۱۶۵۸۳۲
۲۲۹۷
۲۲۹۷

علت کم خونی در بارداری، عواقب خطرناک آن

علت کم خونی در دوران بارداری به علت کمبود نوعی پروتئین درون گلبول های قرمز است.

علت کم خونی در دوران بارداری به علت کمبود نوعی پروتئین درون گلبول های قرمز است. هموگلوبین نام پروتئینی است که درون گلبول های قرمز است. امروزه اکثر خانم ها با مشکل کم خونی دست و پنجه نرم می کنند و اکثر دختران جوان از سن بلوغ به سراغ مصرف قرص آهن می روند. کم خونی می تواند سلامت فرد را به خطر اندازد پس مراقبت های لازم را انجام دهید تا به این مشکل مبتلا نشوید. قبل از مبتلا شدن به بیماری کم خونی در بدن مشکل فقر آهن به وجود می آید. فقر آهن به معنای آن است که ذخایر آهن بدن تخلیه می شوند و در نهایت بعد از آن کم خونی اتفاق می افتد که به علت افت هموگلوبین است. مشکل کم خونی در بین خانم ها بسیار فراگیر است چون هرماه به خاطر قاعدگی میزان زیادی خون از دست می دهند. به همین علت باید خانم ها در این دوران به تغذیه خود به شدت توجه کنند و مواد غذایی مصرف کنند که سرشار از آهن باشد و بتواند مشکلات فقر آهن را جبران کند. اگر در این دوران قرص آهن و مواد غذایی مناسب مصرف نشود احتمال ابتلا به کم خونی بسیار بالاست.

علائم کم خونی در زنان
کسانی که به کم خونی مبتلا می شوند علائمی شبیه به ضعف و بی حالی، احساس خستگی، سردرد و سرگیجه و افسردگی دیده می شود. در بسیاری از اوقات این کم خونی به صورت مشکلات روانی در خانم ها ظاهر می شود که به آن میگرن بعد از قاعدگی می گویند. یکی از علت های احساس سندرم پای بی قرار هم می تواند فقر آهن باشد. وقتی اصطلاح فقر آهن استفاده می شود قبل از اینکه فرد کم خون شده باشد، در حقیقت ذخایر آهن کاهش پیدا می کنند، ولی هنوز هموگلوبین آنها کاهش پیدا نکرده است.
میزان هموگلوبین در حاملگی
خانم هایی که باردار هستند اگر در 3 ماهه اول بارداری میزان هموگلوبین خونشان به کمتر از 11 گرم در لیتر، در سه ماهه دوم و سوم، میزان هموگلوبین کمتر از 10/5 گرم در لیتر و بعد از زایمان، میزان هموگلوبین کمتر از 10 گرم در لیتر برسد را به عنوان کم خونی در نظر می گیرند.

عوامل کم خونی
-مصرف کم گوشت قرمز و عدم مصرف مواد غذایی حاوی آهن.
-اختلال در جذب آخن در بدن به علت برخی مشکلات و بیماری های داخلی بدن.
-حامله شدن هم باعث کم خونی می شود چون هم مادر و هم جفت و جنین نیاز به آهن دارند.
همه این موارد باعث مصرف و یا نیاز مقدار بسیار زیادی آهن می شوند و اگر آهن کافی به بدن نرسد، از ذخایر بدن استفاده می شود. ذخایر آهن هم ممکن است ناکافی باشند و بنابراین منجر به کم خونی می گردد.
یکی دیگر از مسائلی که منجر به فقر آهن و کم خونی فقر آهن می شود، خونریزی به دلایل مختلف و در مورد خانم ها به خصوص به دلیل قاعدگی ماهیانه در آنها است که می تواند ذخایر آهن را تخلیه کند.
معمولاً وقتی مقدار قاعدگی کم باشد، آهن زیادی از بدن دفع نمی شود و بنابراین کم خونی یا فقر آهن ظاهر نمی شود، ولی در خیلی از موارد ممکن است مقدار خونریزی ماهیانه زیاد باشد و بر خلاف تصور عامیانه که فکر می کنند خون قاعدگی خون کثیفی است که از بدن دفع می شود، خون شریانی و تمیز بدن می باشد که دفع شده و بنابراین مقدار زیادی آهن را با خود دفع می کند و فقر آهن و کم خونی ممکن است ظاهر شود. در واقع حاملگی و قاعدگی دو عامل مهم در کم خونی و فقر آهن خانم ها هستند.

اگر مادر حامله کم خون باشد چه اتفاقی می افتد؟
اگر خانم هایی که دوران حاملگی را سپری می کنند اگر در این دوران میزان هموگلوبین خون کمتر از 9 گرم در دسی لیتر باشد، میزان سقط خود به خودی افزایش پیدا می کند، همچنین وزن کم جنین و نیز عقب رفتگی رشد جنین در رحم و زایمان زودرس افزایش پیدا می کند. حالا اگر میزان هموگلوبین خیلی کمتر (زیر 6 گرم در دسی لیتر) باشد، می تواند باعث نارسایی جفت و اختلال در رشد جنین شود، حتی می تواند منجر به مرگ جنین گردد.
خانم های حامله که مشکل کم خونی دارند باید خیلی مراقب باشند چون کم خونی در بسیاری از وقتها باعث پاره شدن کیسه آب جنین می شود. خانم بارداری که از کم خونی رنج می برد در بسیاری از وقتها خسته است و احساس ضعف شدید دارد و توانایی انجام فعالیت های روزانه اش را هم ندارد. کم خونی در دوران حاملگی بسیار خطرناک است چون باعث نارسایی قلبی و حتی مرگ مادر نیز می شود. بنابراین باید خانم ها قبل از اقدام برای بارداری مشکل کم خونی خود را بررسی و رفع کنند.
برای فقر آهن فریتین خون اندازه گیری می شود و برای تشخیص کم خونی، میزان هموگلوبین اندازه گیری می گردد و بر حسب این دو مورد تصمیم گرفته می شود که چه اقدامی باید برای خانم انجام شود.

درمان کم خونی در دوران بارداری
بر اساس نتایج آزمایشات اگر میزان کم خونی کم باشد با داروهای خوراکی رفع می شود ولی اگر میزانش زیاد باشد باید با داروهای تزریقی درمان شود. بنابراین خانم ها باید حتما قبل از بارداری قرص فولیک اسید را مصرف کنند و باید حتماً از قبل از حاملگی شروع به مصرف آن کنند و تا ۱ تا ۳ ماه از ابتدای حاملگی و گاها ممکن است تا انتهای حاملگی لازم باشد اسید فولیک استفاده کنند. امروزه اکثر خانم ها قرص آهن را با فولیک اسید اشتباه می کنند و آن را یکی می دانند. در حالی که فولیک اسید یکی از ترکیباتی است که در ساخت عناصر خونی دخالت دارد و از ناهنجاری های جنینی جلوگیری می کند، بسیار اهمیت دارد. خیلی از اوقات قرص ها ترکیب آهن و فولیک اسید دارند و شاید علت اینکه خانم ها این دو را با هم اشتباه می کنند، همین باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.