۱۳۷۴۶۹
۴۳۰۱
۴۳۰۱

علائم جدا شدن جفت، قابل تشخیص است؟

جفت عضوی است که شما و جنین را به یکدیگر متصل می‌کند. این عضو از خارجی‌ترین لایه‌ی سلول در تخمک بارور ایجاد می‌شود.

جفت عضوی است که شما و جنین را به یکدیگر متصل می‌کند. این عضو از خارجی‌ترین لایه‌ی سلول در تخمک بارور ایجاد می‌شود. جفت، اکسیژن و مواد غذایی را از جریان خون مادر دریافت می‌کند و آن را به جنین می‌رساند؛ علاوه‌براین وظیفه‌ی دفع مواد زائد بدن جنین و انتقال آن به جریان خون مادر (که سپس توسط کلیه‌ها دفع می‌گردد) را نیز بر عهده دارد. جنین از طریق بند ناف به جفت متصل است.

حدودا ۵ دقیقه پس از تولد فرزندتان و زمانی که همه‌ی افراد در اتاق عمل مشغول توجه و تحسین فرزند تازه متولد شده‌ی شما هستند، رحم شما همچنان در حال فعالیت است تا جفت را از خود خارج نماید. پس از چند انقباض خفیف، شما جفت را نیز از بدن‌تان خارج می‌نمایید.

همواره نشانه‌های مربوط به جفت سرراهی و جدا شدن زودرس جفت (مشکلاتی که مربوط به این عضو حیاتی است) را در خاطر داشته باشید و در مورد نگرانی‌هایتان با پزشک مشورت نمایید.

جفت در حالت معمول به قسمت‌های بالایی دیواره‌ی رحم متصل می‌گردد و تا پس از تولد نیز از آنجا جدا نمی‌شود. این مساله به نوزاد اجازه می‌دهد که تا زمانی که بتواند بطور مستقل تنفس نماید، به دریافت اکسیژن از جفت ادامه دهد. اگر جفت قبل از زمان تولد از دیواره‌ی رحم جدا گردد به این مشکل جدا شدن زودرس جفت گفته می‌شود که می‌تواند سلامت جنین و مادر را به خطر بیاندازد.

علت جدا شدن زودرس جفت چیست؟
عواملی که شما را در معرض جدا شدن زودرس جفت (که در یک مورد از هر 200 مورد بارداری اتفاق می‌افتد) قرار می‌دهد عبارتند از:

استفاده از کوکائین
فشار خون بالا
پره‌ اکلامپسی
ضربه به شکم وسابقه‌ی وقوع جدا شدن زودرس جفت در بارداری‌های قبلی

علائم جدا شدن زودرس جفت
بسیار حیاتی است که در صورت بروز نشانه‌هایی مثل خونریزی از واژن، درد شدید در ناحیه‌ی شکم یا پشت، تیر کشیدن در ناحیه‌ی رحم، و انقباضات قوی پر تکرار سریعا با پزشک‌تان تماس بگیرید. زیرا ممکن است نشانه‌ی جدا شدن جفت یا جدایی بخشی از جفت از رحم باشند. در موارد معدودی، جدایی جفت به طور کامل اتفاق افتاده و منجر به مرگ جنین می‌گردد. در صورتی که درمان‌های لازمه صورت نپذیرد جداشدن جفت ممکن است منجر به خونریزی و آسیب به اعضای داخلی بدن مادر شده و در مواردی منجر به مرگ او گردد.

اگر پس از هفته‌ بیست و چهارم بارداری دچار خونریزی شوید، باید در بیمارستان بستری شوید تا احتمال جدایی جفت مورد بررسی قرار گیرد. پزشک به بررسی فشار خون و ضربان قلب شما و نبض جنین پرداخته و ممکن است یک سونوگرافی نیز انجام دهد. در صورت بروز جدایی جفت، زمان و نوع زایمان کاملا بستگی به شرایط سلامتی شما و فرزندتان خواهد داشت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.