آسیب های دوران کودکی، باعث چه میشود؟
آسیب های دوران کودکی ممکن است باعث واکنش های غیرمنتظره در طول بارداری، زایمان و بعد از آن شود.
آسیب های دوران کودکی ممکن است باعث واکنش های غیرمنتظره در طول بارداری، زایمان و بعد از آن شود. زنانی که در دوره بزرگسالی مورد سوءاستفاده جسمی، جنسی و هیجانی قرار گرفته اند نیز ممکن است این واکنش ها را نشان دهند. این احساسات برای برخی غافلگیر کننده است اما برخی دیگر می دانند که آثار سوء استفاده دوران کودکی تا مدت ها باقی خواهد ماند.
زنانی که در کودکی مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند تجربه های تلخ و مخربی در مورد خود و دیگران دارند که تا مدت های زیادی در ذهن آن ها باقی می مانند. برای مثال بسیاری از زنانی که از آن ها سوء استفاده شده است نمی توانند کاملا به دیگران (حقی به پزشک و ماما) اعتماد کنند.
طبق یک براورد بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از زنان در دوره کودکی مورد سوء استفاده جنسی، جسمی یا هیجانی قرار گرفته اند. بنابراین جای تعجب نیست که بسیاری از افراد اسیب دیده (اما نه همه آن ها، زیرا نمی توان تاثیر سوء استفاده را به همه تعمیم داد) برخی از نشانه های زیر را هنگام بارداری، زایمان و یا بعد از آن بروز می دهند:
-فرد آسیب دیده ممکن است معاینه مهبلی، برهنه شدن یا حتی تصور بیرون آمدن بچه از مهبل را استرس زا یا حتی تحمل ناپذیر بداند.
-به علت تجربه ناخوشایند او در کودکی ممکن است به از دست دادن کنترل بر بدن (که هنگام زایمان رخ می دهد) واکنش شدیدی نشان دهد.
ممکن است به کسی اجازه ندهد که حتی برای شیردهی به پستان هایش دست بزند زیرا احساس می کند که به او تعرض شده است و او نمی تواند هیچ کاری بکند.
میزان این مشکلات در افراد متفاوت است و عوامل زیادی بر آن ها تاثیر می گذارند مانند نوع سوءاستفاده، سنی که فرد مورد سوءاستفاده قرار گرفته است، مدت آن و حضور یا عدم حضور افراد مورد علاقه و قابل اعتماد در زندگی شخص. روان درمانی و حمایت های عاطفی باعث بهبود فرد می شوند و در یافتن روش های مثبت برای حل مشکل به فرد کمک می کنند.
برخی متخصصان آگاهی بیشتری از پیامدهای سوء استفاده دوران کودکی بر زنان باردار دارند. این متخصصان با همدلی و شناخت مشکل می توانند به زن باردار کمک کنند تا زایمان سالم و رضایت بخشی داشته باشد و بعد از زایمان نیز بدون نگرانی به زندگی خود ادامه دهد. اگر شما نیز آسیب دیده اید و به مراقب خود اطمینان دارید بهتر است تجربه های تلخ گذشته و احساسات خود را درباره بدتنان، که دک، زایمان و روابط با همسرتان با او مطرح کنید. اگر مراقب شما تجربه کار کردن با افراد آسیب دیده روانی را داشته باشد می تواند به شما کمک کند تا بر نگرانی هایتان در مورد زایمان غلبه کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼