۱۴۵۹۲۶
۲۲۷۰
۲۲۷۰

رفع مشکلات شایع دوران بارداری

بهتر است بدانید بارداری هر زنی منحصر به فرد هست، بنابراین ممکن است تمام تغییراتی را که در این مقاله به آنها پرداختیم شما تجربه نکنید.

در دوره‌ی بارداری انواع مختلفی از ناراحتی‌ها به سراغتان می‌آیند. بعضی از این ناراحتی‌ها زودگذر هستند اما بعضی دیگر دائمی. ممکن است بعضی از این ناراحتی‌ها در هفته‌های اول بارداری اتفاق بیفتند در حالی که بعضی دیگر نزدیک به زمان زایمان به وجود می‌آیند. همچنین بعضی از ناراحتی‌های دوره‌ی بارداری ممکن است در اوایل بارداری اتفاق بیفتند سپس از بین بروند و دوباره به سراغتان بیایند. بهتر است بدانید بارداری هر زنی منحصر به فرد هست، بنابراین ممکن است تمام تغییراتی را که در این مقاله به آنها پرداختیم شما تجربه نکنید. با مادری همراه باشید تا ۸ تغییر شایع که ممکن است در دوران بارداری با آنها مواجه شوید را بررسی کرده و به توصیه های مفیدی که برای رفع آنها آمده اند بپردازیم.

تغییرات سینه در بارداری
اکثر زنان بعضی از تغییرات را در سینه‌هایشان احساس می‌کنند. اندازه‌ی سینه‌هایتان هم‌زمان با بزرگ شدن غدد شیر و بافت چربی بزرگ می‌شوند که منجر به سفتی و حساسیت آنها می‌شود. این تغییرات سینه‌ی زنان بارداری معمولاً در چند ماه اولیه و پایانی بارداری اتفاق می‌افتد. همچنین با افزایش تهیه و تأمین خون رگ‌های مایل به آبی در پستانتان ممکن است ظاهر شوند. ممکن است نوک پستان‌هایتان سیاه‌تر شوند و برخی اوقات مایع غلیظی که به آن کلستروم می‌گویند از سینه‌هایتان چکه کنند. بهتر است بدانید همه‌ی این تغییرات طبیعی هستند.
توصیه‌ها
- سوتین‌های که باعث استحکام سینه‌هایتان می‌شوند بپوشید.
- سینه بندهای پنبه‌ای یا آن‌هایی که از الیاف طبیعی ساخته شده‌اند را انتخاب کنید.
- با بزرگ‌تر شدن و پرتر شدن سینه‌هایتان سعی کنید سوتین‌های بزرگ‌تر بخرید. سوتین‌هایتان باید بدون اذیت کردن نوک پستان‌هایتان اندازه شما باشد. سعی کنید سوتین‌های حاملگی خریداری کنید چرا که علاوه بر حمایت مناسب از پستان‌هایتان می‌توانید در صورت شیردهی بعد از بارداری نیز استفاده کنید.
- سعی کنید در طول شب سوتین بپوشید.
- برای جذب مایعی که از سینه‌هایتان تراوش می‌کند سعی کنید یک پارچه‌ی پنبه‌ای یا یک نوار پانسمان را در زیر سوتین‌هایتان قرار دهید. این پدها رو می‌توانید از داروخانه‌ها یا فروشگاه کودک تهیه کنید. برای جلوگیری از ایجاد حساسیت پوستی سعی به‌طور منظم این پدها رو عوض کنید.
- برای جلوگیری از ایجاد خشکی سینه سعی کنید پستان‌هایتان را با آب گرم و صابون ملایم بشویید.

خستگی دوره‌ی بارداری
آیا احساس خستگی می‌کنید؟ شاید این احساس به خاطر این باشد که نوزاد در حال رشد شما به انرژی اضافه و بیشتری نیاز دارد. برخی اوقات این خستگی نشانه آنمی (کمبود آهن در خون) است که در دوره‌ی بارداری شایع هست.
توصیه‌ها
- به‌اندازه کافی استراحت کنید؛ زود به رختخواب بروید و در طول روز چرت بزنید.
- در صورت امکان برای فعالیت‌هایتان یک برنامه‌ی منظم داشته باشید.
- بین فعالیت‌ها و استراحتتان تعادل برقرار کنید.
- ورزش متعادل روزانه باعث افزایش سطح انرژی‌تان می‌شود.
- از پزشکتان بخواهید برای کم خونی به‌طور مرتب تست خون انجام دهد.

تکرر ادرار در بارداری
رحم در حال رشد شما و همچنین فشار نوزادتان روی مثانه نیازتان به دستشویی را در طول سه ماهه‌ی اول بارداری بیشتر می‌کند. این تکرر ادرار در سه ماهه‌ی سوم بارداری زمانی که سر نوزاد قبل از تولد به سمت لگن پایین می‌آید نیز اتفاق می‌افتد.
توصیه‌ها
- از پوشیدن لباس زیر تنگ، شلوار و یا جوراب شلواری خودداری کنید.
- اگر سوزش ادرار دارید می‌تواند نشانه‌ی عفونت مجاری ادراری باشد؛ بنابراین سریعاً برای درمان آن با پزشکتان تماس بگیرید.

سردردهای بارداری
هر زمانی در طول بارداری می‌توانید دچار سردرد شوید. این سردردها می‌تواند به خاطر تنش، احتقان، یبوست، یا در برخی موارد، پره اکلامپسی (که بعد از هفته ۲۰ تشخیص داده می‌شود) باشد.
توصیه‌ها
- یک کیسه‌ی یخ روی پیشانی یا پشت گردنتان قرار دهید.
- استراحت کنید، بنشینید یا در یک اتاقی با نور کم به‌آرامی دراز بکشید. چشمانتان را ببندید و سعی کنید کمر، گردن و شانه‌هایتان را آرام کنید.
- استامینوفن‌های بدون نسخه مثل تیلنول می‌تواند مؤثر باشد؛ اما اگر سردردتان از بین نرفت، یا شدید بود، یا باعث حالت تهوعتان شد و یا بینایی تا را تحت تأثیر قرار داد، پزشکتان را در جریان بگذارید.

خونریزی دوران بارداری و تورم لثه‌ها
شاید انتظار نداشتید که بارداری می‌تواند دهانتان را نیز تحت تأثیر قرار دهد؛ اما گردش خون و سطح هورمون‌های تان باعث حساسیت و التهاب لثه‌هایتان می‌شود و در این حالت می‌بینید که به‌راحتی خون ریزی می‌کند. همچنین ممکن است خونریزی بینی رخ دهد.
توصیه‌ها
- برای اطمینان از سالم بودن دهان و دندان‌هایتان در اوایل بارداری معاینه‌ی دندان انجام دهید. - همچنین در صورت مشاهده ی هر گونه مشکلی سریعاً به پزشکتان مراجعه کنید.
- دندان‌هایتان را مسواک بزنید و به‌طور منظم از نخ دندان استفاده کنید، همچنین به‌طور روزانه با دهان شویه ضد عفونی کننده دهانتان را بشویید.

یبوست در دوره‌ی بارداری
آیا دچار یبوست شده اید؟ نگران نباشید این مسئله به خاطر چند دلیل اتفاق می‌افتد. هورمون‌های شما، همچنین ویتامین ها و مکمل های آهن ممکن است باعث یبوست شما شوند. فشار رحم بر رکتوم نیز ممکن است یبوست را به دنبال داشته باشد.
توصیه‌ها
- سعی کنید فیبر بیشتری مثل غذاهای سبوس دار، میوه های تازه، سبزیجات به رژیم غذایی تان اضافه کنید.
- مقدار زیادی مایعات به صورت روزانه بنوشید (حداقل ۶-۸ لیوان آب و ۱-۲ لیوان آب میوه یا آب آلو)
- سعی کنید در صبح مایعات گرم بنوشید.
- روزانه ورزش کنید.
- از زور زدن هنگام اجابت مزاج اجتناب کنید.
- در مورد مصرف ملین ها و نرم کننده مدفوع با پزشکتان صحبت کنید.

سرگیجه دوران بارداری
سرگیجه هر زمانی در طول اوایل تا اواخر بارداری اتفاق می‌افتد. در ادامه دلایل این مسئله آمده است:
هورمون پروژسترون رگهای خونی گشاد می‌کند، بنابراین خون تمایل دارد در پاها جمع شود. همچنین خون بیشتری به رحم در حال رشدتان می رود. این مسئله باعث کاهش فشار خون تان می‌شود، مخصوصاً زمانی تغییر حالت - و این مسئله باعث سرگیجه ی تان می‌شود. در صورتی که سطح قند خون تان کاهش یابد، دچار ضعف شده و بیهوش می شوید.
توصیه‌ها
- وقتی برای مدت طولانی در یک مکان ایستاده اید، سعی کنید به اطراف حرکت کنید.
- برای استراحت به سمت چپ تان دراز بکشید. این حرکت باعث گردش خون در سراسر بدنتان می‌شود.
- از انجام حرکات ناگهانی خودداری کنید. وقتی می خواهید از حالت نشسته بایستید سعی کنید به‌آرامی این کار را انجام دهید.
- برای جلوگیری از قند خون پایین سعی کنید وعده های غذایی کوچک و منظم در طول روز داشته باشید.
- به مقدار زیاد آب بنوشید.

مشکل خواب در دوره‌ی بارداری
در اواخر بارداری پیدا کردن یک حالت مناسب و راحت برای خواب کمی دشوار می‌شود.
توصیه‌ها
- از مصرف داروهای خواب آور پرهیز کنید.
- سعی کنید در وقت خواب شیر گرم بنوشید.
- سعی کنید قبل از خوابیدن یک دوش آب گرم بگیرید.
- برای حمایت بیشتر بدنتان، در زمان خوابیدن از بالش های اضافی استفاده کنید. این کار را می‌توانید به این صورت انجام دهید؛ به پهلو بخوابید، یک بالش را زیر سرتان قرار دهید، یک بالش را پشت کمرتان قرار دهید و یک بالش را بین پاهایی تان، این کار از کشش عضلانی جلوگیری کرده و باعث می آن استراحتی که نیاز دارید را به دست آورید.
- جالب است بدانید به پهلوی چپ خوابیدن برای تان بهتر است چرا که این حالت باعث بهبود گردش خون در سراسر بدنتان می‌شود.
منبع: مادری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.