۱۱۱۴۲۷

بی نظمی قاعدگی در زنان، چه دلایلی دارد؟

عادت ماهیانه خونریزی ماهانه از رحم بانوان می باشد.

عادت ماهیانه طبیعی
عادت ماهیانه خونریزی ماهانه از رحم بانوان می باشد. به نامهای دیگری مانند قاعدگی ، منس و پریود هم خوانده می شود. خون قاعدگی ترکیبی از خون کامل و بافتهای ریزش کرده رحم است.

خانم ‌ها در حالت عادی می ‌بایست حدود هر ۳۰ روز یک بار، به مدت سه تا هفت روز عادت ماهانه شوند. بعد از گذشت چند سال از عادت ماهیانه، چرخه ‌ای برای آنها ایجاد می ‌شود. بعضی خانم‌ ها حتی می ‌توانند ساعتی که قرار است پریود شوند را پیش ‌بینی کنند.

میزان خونی که طی هر قاعدگی از دست می ‌رود در خانم ‌های مختلف متفاوت است. بعضی خانم‌ ها از ابتدا پریود های سنگین ‌تری دارند و بعضی پریودی واقعأ سبک دارند که اصلأ احساس نمی ‌شود.

عادت‌ ماهیانه نامنظم
پریود نامنظم نوعی خونریزی است که در مقایسه با قاعدگی ‌های قبلی غیرطبیعی می باشد و می ‌تواند شامل هر چیزی از دیر شدن عادت ماهیانه تا زود رسیدن آن، خونریزی بسیار کم تا خونریزی خیلی سنگین باشد.

اگر معمولأ عوارض پیش از قاعدگی را تجربه نمی‌ کنید، ولی حالا دچار دل ‌دردها، نفخ و سردرد های شدید می شوید هم می ‌توانید آن را نا منظم شدن عادت ماهیانه بدانید.

علل عادت ماهیانه نامنظم
۱- بارداری
بدن خانم‌ ها در زمان بارداری، سطوح مختلفی از هورمون ‌ها را ترشح می ‌کند که موجب متوقف شدن عادت‌ ماهیانه می ‌شود. البته در برخی موارد، قبل از اینکه عادت ماهیانه در خانم باردار به کلی قطع شود، کم شدن خونریزی یا عقب افتادن آن را تجربه می ‌کند. اگر احتمال می دهید باردار هستید، به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

۲- استرس
استرس شایع ترین دلیل به هم خوردن نظم عادت ماهیانه است. کورتیزول که هورمون استرس است، تأثیری مستقیم بر میزان تولید هورمون ‌های جنسی استروژن و پروژسترون در بدن دارد. اگر میزان بالایی کورتیزول در جریان خونتان وجود داشته باشد، زمان و میزان قاعدگی شما تغییر خواهد کرد.

۳- رژیم‌ غذایی
یکی دیگر از متداول ‌ترین علت‌ های بر هم خوردن نظم عادت ماهیانه، غذاهایی است که می‌ خورید و مهم تر از آن وزنتان. اگر رژیم ‌غذایی‌ شما سرشار از کربوهیدرات باشد یا وزن اضافه کرده باشید، بدنتان سطح متفاوتی از برخی هورمون‌ ها را تولید خواهد کرد. برای خانم ‌هایی که وزن کم می ‌کنند نیز این مشکل پیش می ‌آید.

۴- ورزش
بدن برای قاعدگی به انرژی نیاز دارد. اگر میزان بالایی از انرژی ‌تان را در باشگاه ورزشی و از طریق ورزش می ‌سوزانید، چیز دیگری برای بدنتان باقی نمی ‌ماند که در جریان عادت ماهیانه مصرف کند.

۵- قرص ‌های ضد بارداری
ممکن است چند ماه طول بکشد تا بدنتان به دوز هورمون‌ هایی که قرص های ضد بارداری وارد بدنتان می‌ کنند، عادت کند.

۶- مصرف الکل
کبد با متابولیزه کردن استروژن و پروژسترون، به تنظیم چرخه قاعدگی زنان کمک می‌ کند. مصرف الکل می‌ تواند باعث آسیب کبد شود و در عملکرد آن برای متابولیزه هورمون‌ های زنانه اختلال ایجاد می ‌کند.

۷- سندرم تخمدان پلی ‌کیستیک
این مشکل موجب می‌ شود که کیست‌ هایی در تخمدان ایجاد شود که در تخمک ‌گذاری عادی ایجاد اختلال می‌ کند. سایر علائم این مشکل شامل رشد موهای زائد، افزایش وزن، شوره سر و ناباروری است. این مشکلات شامل اندومتریوز، سرطان تخمدان و بیماری قلبی می ‌شود.

۸-یائسگی
در یائسگی نیز مانند بارداری، هورمون ‌های بدن تغییر می کنند. نا منظم شدن عادت‌ ماهیانه می ‌تواند ۱۰ سال قبل از یائسگی شروع شود.

۹- مصرف داروها
اگر اخیرأ بیمار شده اید و مجبور هستید دارو بخورید، ممکن است عادت ماهیانه ‌تان یک تا دو روز دیرتر اتفاق بیفتد. دلیل عمده آن این است که بیشتر داروها در نحوه تولید استروژن و پروژسترون در بدنتان اختلال ایجاد می ‌کنند.

برخورد با عادت ماهیانه نامنظم
در مورد علائمی که دارید و وضعیت عادت ماهیانه ‌تان به پزشک توضیح دهید. پزشک ممکن است یک برنامه درمانی برایتان تجویز کند که شامل داروهای ضد بارداری هورمونی یا مکمل ‌های دارویی، فعالیت ‌های کاهنده استرس، تغییر در رژیم ‌غذایی و برنامه ورزشی باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند