۲۱۱۰۳۷
۱۳۷۰
۱۳۷۰

علت استفراغ نوزادان، چیست و آیا درمانی دارد؟

گاهی نوپاها کمی ناخوش احوال به نظر میان یا حتی در مقابل غذاهایی که به طور معمول دوست دارن بی میل به غذا خوردنن.

گاهی نوپاها کمی ناخوش احوال به نظر میان یا حتی در مقابل غذاهایی که به طور معمول دوست دارن بی میل به غذا خوردنن؛ و این نشونه‌ی خوبی نیست. این نشونه‌ی اینه که در شرف استفراغند. استفراغ نوزادان سریع متوقف نمیشه و تا ۳ ساعت ادامه خواهد داشت، همراه استراحت ۱۰ دقیقه ای در بینش. نوپاها با استفراغ خسته خواهند شد و آخرش با نفس های سنگین استراحت خواهند کرد. پایین تر نکاتی آورده شده که میتونه کمک کنه تا از این وضعیت نگران کننده بیرون بیایید.

چه دلایلی باعث استفراغ نوزادان میشه؟
استفراغ یه مشکل ترسناک ولی رایجه که نوپاها باهاش رو به رو می شن. دلایل زیادی میتونه وجود داشته باشه که چرا کودک دچار استفراغ شده، اما بیشتر مواقع موضوع نگران کننده ای نیست. با این حال، پیدا کردن دلیل استفراغ بسیار مهمه تا کودک بتونه کمک های لازمه رو دریافت کنه. اگر کودک فقط برای یک دفعه استفراغ کرد احتمال زیادی وجود داره که به خاطر خوردن غذای بیش از حد بوده، با این حال، اگر متوقف نشد، می تونه به یکی از دلایل زیر باشه:
احتمال داره دلیل استفراغ ویروسی یا باکتریایی باشه. تو نوپاها، آنفولانزای معده رایج ترین دلیل استفراغه. با این حال، در مواردی اگر عفونت به پوشش معده کودک سرایت کرده باشه، ممکنه اسهال و تب هم داشته باشه. استفراغ تو این موارد تا حدود ۲۴ ساعت طول می کشه تا فروکش کنه.
عفونت مجاری تنفسی، شنوایی و ادراری هم می تونه بعضی موارد باعث استفراغ نوپایان شه. تو بعضی موارد نادر، استفراغ می تونه از نشونه‌های زود هنگام ذات الریه و یا آماس آپاندیسم باشه.
گریه‌ی بیش از حد، خوردن ماده‌ی سمی و دریا زدگی از دلایل دیگه‌‌‌ای هستن که می تونه دلیل استفراغ باشنه.

برای کاهش استفراغ کودکم چه کنم؟
شدت استفراغ معمولا تعیین می کنه تا چه کارهایی باید انجام داد تا درد و ناراحتی کودک رو کاهش داد. اگر استفراغ بیش از ۸ بار در طول یه روز رخ بده، او رو شدید در نظر میگیریم و باید در رابطه با کم شدن آب بدن کودکتون نگران باشید.
۱. از کم شدن آب بدن کودکتون جلوگیری کنید
اگر استفراغ کودکتون خفیف باشه(۱ الی ۲ بار تو روز) احتمال کاهش آب بدن کمه. با این حال، در صورت استفراغ در حد متوسط(۳ الی ۷ بار تو روز) و شدید( بالای ۸ بار تو روز)، احتمال کم شدن آب بدن بیشتره. برای جلوگیری از کم شدن آب بدن، باید ۳۰ میلی لیتر ORS یا سوپ یا دسر ژلاتینی هر ۲۰ دقیقه برای حداقل یه ساعت بهش بدید. با مزه مزه کردن سوپ شروع کنید و اگر کودک دوباره استفراغ نکرد مقدارش رو به ۳۰ میلی لیتر برای هر یه ساعتی که بالا نیاورد افزایش بدید. از دادن آب میوه، سودا یا آب برای برطرف کردن آب از دست رفته بدن، جلوگیری کنید، چون اینا مواد معدنی و کالری که کودکتون تو این مرحله نیازمنده رو ندارند.
۲. غذایی که هضم راحتتری داره رو استفاده کنین
اگه ۸ ساعت از استفراغ نوزادان می گذره، باید غذاهای نرم مث غلات رو شروع کنید تا آروم آروم به رژیم غذایی قبلش برگرده. اگر کودکتون از شیرخشک استفاده میکنه، تا ۲۴ ساعت بعد از آخرین استفراغش، قبل از شروع کردن رژیم غذای معمولش تو هر وعده مقدار غذای کمتری نسبت به حالت عادیش بهش بدید. اگر کودکتون یکم بزرگتر بود، می تونید از غذاهایی مث‌پوره سیب زمینی، نون، کلوچه، سوپ نرم و غلات استفاده کنید. در صورتی که کودکتون بعد از خوردن غذاهای نرم به مدت یه روز استفراغ نکرد، می تونید به راحتی اون رو به برنامه معمول رژیم غذاییش برگردونید.
۳. اجازه بدین به اندازه کافی استراحت کنه
این مهمه که کودکتون بعد استفراغ، استراحت کنه. به مدت دو روز بعد از آخرین استفراغش نباید به کودکتان اجازه بدید که به مدرسه بره(اگر به مدرسه می ره). استراحت کردن به کودک نوپای شما کمک میکنه تا معده‌ش رو بهتر کنه و از اونجایی که معده خالیه بهتره کودک دمر بخوابه. احتمال این که غذا به صورت استفراغ از طریق دهن برگرده، زمانی که معده را ترک می کنه به شدت کم میشه.
۴. از این اشتباهات دوری کنید
اگر استفراغ ناشی از اسهال نیست، نمی تونه باعث کم آبی بدن شه. با این حال، خیلی از مردم بعد از استفراغ یهویی مقدار زیادی مایعات، که خودش یکی از دلایل اصلی تداوم استفراغ تو کودکانه، به کودک میدن، به جای اون که آروم آروم مقدار مایعات رو افزایش بدن. بدون هیچ داروی استفراغی، تغییر رژیم غذایی، تنها درمان ممکنه.

چه زمانی از پزشک کمک بگیریم؟
اگه در رابطه با سلامتی کودکتون احساس نگرانی کردین، و یا اگه یه نگرانی خاص در رابطه با وضعیت فعلی کودکتون دارین؛ بدون معطلی و اتلاف وقت با پزشک تماس بگیرین.
همچنین زمانی که بعد از غذا دادن به کودک نوپایتون به شدت استفراغ کرد و یا تو زمانایی که مایعاتی که به او دادیم رو به طور مداوم بالا آورد، باید با پرستارتون تماس بگیرین. البته بهترین کار اینه که زمانی که کودکتون تب شدید گرفت و از بین نمی رفت با پرستارتون تماس بگیرید.

چه زمانی باید به اورژانس زنگ بزنم؟
اگه کودکتون شروع به نفس نفس کردن، کرد و یا از تنگی نفس رنج می برد یا اگه کودکتون خوابید و با وجود تلاش برای بیدار کردنش بیدار نشد، باید سریعا درخواست کمک کنید یا حتی با ۱۱۵ تماس بگیرید. اگه استفراغ نوزادان خونی بود یا چیزی شبیه به قهوه ای رنگ بود یا اگه از درد مداوم شکمی که حتی با استفراغ هم از بین نرفت، شکایت کرد، باید سریعا درخواست کمک کنید. اگه کودکتون شدیدا زودرنج شد و از سردرد شدید مثل گرفتگی گردن شکایت کرد، یا اگر زمان ادرار با مشکل روبه رو شد یا در حال ادار کردن گریه کرد از درخواست کمک و بردنش به نزدیک ترین متخصص اطفال نگذرین.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.