۱۸۲۰۳۱
۱۲۳۰۶
۱۲۳۰۶

ام آر آی برای کودکان، نحوه آماده سازی روحی

MRI روش تصویر برداری اعضای داخلی بدن بدون بکارگیری اشعه ی X است. اگرچه این روش همراه با سر و صدای زیادی است اما هیچ خطری کودک را تهدید نمی کند.

MRI روش تصویر برداری اعضای داخلی بدن بدون بکارگیری اشعه ی X است. اگرچه این روش همراه با سر و صدای زیادی است اما هیچ خطری کودک را تهدید نمی کند. زمان تصویربرداری به کمک این روش از حداقل ۳۰ ثانیه آغاز و حداکثر تا ۲ ساعت ممکن است به طول بیانجامد.

آمادگی جهت انجام MRI
از آنجایی که در طول پروسه انجام MRI، یک میدان مغناطیسی قدرتمند درگیر است، در صورت وجود ایمپلنت های فلزی در بدن کودک، ممکن است وضعیت آزار دهنده ای برای او پیش آید. بنابراین پیش از انجام MRI، در صورتی که کودک پیشتر تحت عمل جراحی قرار گرفته باشد، تیم تصویر برداری را از وجود ایمپلنت های فلزی نظیر میله، پیچ، صفحه، گیره و یا هر ایمپلنت فلزی دیگری در بدن کودک، آگاه نمایید. چرا که با توجه به نوع ایمپلنت، ممکن است تصویر برداری به کمک اشعه X، گزینه ی ایمن تر و سالم تری برای کودک باشد.
در صورتی که کودک به لحاظ سنی در حدی باشد که بتواند حدود یک ساعتی را به راحتی در کانال تصویر برداری دراز بکشد، نیاز به دریافت داروهای آرامبخش و یا خواب آور نیست در غیر این صورت داروی خواب آور برای کودک تجویز می شود. در صورتی که کودک در کلینیک و یا بیمارستان بستری نبوده و به اصطلاح یک مراجعه کننده ی سرپایی باشد، تیم تصویربرداری والدین را از اینکه چند ساعت پیش از انجام تصویربرداری، کودک از خوردن غذا منع شود، آگاه می کنند. در صورتی که کودک نیاز به دریافت داروی خواب آور داشته باشد، تیم تصویر برداری را از پیشینه ی پزشکی و دارویی کودک جهت انتخاب دارویی ایمن برای کودک، آگاه نمایید.
گاهی جهت رسیدن به نتیجه ای دقیق تر، بنابر صلاحدید پزشک، نیاز به تزریق ماده حاجب می باشد. این ماده از طریق تزریق وریدی وارد بدن کودک می شود. این دارو کاملا برای سلامت کودک بی خطر است اما ممکن است سبب ایجاد واکنش هایی در بدن کودک شود. جای نگرانی نیست، تیم تصویر برداری لحظه به لحظه مراقب کودک شما هستند.

چگونه با کودک درخصوص انجام MRI صحبت کنیم؟
با او راجع به تک تک مراحل این پروسه، راجع به هر آنچه ممکن است ببیند، بشنود و یا حس کند صحبت کنید. یادآوری دوباره اینکه، MRI به کودکتان صدمه نمی زند!
*آنچه پیش از انجام MRI اتفاق می افتد: پیش از رفتن به اتاق مخصوص انجام MRI، کادر تصویر برداری سوالاتی را در خصوص سلامت کودک و پیشینه ی سلامت او و وجود ایمپلنت های فلزی در بدن کودک، از والدین می پرسند. عینک، سکه، زیورآلات، کارت، سوزن، سنجاق، گیره، کارت و هر وسیله ی اضافی نباید همراه کودک باشد. در ضمن کودک پیش از انجام MRI لباس مخصوصی را می پوشد.
*آنچه هنگام انجام MRI اتفاق می افتد: دستگاه تصویر برداری، دستگاهی بزرگ با یک تونل در مرکز آن می باشد که کودک با کمک یکی از اعضای کادر تصویر برداری بر روی تخت خاصی دراز می کشد. پس از آماده سازی کودک و دستگاه، تخت در طول کانال شروع به حرکت می کند. در طول تصویر برداری صداهای بلندی ایجاد می شود بنابراین تمامی افرادی که در اتاق تصویر برداری قرار دارند بر روی گوشهایشان هدفون قرار می دهند. در زمان تصویر برداری یک تکنسین با کمک بلندگو با کودک صحبت می کند. در بعضی از اسکنر ها، یک دستگاه پخش کننده فیلم برای سرگرم شدن کودک وجود دارد.
*آنچه پس از انجام MRI اتفاق می افتد: در صورتی که به کودک داروی خواب آور و یا آرام بخش داده شده باشد تا هنگام بیداری و رفع حالت خواب آلودگی در کلینیک و یا بیمارستان بمانید.
آنچه می تواند قرار انجام MRI را کنسل کند:
اگر کودک به سرماخوردگی دچار شده باشد و سرفه داشته باشد و یا هر بیماری ی که کودک نتواند به طور کامل بر روی تخت دراز بکشد، قرار را کنسل کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.