انتقال بیماری از مادر به جنین، نگران بچه تو شکممم!
کسانی که با بیماری فیبروز سیستیک (Cystic Fibrosis) زندگی کردهاند، با مسائلی که این بیماری دارد آشنا هستند.
کسانی که با بیماری فیبروز سیستیک (Cystic Fibrosis) زندگی کردهاند، با مسائلی که این بیماری دارد آشنا هستند و به مبارزه سرسختانه با آن عادت دارند. با وجود آنکه مراقبتهای فرد مبتلا به فیبروز سیستیک در دوران باردرای باید تشدید شود اما راههای زیادی وجود دارد که فرد مبتلا به کمک پزشک میتواند یک بارداری سالم را بدون نگرانی پشت سر بگذارد.
فیبروز سیستیک چیست؟
فیبروز سیستیک یک اختلال ژنتیک و ارثی است که باعث بر ریهها، لوزالمعده و سایر اندامهای بدن تاثیر میگذارد. وزن گیری کم و نامناسب و کاهش فعالیت ریهها در میان افراد مبتلا به فیبروز سیستیک امری شایع است و در شرایطی که فرد، باردار هم باشد وضعیت سلامت او باید به دقت و به طور منظم توسط پزشک متخصص کنترل شود.
بارداری افراد مبتلا به فیبروز سیستیک
بسیاری از مردان مبتلا به فیبروز سیستیک عقیم هستند زیرا آنها مجرای منی (لولهای که بیضهها را به مجرای پیشاب متصل میکند) ندارند. خیلی از زنان مبتلا به فیبروز سیستیک میتوانند باردار شده و بارداری سالمی را تجربه نمایند. اگر تمایل دارید که برای بارداری اقدام کرده و حامله شوید حتما با پزشک خود مشورت نمایید تا رژیم غذایی، وزن و عملکرد ریه های قبل از اقدام برای بارداری کنترل شود. با این کار احتمال زایمان در موعد مقرر و داشتن فرزند سالم افزایش پیدا میکند.
دلیل دیگر که باید قبل از بارداری با پزشک خود مشورت نمایید آن است که پزشک بررسی میکند چه داروهایی برای شما مجاز و کدامیک ممکن است دارای ریسک باشد.
اثر بارداری بر فیبروز سیستیک چیست؟
به طور کلی، بارداری اثر بلند مدت منفی بر فیبروز سیستیک ندارد. اما تحمل وزن بچه در شکم میتواند علائم بیماری را تشدید نماید. به همن دلیل است که زنان مبتلا به فیبروز سیستیک باید به طور میانگین بیشتر از سایر خانمهای باردار مراجعه به پزش ک داشته باشند. پزشک به دقت عوامل زیر را کنترل میکند:
وزن گیری. ممکن است نتوانید به اندازه کافی در بارداری وزن گیری داشته باشید بنابریان مهم است که زیر نظر پزشک و با رعایت رژیم غذایی خوب، روند وزن گیری مناسبی داشته باشید. مشورت با یک متخصص تغذیه هم خیلی مفید است.
عفونت تنفسی. از آنجا که عفونت تنفسی در زنان مبتلا به فیبروز سیستیک ممکن است به سرعت گسترش پیدا کند بنابراین باید به سرعت درمان شود تا میزان اکسیژنی که به مادر و جنین میرسد کم نباشد.
دیابت بارداری. خطر ابتلا به دیابت بارداری برای زنان مبتلا به فیبروز سیستیک بیشتر است.
زایمان زودرس. بیماری حاد تنفسی، تغذیه نامناسب و وزن گیری کم در بارداری میتواند احتمال زایمان زودرس را افزایش دهد. بنابراین بسته به شرایط تجویز پزشک، مداوا، فعالیت کم، یا بستری شدن دورهای در بیمارستان خواهد بود تا مطمئن شود بچه در وضعیت مناسبی قرار دارد.
ریسک ابتلای جنین به فیبروز سیستیک موروثی
قبل از بارداری بهتر است همسر شما باید مشاوره ژنتیک انجام دهد تا معلوم شود آیا او حامل بیماری است و احتمال انتقال فیبروز سیستیک به بچه تعیین شود. اگر مرد حامل بیماری نباشد احتمال انتقال بیماری به جنین بسیار کم است. اگر همسر شما حامل بیماری باشد احتمال انتقال بیماری به جنین ۵۰ درصد است.
زمانی که باردار میشوید با انجام آزمایش میتوان تعیین کرد بچه مبتلا به فیبروز سیستیک یا حامل آن است. این اطلاعات کمک میکند درمانهای بعد از زایمان برای نوزاد مشخص شود.
درست است که بارداری به ویژه خانمهای مبتلا به فیبروز سیستیک مشکل است اما فکر در آغوش کشیدن فرزند نازنینتان میتواند مسیر پیش رو را برای شما هموار کند!
منبع:
نی نی تالار
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼