد نشیمنگاه و دنبالچه در بارداری


تمرینات فیزیوتراپی برای کمردرد بعد از بارداری

بارداری تغییرات قابل توجهی را در وزن بدن شما ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به وضعیت‌های نادرست شود و قدرت عضلات شکمی شما را پایین بیاورد. این کار فشار بیشتری را به کمر و لگن وارد می‌کند و ممکن است باعث کمردرد شود.
فیزیوتراپی پس از بارداری و زایمان می‌تواند به میزان قابل توجهی کمردرد شما را کاهش دهد. تمرینات فیزیوتراپی انعطاف ‌پذیری بدن شما را بهبود می‌بخشند و با تقویت عضلات مرکزی بدن شما از آسیب‌های بعدی جلوگیری می‌کنند.

فیزیوتراپی بعد از بارداری و زایمان


بیشتر بخوانید: بهترین فیزیوتراپیست تهران، یک فیزیوتراپیست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟


تمرینات فیزیوتراپی برای گردن و شانه درد بعد بارداری

بسیاری از مادران پس از زایمان دچار گردن و شانه درد می‌شوند. این بدان دلیل است که بزرگ شدن سینه‌ها در دوران بارداری می‌تواند شانه‌ها و قسمت بالای کمر را گرد کند. شیر دادن به نوزاد نیز ممکن است در این مسئله نقش داشته باشد.
با این حال، فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت عضلات شما و کاهش فشار به مفاصل کمک کند. در واقع، تمرینات فیزیوتراپی نقش به سزایی را در بهبود وضعیت بدنی، افزایش قدرت عضلانی و هم‌چنین، سلامت درازمدت ستون فقرات شما ایفا می‌کنند.


بیشتر بخوانید: برای مراقبت های بارداری و زایمان تحت نظر چه کسانی باید باشیم؟


تمرینات فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان برای مثانه

فیزیوتراپی پس از زایمان می‌تواند مشکلات شایع مثانه را نیز برطرف کند. حدود ۱۰درصد از زنان پس از بارداری خود دچار بی اختیاری ادرار می‌شوند. مشکل در دفع ادرار می‌تواند به دلیل احتباس ادرار نیز باشد که ممکن است تا ۳ روز پس از زایمان ادامه یابد.
نوشیدن مایعات زیاد، ادرار کردن فقط در هنگام پر بودن مثانه و تمرینات کف لگن می‌توانند به رفع این مشکلات کمک کنند. تمرینات فیزیوتراپی کف لگن نیز می‌توانند مفید باشند. در بعضی از موارد حتی از تحریکات الکتریکی هم کمک گرفته می‌شود.

فیزیوتراپی پس از بارداری و زایمان


بیشتر بخوانید: کلینیک تخصصی توانبخشی خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟


تمرینات فیزیوتراپی بعد از زایمان سزارین

زایمان سزارین و طبیعی، هر دو نیاز به مراقبت و توجه دارند، اما سزارین یک جراحی بزرگ است که پس از آن باید تمرینات توانبخشی انجام دهید. البته شما باید فعالیت‌های روزانه خود را کنترل کنید، زیرا بدن شما در حال بهبودی است و نیاز به استراحت دارد.
فیزیوتراپی پس از بارداری می‌تواند درد پس از جراحی، افتادگی اندام‌ها و ایجاد بافت اسکار در محل برش را کاهش دهد. علاوه بر این، می‌تواند سایر مشکلات عمومی پس از زایمان مانند بی اختیاری ادراری، وضعیت نامناسب بدن و درد را نیز کنترل کند.


بیشتر بخوانید: پوکی استخوان بعد از زایمان، هر آنچه باید بدانید!


تمرینات فیزیوتراپی پس از بارداری و زایمان برای شکم

بارداری و زایمان به طور قابل توجهی بر عضلات شکم شما تأثیر می‌گذارند و ممکن است وضعیتی به نام دیاستاز رکتی را نیز ایجاد کنند که باعث کشیدگی لگن، برآمدگی شکم و کمردرد می‌شود.
تمرینات فیزیوتراپی می‌توانند قدرت عضلات شکمی شما را بهبود ببخشند و به این ترتیب، از آسیب دیدگی کمر و جلو افتادن اندام‌های شکمی جلوگیری کنند. این تمرینات ممکن است در بازگشت شما به اندام سابق و صاف شدن شکم‌تان نیز کمک کننده باشند.

فیزیوتراپی پس از بارداری


بیشتر بخوانید: روش های درمان درد سیاتیک در بارداری


کلام آخر

فیزیوتراپی بعد بارداری و زایمان به زنان کمک می‌کند تا با تغییرات فیزیکی بدن خود در این دوره بهتر کنار بیایند. تمرینات فیزیوتراپی مخصوص به این دوره می‌توانند مشکلاتی مانند بی اختیاری ادراری و دردهای لگن و کمر را برطرف کنند و به طور کلی، برای سلامت بدن مادران تازه زایمان کرده مفید باشند.

به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

منبع: physiotattva

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند