آزمایش آمنیوسنتز در بارداری، دلایل انجام و عوارض آن
توسط این آزمایش میتوان از وجود بیماریهای ژنتیکی مانند سندرم داون یا بیماریهای مشابه مثل تالاسمی و هموفیلی باخبر شد.
توسط این آزمایش میتوان از وجود بیماریهای ژنتیکی مانند سندرم داون یا بیماریهای مشابه مثل تالاسمی و هموفیلی باخبر شد و تولد نوزاد مبتلا جلوگیری نمود.
از طریق این روش مقداری از مایع آمنیوتیک که جنین را احاطه نموده و حاوی سلولهای جنینی و مواد شیمیایی مختلف تولید شده توسط جنین میباشد با سرنگ برداشته میشود و مورد آزمایش قرار میگیرد. آزمایش آمنیوسنتز حاوی اطلاعات ژنتیکی ارزشمندی از جنین میباشد ولی با این وجود دارای خطرات احتمالی نیز میباشد. این آزمایش بایستی در آزمایشگاهها و کلینیکهای معتبر و توسط پزشک متخصص انجام پذیرد.
آمنیوسنتز ژنتیکی میتواند اطلاعاتی در مورد ساختار ژنتیکی جنین شما فراهم کند.این آزمایش معمولاً پس از هفته ۱۵ بارداری انجام میشود . در موارد بسیار نادر ممکن است این آزمایشها در زمان زودتری انجام شود که در این صورت عوارض این تکنیک افزایش مییابد.
دلایل انجام آمنیوسنتز ژنتیکی
- نتایج غربالگری با ریسک بالا: اگر نتایج آزمون غربالگری مثبت یا نگرانکننده باشد ممکن است آمنیوسنتز برای تأیید یارد کردن نتایج غربالگری لازم باشد.
- وجود سابقه یک بیماری کروموزمی یا نقص لوله عصبی در خانواده که متخصص ژنتیک انجام بررسی آمنیوسنتز را برای پیشگیری و یا تشخیص لازم بداند.
- سن بالای بارداری
- سن بالای مادر باردار که هر چه سن مادر بالاتر رود احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی نیز بیشتر میشود مخصوصاً اگر بارداری اول او باشد.
عوارض آزمایش آمنیوسنتز:
گرفتگی عضلانی و لکه بینی
پس از انجام این آزمایش بایستی به اندازه کافی استراحت کنید ممکن است دچار کمی گرفتگی عضلات و لکه بینی شوید.
بیرون آمدن کمی از مایع آمینوتیک
معمولاً دیواره کیسه آبی که سوراخ شده تا ۴۸ ساعت بعد بسته خواهد شد ولی ممکن است کمی از آب اطراف جنین بیرون بیاید اگر میزان آب زیاد بود حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
آسیبدیدگی جنین
معمولاً این آزمایش با همکاری سونوگرافی انجام میپذیرد و محل قرار گرفتن جفت و جنین کاملاً مشخص میشود و این احتمال آسیب زدن به جنین را به،حداقل میرساند.
سقط جنین
آزمایش آمنیوسنتز حدود یک درصد خطر سقط را به همراه دارد بههرحال بایستی مزایا و معایب سنجیده شود و بعدازآن به انجام این آزمایش مبادرت ورزید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼