۱۱۷۳۸۰

چطور درد دندان درآوردن نوزاد را تسکین دهیم؟

دندان بسیاری از کودکان بین چهار تا شش ماهگی در می آید.

دندان بسیاری از کودکان بین چهار تا شش ماهگی در می آید. البته اگر از این سن زودتر یا دیرتر هم شد اشکالی ندارد و غیر طبیعی نیست. دندان های جلویی فک پایین در اغلب موارد زودتر از بقیه در می آیند و بعد از آن ها نوبت دندان های جلویی فک بالاست.

آیا کودک شما در حال دندان در آوردن است؟
کودک در این سن می خواهد هر چیزی را در دهانش بگذارد و هر چیزی که دم دستش باشد می جود. بنابراین اگر چنین رفتاری از کودک تان دیدید الزاما نشانه دندان در آوردن نیست. معمولا یک راه برای فهمیدن این موضوع نگاه کردن به لثه پایینی کودک است. در این حالت لثه ملتهب و قرمز می شود و سایر علایم دندان در آوردن را دارد. این علایم عبارتند از:

کج خلقی
ریزش آب از دهان
حساسیت و خارش
نیاز به جویدن و گاز گرفتن
اسهال
تب خفیف (زیر ۳۸ درجه)
بی خوابی
سرفه به خاطر آبی که در دهانش جمع می شود.
البته مدتی طول می کشد تا دندان جوانه بزند. گاهی اوقات دو ماه طول می کشد تا دندان سطح لثه را بشکافد و بیرون بیاید. اگر روی لثه زخمی مانند یک جوش دیدید که هماتوم نام دارد یعنی دندان دارد در می آید. در هماتوم ها خون جریان دارد و آن برجستگی های آبی رنگ معمولا کیست های رویشی هستند که مایع بی رنگی درون شان است، وقتی این کیست ها بترکند دندان بیرون می زند.

چگونه درد کودک را تسکین دهیم؟
گاهی اوقات مسکن بسیار مفید است البته گاهی وقت ها هم تاثیر چندانی ندارد. در مورد میزان مسکنی که باید به کودک بدهید از پزشک سوال بپرسید. ژل های موضعی دهانی که میزان دوز مصرفی آن ها روی قوطی درج شده است گاهی موثرند، اما اگر برای فرزند شما تاثیری نداشته دیگر از آن ها استفاده نکنید. هرگز برای جلوگیری و پیشگیری از درد به کودک دارو ندهید. تنها در صورتی از دارو استفاده کنید که می بینید کودک درد دارد. زیاده روی در مصرف ژل های دهانی می تواند باعث بیماری متموگلوبینمیا شود. این ژل ها را نباید بیش از ۴ مرتبه در روز استفاده کرد. همچنین قرص های مخصوص تسکین درد لثه نیز مواد شیمیایی بلادونا دارد که بهتر است به کودک ندهید. از راه های زیر نیز می توانید برای تسکین درد کودک استفاده کنید:

چند دندان گیر همراه خود داشته باشید، شاید کودک ترجیح دهد اسباب بازی سفت پلاستیکی اش یا دندان گیری را که با مایع پر شده بجود. اجازه دهید هر کدام که دوست دارد را داشته باشد. دندان گیر را فریز نکنید، اما آن را در یخچال بگذارید تا سرد باشد.

به کودک نوشیدنی و غذاهای نرم و ملایم و سرد بدهید.

می توانید به کودک بیسکویت مخصوص دندان در آوردن بدهید.

به طور مرتب آبی را که از دهانش روی چانه و گردنش می ریزد پاک کنید و هر وقت لازم بود لباسش را عوض کنید. تماس بیش از حد آب دهان با بدن کودک می تواند باعث ایجاد حساسیت و خارش پوستی شود. اگر نمی توانید کاری کنید که دائم سر و صورتش خشک بماند در نواحی یاد شده کمی وازلین بمالید.

اگر کودک اسهال دارد به طور مرتب پوشکش را عوض کنید، با این کار از درد گرفتن، زخم و اذیت شدن باسن جلوگیری می کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند