تغذیه زنان باردار، راهنمای داشتن دورانی بی خطر
تغذیه زنان باردار بسیار اهمیت دارد چرا که دوران بارداری یکی از سخت ترین و شاید حساس ترین دوران زندگی یک زن محسوب می شود.
تغذیه زنان باردار بسیار اهمیت دارد چرا که دوران بارداری یکی از سخت ترین و شاید حساس ترین دوران زندگی یک زن محسوب می شود. در این دروان شما علاوه بر رسیدگی و توجه به تغذیه خود می بایست مراقبت های بهداشتی درمانی جنین را هم در نظر داشته باشید. نوع تغذیه زنان باردار و مادران در این دوران حساسیت خاصی دارد. با توجه به ویار یا کم اشتهایی و استفراغ مکرری که زنان را در این دوران اذیت می کند مصرف یک سری مواد غذایی بسیار مهم می باشد. وعده های غذایی سبک و پر کالری و تعدد وعده های غذایی کمک بالایی در بهبود حالتهای ناخوشایند مادر دارند. یک سری مواد غذایی به مادران در این زمینه بسیار کمک می کند.
تغذیه زنان باردار: صبحانه زنان باردار
یکی از بهترین و حتما سخت ترین وعده های غذایی زنان باردار صبحانه است. نقش صبحانه مهم است ولی بی شک در سه ماهه نخست بارداری صرف صبحانه به دلیل ویار بسیار سخت است.
اگر ویار بارداری دارید و صبح ها استفراغ می کنید و میل به غذا ندارید صبحانه را کنار نگذارید. یک تکه نان تست یا نان برشته می تواند حال شما را بهتر کند. نوشیدن آب و چای گیاهی به میزان زیاد در دوران بارداری بسیار مفید است اما بی شک شما اول صبح نمی توانید حتی یک لیوان چای بنوشید. عسل، کمی نوشیدنی شیرین برای شروع صبح بسیار مفید است. توجه داشته باشید که صبح ها بیشتر از محصولات گیاهی استفاده کنید. خوردن غذاهای سنگین گوشتی و حیوانی در صبح حال شما را بدتر می کند. برای درمان ویار بارداری باید تغذیه زنان باردار را جدی بگیرید.
تغذیه زنان باردار: وعده های غذایی
وعده های غذایی خود را در طول روز افزایش دهید. متکی به صبحانه، ناهار، شام نباشید. بین سه وعده میان وعده های سبک مصرف کنید. به جای چند وعده بزرگ چند میان وعده کوچک مصرف کنید. می توانید مقداری نعناع تازه، لیمو، عصاره گریپ فروت یا حتی ریحان و یا زنجبیل در آب بریزید بنوشید.
تامین مواد مورد نیاز بدن
منیزیم و کلسیم در این دوران می تواند سبب کاهش گرفتگی عضله کاهش سایر علائم همراه با تهوع و سرگیجه باشد. ویتامین D در این دوران بسیار ضروری محسوب می شود. شما می توانید روزانه تنها ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید تا این ویتامین حیاتی را کسب کنید. پروبیوتیک ها مکمل روده شما هستند.
میزان کافی پروبیوتیک می تواند سلامت سیستم ایمنی بدنتان را بالا ببرد. با استفاده از محصولات لبنی سرشار از پروبیوتیک خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهید. اسید های چرب امگا ۳ نیز مشکلات هورمونی و گوارشی را بهبود می بخشند.
ورزش زنان باردار
ورزش در تمام دوران به خصوص بارداری مفید محسوب می شود. ورزشهای مجاز به خصوص در سه ماهه نخست می تواند در کنترل اعصابی که منجر به تهوع می شود کمک کند. با ورزش هورمونها تعادل بهتری پیدا می کنند و این سبب بهبود اشتها می شود. مطالعات نشان می دهد که ورزش کمک می کند تا میزان اندورفین بالا رفته و دردهای گوارشی کاهش یابد. یوگا، شنا، دوچرخه سواری و حتی پیاده روی خارج از منزل از بهترین ورزشها برای بارداری به حساب می آید.
ویار در بارداری
سر درد، خستگی، سرگیجه، تعریق و عصبانیت و حساسیت در خلق و خوی و نقاطی از بدن از علائم همراه بارداری است. بسیاری از زنان با علائم ذکر شده و به خصوص ویار بارداری و بیماری صبحگاهی بارداری خود را شروع می کنند. این حالت بین ۱۴ الی ۱۶ هفته نخست ادامه دارد و بعد پایان می یابد. ولی هستند زنان بارداری که در هفته های ۲۰ الی ۲۲ نیز این حالات سخت را دارند.
بیماری صبحگاهی یا ویار بین مادرانی که زایمان اول را دارند بیشتر است. این حالت تنها با تغییرات هورمونی ایجاد می شود. تغییرات هورمونها و استروژن در زنان باردار سبب حالات نامبرده به خصوص استفراغ صبح می شود. اضافه وزن، دوقلویی یا چند قلویی و تغذیه نیز در این حالت بسیار دخیل می باشد.
با تغذیه زنان باردار و ورزش مناسب دوران بارداری می توانید یک بارداری بدون خطر و سالم را پشت سر بگذرانید.
منبع:
نت نوشت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼