۱۷۰۹۷۶

علت بزرگ شدن رحم زنان چیست؟

وجود رحم بزرگ در زنان همواره علامت دار نیست و در بسیاری از موارد فرد متوجه آن نمی شود. ممکن است طی معاینه و یا انجام سونوگرافی این عارضه تشخیص داده شود.

Pelvicorganprolapse

رحم به اندازه به اندازه یک مشت گره کرده است، با این حال گاهی رحم زنان بزرگ می‌شود. اما علت بزرگ شدن رحم زنان چیست؟ در ادامه متوجه می‌شوید.

علل بزرگ شدن رحم زنان چیست؟

ممکن است که شما از بزرگ شدن رحم خود غافل باشید. اغلب، زنان در طول معاینه لگن متوجه می‌شوند که رحمشان بزرگ شده. این امکان وجود دارد که حس کنید شکمتان پف کرده یا اینکه لباس‌هایتان برایتان خیلی تنگ شده‌اند، اما برای بیشتر افراد، تشخیص بزرگ شدن رحم غیرمنتظره است.

دلایل متعددی برای بزرگ شدن رحم وجود دارد و ممکن است در زنان یائسه شایع‌تر باشد، اما زنان در سنین باروری نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. در ادامه با علت بزرگ شدن رحم در زنان بیشتر آشنا می‌شوید:

ebe210c9adcb027982f8f7c2bebd28347f1461a4-3600x2400

فیبروم ها

فیبروم، یکی از شایع‌ترین دلایل بزرگ شدن رحم در زنان است. اما خوشبختانه فیبروم‌ها غیر سرطانی و توده‌هایی کوچک هستند که گاهی می‌توانند وزن محسوس داشته باشند. آن‌ها در امتداد دیواره‌های رحم یافت می‌شوند.

بر اساس گزارش دفتر سلامت زنان وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، بین 20 تا 80 درصد از زنان قبل از سن 50 سالگی به فیبروم مبتلا می‌شوند و این فیبروم‌ها در زنانی که در 40 سالگی و اوایل 50 سالگی هستند شایع‌تر است.

فیبروم‌ها ممکن است بدون علامت باشند یا باعث درد و سیکل‌های قاعدگی سنگین شوند. آن‌ها همچنین به مثانه و راست‌روده فشار وارد می‌کنند و باعث تکرر ادرار و فشار رکتوم می‌شوند. فیبروم‌ها اگر بیش از حد بزرگ شوند، ممکن است باعث بزرگ شدن رحم شوند.

shutterstock_436068529-760x475@2x

آدنومیوز

آدنومیوز، یک بیماری غیر سرطانی است که علائمی شبیه فیبروم را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که پوشش داخلی رحم مستقیما در دیواره عضلانی رحم قرار بگیرد. در طول چرخه قاعدگی، سلول‌های عضلانی خونریزی می‌کنند و باعث درد و تورم می‌شوند.

آدنومیوم قسمت متورم دیواره رحم است. پس از معاینه، آدنومیوم مانند یک فیبروم است و حتی ممکن است در سونوگرافی با فیبروم اشتباه گرفته شود. آدنومیوز ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند، اما در موارد شدید، می‌تواند منجر به خونریزی شدید و گرفتگی در دوران قاعدگی شود.

life-article-august-pcos-730x488

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) هم یکی دیگر از علت‌های بزرگ شدن رحم در زنان است. تخمدان پلی‌کیستیک در نتیجه عدم تعادل هورمونی در قاعدگی و ریزش پوشش آندومتر رحم ایجاد می‌شود و از هر 10 زن که در سن باروری قرار دارند، 1 نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به طور معمول پوشش آندومتر در طول چرخه قاعدگی می‌ریزد، اما در برخی از زنان، پوشش آن به طور کامل دور ریخته نمی‌شود و در چرخه ماهانه آن‌ها اختلال ایجاد می کند. تجمع پوشش آندومتر باعث التهاب و بزرگ شدن رحم می‌شود.

endometriosis-image-scaled

سرطان آندومتر

بر اساس گزارش موسسه ملی سرطان، سرطان آندومتر اغلب در زنان 55 تا 64 ساله تشخیص داده می‌شود و یکی از علائم آن بزرگ شدن رحم است، البته این بزرگ شدن رحم می‌تواند نشان‌دهنده سرطان در مرحله پیشرفته باشد.

یائسگی

پیش‌یائسگی که مرحله قبل از یائسگی زن است، یکی دیگر از دلایل بزرگ شدن رحم به شمار می‌رود و به دلیل نوسانات سطح هورمون‌ها رخ می‌دهد. سطوح ناهماهنگ هورمون در این دوره از زندگی زنان ممکن است باعث بزرگ شدن رحم شود. در بیشتر مواقع، پس از رسیدن به یائسگی، رحم به اندازه طبیعی خود باز می‌گردد.

gr2_lrg

کیست تخمدان

کیست‌های تخمدان، کیسه‌هایی پر از مایع هستند که روی سطح تخمدان یا درون آن رشد می‌کنند و در بیشتر موارد، بی‌ضرر هستند. اما اگر کیست‌ها بیش از حد بزرگ شوند، می‌توانند باعث بزرگ شدن رحم و همچنین عوارض جدی‌تر شوند.

اگر کیست‌ها بیش از حد بزرگ شوند، می‌توانند باعث بزرگ شدن رحم و همچنین عوارض جدی‌تر شوند.

علائم بزرگ شدن رحم زنان

بزرگ شدن رحم علاوه بر تاثیر بر اندازه فیزیکی ممکن است علائم زیر را نیز ایجاد کند:

  • ناهنجاری‌های چرخه قاعدگی مانند خونریزی شدید و گرفتگی عضلات
  • توده‌ای در قسمت تحتانی شکم
  • کم‌خونی ناشی از خونریزی بیش از حد قاعدگی
  • ضعف عمومی و رنگ‌پریدگی
  • افزایش وزن در خط کمر به دلیل رشد بیش از حد رحم
  • علائم فشار روی رحم و ساختارهای اطراف آن
  • گرفتگی در ناحیه لگن
  • یبوست
  • تورم و گرفتگی در پاها
  • کمردرد
  • تکرر ادرار و نیاز فوری به ادرار کردن
  • ترشحات آبکی
  • خونریزی بعد از یائسگی
  • درد هنگام مقاربت جنسی

علائم بزرگ شدن رحم بسته به علت آن‌ها متفاوت است.

644

تشخیص علت بزرگ شدن رحم در زنان

بسیاری از زنان نمی‌دانند که رحم بزرگی دارند و معمولا پزشک این وضعیت را در طول معاینه فیزیکی یا با آزمایش‌های تصویربرداری کشف می‌کند. در بیشتر موارد، بزرگ شدن رحم به علت یک بیماری خوش‌خیم است و نیازی به درمان ندارد، مگر اینکه شخص علائم و درد شدید داشته باشد.

عوارض بزرگ شدن رحم در زنان

اگر علائم بیماری زمینه‌ای بدتر شود یا تحت درمان قرار نگیرد، علل بزرگ شدن رحم ممکن است منجر به عوارض شود. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • هیسترکتومی (برداشتن تمام یا بخشی از رحم)
  • از دست دادن باروری
  • سقط جنین و سایر عوارض بارداری
  • عفونت ناشی از التهاب رحم

9479

درمان علت بزرگ شدن رحم در زنان

بیشتر علل بزرگ شدن رحم در زنان نیازی به درمان ندارند، اما برخی از زنان ممکن است برای تسکین درد به دارو نیاز داشته باشند. قرص‌های ضد بارداری و دستگاه‌های داخل رحمی (آی یو دی) حاوی پروژسترون می‌توانند علائم خونریزی شدید قاعدگی را کاهش دهند. در موارد بسیار شدید، برخی از زنان ممکن است نیاز به هیسترکتومی داشته باشند.

در مورد سرطان رحم، برداشتن رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها با جراحی، ممکن است یک روش درمان باشد. پس از جراحی، ممکن است نیاز باشد شخص تحت شیمی‌درمانی و پرتودرمانی قرار بگیرد.

Difference Between PCOS and Ovarian Cancer-compass-oncology

خلاصه

علت بزرگ شدن رحم در زنان به شرایطی مانند آندومتریوز، کیست تخمدان و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) بازمی‌گردد. درد و خونریزی نیز ممکن است رخ دهد. شرایطی که دلیل بزرگ شدن رحم زنان است گاهی نیاز به درمان دارد. با این حال بزرگ شدن رحم معمولا نشانه‌ای از یک بیماری جدی نیست. پزشکان از سی‌تی اسکن و سونوگرافی برای تعیین علت دقیق بزرگی استفاده می‌کنند. در بیشتر مواقع، هیچ درمانی لازم نیست و پزشکان فقط علت را بررسی می‌کنند و همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای رد سرطان رحم انجام می‌دهند. بهتر است که از پزشکتان بخواهید برایتان معاینات معمول لگن انجام دهد تا هر نوع مشکلی زود تشخیص داده و از بروز عوارض جلوگیری شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند