۱۸۵۵۶۹
۴۱۷۷
۴۱۷۷

عوارض کم خوابی در بارداری، کدامند؟

اثرات کم خوابی در دوران بارداری شامل پره اکلامپسی(مسمومیت حاملگی به دلیل فشار خون بالا)، دیابت های دوران بارداری و رشد ناکافی است.

اثرات کم خوابی در دوران بارداری شامل پره اکلامپسی(مسمومیت حاملگی به دلیل فشار خون بالا)، دیابت های دوران بارداری و رشد ناکافی است.
بارداری ممکن است استرس زا باشد. این دوران همراه با تغییرات زیادی در بدن زن است و زمانیست که مادر باردار باید تصمیمات حیاتی در جهت رشد صحیح و پرورش نرمال نوزاد متولد نشده خود داشته باشد. ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی مادر باردار ایجاد شود و البته خواب کافی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
عواقب اختلال خواب در بارداری چه چیزهایی هستند؟ با ما همراه باشید در مورد تاثیرات خواب ناکافی بر روی مادر باردار و خود بارداری و جنین درحال رشد یاد بگیرید.

مشکلات بارداری شامل فشار خون و دیابت بارداری است
کم خوابی تاثیرات قابل توجهی بر روی سلامت مادر باردار دارد و همچنین می تواند عوارض بحرانی داشته باشد و به مشکلاتی مانند فشار خون و دیابت بارداری منجر شود.

این نشانه ها شامل چه چیزهایی می شود؟
خر و پف و وقفه ی تنفسی در خواب (آپنه خواب) در طول بارداری به خصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداری تشدید می شود. تحقیقات نشان داده است که وقفه ی تنفسی در خواب بر ۱۰ درصد زنان باردار تاثیر می گذارد و این قطع تنفس در طول خواب منجر به مشکلات جدی تری می شود که شامل موارد زیر است:
- فشار خون بالا
- پره اکلامپسی
- دیابت بارداری
- فشار ریوی
یکی دیگر از اثرات کم خوابی در دوران بارداری، فشار خون بالاست. فشار خون بالا زمانی رخ می دهد که میزان فشار اندازه گیری شده خون، به صورت مداوم بعد از ۲۰ هفته بارداری بالای ۱۴۰ میلی متر جیوه باشد و در زنانی اتفاق می افتد که سابقه ی فشار خون نداشته اند. همچنین اگر در ادرار مادر باردار پروتئین مشاهده شود فرد دچار پره اکلامپسی است و این موضوع به دلیل آسیب دیدن اندام های داخلی بدن مادر می باشد. این بیماری خطر مرگ مادر باردار و حتی جنین را افزایش می دهد.
مشاهدات زیادی در رابطه با بیماری پره اکلامپسی وجود دارد. معمولا ۵۹% از زنان باردار از روی عادت خر و پف می کنند که ممکن است نشانه بیماری پره اکلامپسی باشد. این مسئله ممکن است منجر به تورم مجرای عبور هوا و مسدود شدن جریان هوا شود. زنان بارداری که وزن زیادی اضافه می کنند و یا عضلات دور گردن زیادی دارد در خطر بیشتری هستند. این عوامل موجب مسدود شدن راه هوا و نفس کشیدن سخت در هنگام خواب می شود.
این وقفه های تنفسی در هنگام خواب آپنه نامیده می شود که در رابطه با جریان فشار خون است. زیرا این جریان می تواند منجر به تغییر رگ های خونی و افزایش فشار خون شود. همچنین ممکن است باعث کاهش خون پمپاژ شده توسط قلب شود و این کاهش در نتیجه ی بازده کم قلب است. در نتیجه باعث می شود انتقال جریان خون از طریق جفت به جنین به خطر بیفتد.
انتقال خون ناکافی موجب کمبود اکسیژن رسانی به جنین در حال رشد می شود. که در نتیجه منجر به رشد نادرست جنین و بارداری سخت می شود.
علاوه بر این کمبود خواب خطر چاقی و دیابت را افزایش می دهد. که این به دلیل تغییرات در میزان گلوکز بدن و تغییر اشتها است. در اثر خرخرکردن های از روی عادت خطر ابتلا به دیابت بارداری افزایش می یابد. آپنه های مداوم خواب باعث ۱۵ بار مسدود شدن راه تنفس در هر ۱ ساعت خواب و یا چرت های طولانی روز می شود که به میزان گلوکز بالای بدن مربوط است.
بیشتر بخوانید بی خوابی در بارداری چه مشکلاتی می تواند به وجود آورد؟

کم خوابی چگونه بر جنین در حال رشد تاثیر می گذارد؟

جنین درحال رشد به مواد مغذی زیادی به خصوص اکسیژن نیاز دارد. زمانی که خواب مادر باردار دچار اختلال می شود به خصوص زمانی که روند انتقال جریان خون به جنین به خطر می افتد در آن جا کمبود خواب نتایج چشم گیری برای رشد جنین دارد. خواب ناکافی همچنین باعث کاهش میزان آزاد شدن هورمون های رشد می شود.
کاهش مقدار بسیار ناچیزی از اکسیژن برای جنین در حال رشد بسیار خطر آفرین است. زمانی که اکسیژن خون مادر کاهش یابد جنین با کاهش ریتم ضربان قلب و کم شدن میزان اسیدی یا قلیایی خون عکس العمل نشان می دهد که این انتقال جریان خون به جنین در زمان خواب به اوج خودش می رسد که روی سطح اکسیژنی که در طول خواب یا در نتیجه ی آپنه خواب کاهش می یابد تاثیر منفی دارد.

مشکلات دوران بارداری و نقش مداخلات در آن
به طور واضح خرخر کردن و آپنه خواب خطر مشکلات بارداری را افزایش می دهد و باعث مشکلاتی مثل چاقی، دیابت و آسم می شود. همچنین استعمال دخانیات این مشکلات را تشدید می کند. در نتیجه باعث زایمان زودرس، رشد ناکافی و نادرست و به صورت جدی تری موجب سقط جنین می شود.
مطالعات نشان داده است که زنان بارداری که در سه ماهه سوم بارداری شان کمتر از ۶ ساعت در شب می خوابند زایمان های طولانی تری دارند و در مقایسه با فردی که ۷ ساعت یا بیشتر می خوابد میزان سزارین بیشتری تا ۴٫۵ برابر بیشتر دارند. همچنین آن ها درد بیشتری را تحمل می کنند. از دیگر اثرات کم خوابی در دوران بارداری می توان به اختلال در روند زایمان اشاره کرد.
کیفیت یا کمیت نامناسب خواب ممکن است عملکرد روزانه و خلق و خوی مادر باردار را هم تحت تاثیر قرار دهد. عوارض کم خوابی در می تواند حافظه، تمرکز و توجه او را تحت تاثیر قرار می دهد. افزایش افسردگی نکته ی دیگری است که ممکن است اتفاق بیافتد و در روابط اجتماعی او تاثیر بگذارد. برای بسیاری از زنان باردار این مشکلات ممکن است در هفته های اول بعد از زایمان هم مشاهده شود. به خصوص که شیردهی شبانه ی کودک موجب به هم خوردن ریتم خواب می شود.
مطالعات نشان داده است که زنان دچار پره اکلامپسی خواب با کیفیتی ندارند. خوشبختانه استفاده از جریان مثبت فشار هوا می تواند به بهبود فشار خون و اکسیژن رسانی جنین کمک کند و باعث می شود وزن زایمان طبیعی، و فرآیند آن بهبود یابد.

اثرات کم خوابی در دوران بارداری برای زنان دارای اضافه وزن

تقریبا تمامی زنان به خصوص زنانی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند دچار اختلالاتی در خواب هستند. بیشتر استرس آن ها در رابطه با این موضوع است که نمی دانند که مشکلات شان طبیعی است یا خیر. اگر شما نگران تاثیرات اختلالات خواب بر روی جنین خود هستید با دکتر خود مشورت کنید. مرور عادت های خواب و عملکرد هایی که به دلیل کمبود خواب رخ می دهد می تواند بسیار کمک کننده باشد. مطالعات اخیر در رابطه با اصول و مشکلات خواب، بارداری را تا حدی قابل تحمل کرده است و این مسیر دلنشینی برای شماست تا از بارداری به مادر شدن برسید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.