احساسات دوران بارداری، شیرین تر از این نمی شه دیگه!
با وجود این که برای روز موعودی که فرزندتان به دنیا خواهد آمد، روزشماری می کنید، اما آنچه پیش رو دارید ، زمانی طولانی و بی پایان به نظر می رسد.
با وجود این که برای روز موعودی که فرزندتان به دنیا خواهد آمد ، روزشماری می کنید ، اما آنچه پیش رو دارید ، زمانی طولانی و بی پایان به نظر می رسد . در این زمان ، وقت کافی خواهید داشت تا با تغییراتی که بارداری بر بدن شما ایجاد می کند ، آشنا شوید.
در ابتدای دوران حاملگی ، تغییرات هورمونی باعث خواهد شد تا سینه های شما سفت و حساس شود . همچنین احساس کسالت در صبح ها ، از موارد شایعی است که اکثر خانم ها مخصوصا در سه ماهه اول تجربه می کنند . احساس خستگی می کنید و تمایل به چرت زدن نیم روزی دارید.
معمولا این احساس خستگی و کسالت در سه ماهه دوم از بین خواهد رفت.
صورت شما برق می زند!
این یک معجزه و افسانه نیست. براق و نورانی شدن صورت بعضی از خانم های باردار به علت تغییرات فشار خون و افزایش میزان چربی پوست صورت آنها خواهد بود. تغییرات دیگری که ممکن است در پوست به وجود آید ، شامل لکه های قهوه ای رنگ یا بی رنگ شدن پوست صورت ، بروز جوش ، خارش در پوست و احساس کشیدگی پوست خواهد بود.
استفاده از لوسیون و مرطوب کننده ها میتواند برای کاهش کشیدگی یا خارش موثر باشد. قبل از استفاده از هر گونه داروی شیمیایی ضد جوش حتما از دکتر خود مشورت بگیرید.
در دوران بارداری بدن خود را فعال و پر تحرک نگه دارید
انجام ورزش های منظم و مخصوص در دوران بارداری نه تنها انرژی بیشتری ایجاد می کند ، بلکه بدن را برای زایمان راحت آماده می کند. البته این ورزش ها باید تا زمانی که پزشک اجازه دهد ، ادامه پیدا کند.
برای مادران سالم به طور معمول حدود دو ساعت و نیم ورزش در هفته توصیه میشود. از ورزش های سبک مانند پیاده روی و شنا در این دوران بهره ببرید.
در صورتی که قبل از بارداری فعال و پرتحرک بودید ، بعد از هماهنگی با پزشکتان میتوانید به دویدن ، ایروبیک و حتی وزنه برداری هم ادامه دهید. اما دقت داشته باشید که هنگام ورزش کردن ، آب کافی بنوشید و هرگاه احساس سرگیجه یا ضعف کردید ، از ادامه ورزش خودداری کنید.
تمرین های کششی و تمدد اعصاب
تمریناتی مانند یوگا ، آرامش ذهن و جسم شما را به همراه خواهد داشت و باعث میشود ، بدن از تعادل بیشتری برخوردار شود. از DVD های آموزشی یوگا در دوران بارداری استفاده کنید و یا به دنبال کلاس های معتبر در این خصوص باشید.
یک مربی متخصص و حرفه ای ، حرکت های متناسب با این دوران را به شما آموزش داده و شما را با حرکات انطباقی زمان نزدیک شدن به وضع حمل ، آشنا خواهد کرد. باز هم تاکید میشود که قبل از هرگونه فعالیت و ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
آیا نوسانات خلقی در این دوران امری طبیعی است؟
ممکن است در این دوران احساسات متغیری داشته باشید. از یک طرف نسبت به آینده و نوزاد کوچکتان بسیار هیجان زده و خوشحال هستید و از طرف دیگر نسبت به زایمان و مسئولیت ها و وظایف ناشی از نقش مادری ، نگران هستید.
با وجود تغییرات هورمونی ایجاد شده در بدنتان ، موضوع پیچیده تر می شود . البته این اتفاق خیلی عجیب نیست. برای بسیاری از خانم های باردار این نگرانی ها و تغییرات خلق و خو رخ می دهد. بیشتر مراقب خود باشید.
زمان بیشتری را به استراحت اختصاص دهید و از تمرینات کاهش استرس مانند ورزش کردن و مصاحبت با دوستان استفاده کنید. اگر احساس افسردگی و فشار عصبی داشتید ، حتما با پزشکتان درمیان بگذارید.
بایدها و نبایدها در مورد مراقبت از موها
موهایتان ممکن است پر پشت تر و ضخیم تر شود. یکی از مزایای هورمون های دوران بارداری آن است که موجب کاهش ریزش مو می شود. استفاده از داروهای تقویت کننده مو و حتی رنگ موهای دائمی اشکالی ندارد.
البته پزشکان معمولا پیشنهاد می دهند ، در سه ماهه اول بارداری از مصرف رنگ مو اجتناب کنید. بعد از زایمان ، ممکن است ریزش موها شدت گیرد ، اما بعد از گذشت شش ماه از زایمان ، رشد موها به شکل عادی در می آید.
آرایش صورت و تغییرات پوست در دوران بارداری
در این دوران وضعیت پوست به شدت متغیر است و شاید لازم باشد در طول روز چند بار آرایشتان را تجدید کنید. اگر پوستتان خشک تر از قبل شده ، از محلول ها یا کرم های نرم کننده ، استفاده کنید.
اما اگر در این دوران پوستتان چرب تر از قبل شده ، از پنکیک های پودری و رژگونه های خشک استفاده نید. از کرم پودرها برای پوشش لکه های ایجاد شده و برجستگی های روی پوست کمک بگیرید.
از سایه های رنگ روشن و براق برای آرایش چشم ها استفاده کنید. از راهنمایی های یک آرایشگر خبره در خرید مواد آرایشی کمک گرفته و از مصرف مواد آرایشی که حاوی جیوه اند ، پرهیز کنید.
استفاده از لباس های بارداری
اگر قبل از بارداری از وزن طبیعی برخوردار بودید ، در این دوره ، بین 11 تا 16 کیلوگرم ، وزن اضافه خواهید کرد. حتی در این دوران نیز میتوانید لباس های مد روز ، راحت و با قیمت مناسب تهیه کنید. چند عدد شلوار جین مخصوص بارداری یا شلوارهای راحتی تهیه کنید.
لباس ها و دامن های زیبا بپوشید و چند عدد بلوز راحت بخرید. از سوتین های راحت با بند یدک استفاده کنید. کفش های پاشنه بلند را کنار بگذارید و کفش با پاشنه کوتاه و کف پهن را جایگزین کنید. در صورت امکان لباس های بارداری استفاده شده دوستانتان را از آنها قرض بگیرید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼