۱۲۴۲۰۳
۲ نظر
۲۲۳۴۸۶
۲ نظر
۲۲۳۴۸۶

خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟

کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین، آمینو اسید و ویتامین های E ،C و  B است.

در دوران بارداری که حساس ترین دوران برای شما است، به خوردن هر چیز اهمیت می دهید. آیا این برای جنینم ضرر داره یا نه؟ چی رو چه مقدار بخورم؟ در مورد خرافات که از اطرافیان می شنوید حتما نگران خواهید شد. ممکن است مادرتان چیزی بگوید و یک نفر دیگه حرفی دیگر.

اثرات مصرفی کنجد در بارداری
کنجد از باستانی ترین گیاهانی است که هم از دانه هایش و هم روغنش در مصارف گوناگون استفاده می شود. اما چیزی که در این میان باعث افزایش مصرف این گیاه شده فواید شگفت انگیز آن است.
در گذشته معتقد بودند که کنجد باعث سقط جنین میشود. تنها دلیل آن هم خاصیت گرم بودن این ماده است که باعث تولید گرما در داخل شکم می شود. اگر کنجد در مقدار متناسب در دوران بارداری استفاده شود، بعنوان یک سوپر غذای مهیج در دوران بارداری شناخته می شود.
خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟

خواص کنجد در بارداری
خوردن مقدار مناسب کنجد در دوران بارداری دارای فواید زیادی برای سلامتی اوست. اگر شما به کنجد حساسیت ندارید می توانید از فواید مصرف آن در بارداری بهره مند شوید.

بررسی فواید کنجد در بارداری
کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین، آمینو اسید و ویتامین E، C و B است. این ماده سرشار از مواد مغذی و املاح مورد نیاز بدن مادر باردار است.
یبوست یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد باعث برطرف کردن یبوست شما می شود. دانه های کنجد باعث شل شدن مدفوع و رفع یبوست شما میشود.
کنجد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در فصل زمستان برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا کنجد مصرف کنید.
اغلب زنان در دوران بارداری با کمبود کلسیم مواجه می شوند که دانه های کنجد منبع غنی از کلسیم می باشد که می توانند بصورت هفتگی مصرف کنند.
دانه های کنجد مانع از پوسیدگی دندانها در دوران بارداری میشود.
تکرر ادرار در دوران بارداری یکی دیگر از مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد به نرمال کردن ادرار در دوران بارداری کمک می کند.
کنجد باعث تقویت قوای شما می شود. شما را پرانرژی و شاداب می کند و استرس را از شما دور می سازد.

راه های افزودن کنجد به برنامه غذایی روزانه
می توانید کنجد را پودر کرده بر روی پنیر یا ماست و یا با شیر خود بریزید. کنجد را بروی کیک یا نان مصرفیان بریزید. در هنگام پخث گوشت و ماهی افزودن کنجد به آنها مزه لذیذی دارد. خود کنجد را بصورت تنها نیز می توانید مصرف کنید.

هشدار
اگر هنوز در مورد مصرف کنجد در بارداری نگران هستید بهتر است که قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. اکثر پزشکان معتقد هستند در سه ماهه اول بارداری که امکان سقط جنین وجود دارد آن را مصرف نکنید و در ادامه بارداری به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنید.

خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
زنان باردار به انواع ویتامین ها نیاز دارند که باید از منابع طبیعی دریافت کنند. یکی از ویتامین ها E است که برای بهبود جریان خون، کنترل ساختمان عناصر، انعقاد خون و تولید فراورده های هورمونی در بدن ضروری است.
این ویتامین در بیشتر غذاها بخصوص جوانه گندم، تخم مرغ، حبوبات، شیر، کدو تنبل ، کره، کاهو، کنجد، اسفناج و کلم بروکلی موجود است.البته در مصرف هر ماده غذایی رعایت تعادل را بکنید.

کنجد؛ دانه ای مفید برای تقویت بدن
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگ های آن بیضی ، باریک و نوک تیز است. گل های آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شوند.
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است. وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا می باشد.
هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.

ترکیبات شیمیایی
کنجد دارای پروتئین، ویتامین های B ،D ،E ،F و لسیتین (LECITHIN) می باشد. مقدار روغن آن در حدود ۵۰% است.
روغن کنجد مرکب از حدود 70% اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، ‌اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید می باشد. (ویتامین F یک اسید چرب ضروری است که باعث تشکیل لایه هایی در پوست می شود که از سلول های پوستی محافظت و از خشکی و خرابی پوست جلوگیری می کند. همچنین باعث انتقال سایر ویتامین ها در پوست می شود.)
روغن کنجد یکی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد. برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود.
سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.
تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دام ها به کار می برند. خصوصاً این تفاله از نظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است. اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام FIRST COLD PRESSED معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند.

خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن
از نظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است:
برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است. برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید. کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
نرم کننده معده و روده است. کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده می باشد ، غذای خوبی برای رشد بچه هاست. برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود. ارده نرم کننده معده و روده هاست.
کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد. کنجد ضد رماتیسم است.از نظر طب قدیم ایران، طبع کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت و شیر بکار می‌رود.
خواص کنجد عبارتند از: تامین کننده کلسیم بدن، تامین اسید فولیک ، تامین آهن و روی برای رفع خستگی، درمان کم خونی، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، تامین ویتامین‌های مورد نیاز، چاق شدن، بهبود سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها است.
همچنین استفاده از کنجد و روغن کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می‌کند و برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
از طرفی مصرف کنجد در بارداری با تامین نیاز بدن مادر و جنین به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی به رشد و سلامت جنین کمک شایانی خواهد کرد. تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان، اثر مثبت روغن کنجد بر تکامل دستگاه عصبی نوزدان را که به دلیل وجود اسیدهای چرب موجود در کنجد است، نشان می‌دهد.

ارزش تغذیه‌ای و خواص کنجد در بارداری
دانه کنجد به عنوان یک دانه روغنی حاوی ترکیب از اسیدهای چرب اشباع نشده، چربی، پروتئین، مواد معدنی و کربوهیدرات (قند) است، همچنین حاوی گروه زیادی از ویتامین‌ها می‌باشد.
ویتامین‌های موجود در دانه‌های کنجد، ویتامین‌های خانواده B از جمله ویتامین B1 و B2 و اسید فولیک و ویتامین E است که هر سه عضو خانواده ویتامین B برای تکامل جنین و ارتقاء سلامتی مادر باردار بسیار مفید است، بنابراین خوردن دانه کنجد برای زنان باردار به منظور تامین این ویتامین لازم و ضروری خواهد بود.
در سه ماهه دوم بارداری مصرف کنجد ، که هم کلسیم را تامین می‌کند و هم امگا۳ بالایی دارد و هم روی ضریب هوشی کودک تاثیر می گذارد، توصیه شده است.
در سه ماهه‌ سوم بارداری که سیستم عصبی جنین در حال تکمیل می‌باشد و توانایی‌هایی مثل خندیدن، راه رفتن و تکلم در او شکل می‌گیرد، باید پیام‌های عصبی از طریق مغز ارسال گردد و برای این که مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامین‌های متعددی نیاز است که یکی از آنها کلسیم می‌باشد که 30 گرم دانه کنجد حدود 25 درصد کلسیم مورد نیاز را تأمین می‌کند که معادل یک سوم لیوان شیر است.
پس دانه کنجد می‌تواند به عنوان منبع کلسیم مناسب در دوران بارداری نیز به شمار رود. علاوه بر این دانه‌های کنجد منبع خوبی از مس، منگنز، فسفر و منیزیم در دوران بارداری هستند. یکی از مشکلات رایج مادران در دوره بارداری و از مسائلی که زنان باردار با آن مواجه هستند، کمبود و فقر آهن می‌باشد و نیاز به مصرف آهن در این دوره به شدت افزایش می‌یابد.
حجم خون در دوره‌ بارداری تقریباً دو برابر می‌شود، همچنین سلول‌های خونی جنین و جریان خون‌ آن در این دوره در حال شکل‌گیری می‌باشد، بنابراین مصرف 30 گرم کنجد به صورت روزانه یک پنجم نیاز آهن را تامین خواهد کرد.
از دیگر فواید خوردن کنجد در بارداری، وجود آنتی اکسیدان‌های موجود در دانه کنجد و روغن آن می‌باشد که در تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین موثر است.

آیا دانه های کنجد سیاه، سالم تر از دانه های کنجد سفید هستند؟
بله ؛ دانه های کنجد سیاه ارزش تغذیه ای بالاتری دارند. دانه های کنجد سفید معمولا بدون پوست هستند، در حالی که دانه های کنجد سیاه معمولا با پوست هستند و پوست یک منبع مهم از مواد مغذی بویژه کلسیم است.

کنجد به روایت تصویر
خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • محبوبه
    درباره خوردن کنجد در بارداری، خوب یا بد؟

    من درسه ماه دوم بارداریم کنجدزیادمیخوردم ازعوارض اون نمیدونستم این کارمنجربه سقط جنین داخل شکمم شد توصیه میکنم شماهم ماههی اول مصرف نکنید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون
      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
      https://moshavere.niniban.com/

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.