۱۹۲۸۲۸
۱۳۶۲
۱۳۶۲

عفونت های شایع در بارداری، مواردی که باید بدانید

نگران نباشید. این تنها متنی است برای آگاهی دادن به شما. بهتر است هر مادری راجع به این عفونت‌ها، علائم و دلایل به وجود آمدنشان بداند.

نگران نباشید. این تنها متنی است برای آگاهی دادن به شما. بهتر است هر مادری راجع به این عفونت‌ها، علائم و دلایل به وجود آمدنشان بداند. بهتر است راه‌های پیشگیری و درمان را بدانید. بعضی از این عفونت‌ها مادر را درگیر می‌کند و برخی بر روی فرزندتان اثر می‌گذارد.

چه زمانی بدن شما در برابر عفونت دفاع خود را از دست می‌دهد؟

وقتی بدن شما عفونت می‌کند ویروس‌ها و باکتری‌ها به بافت‌های بدن شما حمله می‌کنند، خودشان را تکثیر می‌کنند و در بدن شما مواد سمی تولید می‌کنند. در دوران بارداری بدن شما به خاطر خستگی و ضعف آسیب‌پذیرتر می‌شود. این عفونت‌ها ممکن است با گذشت زمان پیشرفت کنند و برای شما مشکلاتی جدی و پیچیده به وجود بیاورند. بعضی از عفونت‌های شدید حتی ممکن است منجر به سقط جنین زایمان زودرس و یا حتی مرگ فرزند شما شوند.
در دوران بارداری هورمون‌های بدن و سیستم فیزیولوژیکی شما تغییر می‌کند. زمان لقاح، بارداری و زایمان همگی زمان‌هایی مستعد عفونت هستند. در زیر لیستی از ۸ عفونت دوران بارداری ممکن را آورده‌ایم:
هپاتیت ب:
هپاتیت ب شایع‌ترین عفونت در دوران بارداری است که کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر شما عفونی شده‌اید باید مراقب باشید و قدم‌های مهمی را در راستای مراقبت از فرزند به دنیا نیامده‌تان بردارید. این ویروس در دوران بارداری یکی از دلایل اصلی زردی است. این بیماری با مقاربت جنسی یا تماس مستقیم با خون آلوده منتقل می‌شود. این ویروس باعث افزایش احتمال مرگ، وزن پایین نوزاد و زایمان زودرس می‌شود. واکسینه کردن خود در برابر این بیماری ضروری است.
هپاتیت سی:
اولین نشانه‌ی ابتلا به هپاتیت سی تهوع است. اما نشانه‌ی ماه‌های ابتدایی بارداری هم همین است. برای همین تشخیص این عفونت سخت‌تر است. هپاتیت سی ممکن است در حین یک درمان پزشکی یا دندان‌پزشکی منتقل شود. اگر شما مبتلا به آن باشید احتمال ابتلای فرزندتان نیز بالا است.
عفونت مجاری ادراری:
عفونت مجاری ادراری معمولا با انتقال باکتری با پوست، واژن، مقعد و یا ورود از مجاری ادراری اتفاق می‌افتد. این باکتری در مثانه باقی می‌ماند و خودش را تکثیر می‌کند. معمولا مشکلات زیادی برای مادر به وجود می‌آورد و در نهایت ممکن است به کلیه‌های شما نیز آسیب برساند.
بیماری‌های مقاربتی:
در این دوران احتمال ابتلا به بیماری‌های مقاربتی بیشتر می‌شود. مشکل اصلی این‌جا است که بیماری‌های مقاربتی هیچ نشانه‌ای ندارند. شایع‌ترین این بیماری‌ها کلایمیدیا است. آزمایش‌های دوره‌ای برای چک کردن این موضوع توصیه می‌شود.
آبله مرغان:
آبله مرغان از بیماری‌هایی است که در این دوران می‌تواند مشکلاتی هم برای مادر و هم برای جنین به وجود بیاورد. ۹۵ درصد اوقات بانوان نسبت به این بیماری واکسینه شده‌اند و یا در کودکی به آن مبتلا شده‌اند و عموما برای بار دوم به آن مبتلا نمی‌شوند. اثراتی که بر روی فرزند به دنیا نیامده‌ی شما می‌گذارد متغیر است اما ممکن است رشد جسمانی فرزند شما را مختل کند.
تبخال آلت تناسلی:
این بیماری حالتی است که ویروس تبخال ساده در ناحیه آلت شما عمل می‌کند. شما ممکن است از یک فرد مبتلا یا حتی از طریق سکس دهانی به آن مبتلا شوید. فرد مبتلا در مرحله ابتدایی زخم‌های آلت تناسلی و یا تاول‌های دردناک دارد. از پزشک خود برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری سوال کنید. اگر این بیماری در سه ماهه اول بارداری پیش بیاید قابل درمان است اما اگر به پایان نزدیک باشد ممکن است کار به سزارین بکشد. تا جایی که می‌توانید در روابط جنسی‌تان مراقب باشید.
سرخچه:
علائمی مانند آنفولانزا دارد. چشم‌های دردناک، تب، درد، تورم غدد لنفاوی و … . اگر در دوران بارداری به آن مبتلا شوید ممکن است بر روی بینایی و شنوایی فرزندتان تاثیر داشته باشد. در بدترین حالت ممکن است بر روی مغز و قلب فرزندتان این اثرات مشاهده شود.
استروپتوکوک گروه ب:
این دسته از بیماری‌ها، بیماری‌هایی هستند که بسیار کم در دوران بارداری مشاهده شده‌اند اما اگر در سه ماهه سوم بارداری یا حین زایمان به آن دچار شوید؛ می‌تواند مشکلات زیادی برای فرزند شما ایجاد کند. بهتر است در این دوران یک چکاپ پزشکی مدون داشته باشید.

پیشگیری و درمان:

-پیش از ابتلا خودتان را واکسینه کنید.
-مراقب علائم باشید و چکاپ مدون را در برنامه خود بگنجانید.
-اگر همسر شما مبتلا است از رابطه جنسی با او امتناع کنید.
-مطمئن شوید پزشک شما هیچ‌گاه سرنگ استفاده شده را به بدن شما وارد نمی‌کند.
-از آن‌جا که در این دوره بدن شما ضعیف‌تر است بهتر است آب تمیز مصرف کنید، دست‌هایتان را بشویید و غذای آلوده مصرف نکنید.
-اگر نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک شد، حتما چیزی مصرف کنید که بر روی فقط همان باکتری اثر بگذارد.
-اگر به عفونت مجاری ادراری مبتلا شدید آب زیاد بنوشید؛ چنان‌چه بیماری شما پس از دو روز همچنان ادامه داشت حتما به پزشک مراجعه کنید.

منبع: نینیکس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.