موارد خطرناک در بارداری، لطفا آماده باشید
در حالت کلی هر بارداری می تونه یه سری ریسک رو به همراه داشته باشه.
در حالت کلی هر بارداری می تونه یه سری ریسک رو بهمراه داشته باشه و تهدید کننده های بارداری مواردی هستند که می تونن برای زنان در طول دوران حاملگی و همینطور بعد از آن مشکلاتی را بوجود آورند. اما مراقبت های خوب و حمایت های به جا می تونه خطرات بهداشتی مرتبط با بارداری را به حداقل برسونه. فاکتورهایی مثل سن و وضعیت عمومی بدن احتمال افزایش این خطرات رو در طول بارداری بالا می بره.
دوره حساس بارداری
مشکلات ساختاری در رحم و یا گردنه رحم شانس سقط جنین و یا تولد یک جنین غیر عادی را افزایش می ده. تمامی این مشکلات شانس انجام سزارین رو بالا می بره.
زنان زیر 20 سال
در زنان زیر ۲۰ سال نسبت به زنان بالای ۲۰ سال به طور قابل توجهی عوارض پزشکی مرتبط با بارداری بیشتر خواهد بود، بنابراین مادران بسیار جوان ممکنه دچار مشکلات زیر گردند:
-زایمان زودرس و زودتر از موعد
-تولد یک نوزاد با وزن بسیار کم
-توسعه بیماری پره اکلامپسی
-ایجاد فشار خون بارداری
برخی دیگر از عوامل خطر مرتبط با سن جوانی عبارت است از
عدم رشد کافی ناحیه لگن؛ زنان جوان ممکنه هنوز بخش هایی از بدنشون از جمله لگن رشد کافی نکرده باشه و به نحوی ناقص باشه که در طول دوره بارداری می تونه مشکلات عدیه ده ای رو برای مادر بوجود بیاره.
کمبود مواد تغذیه ای؛ بسیاری از خانم های جوان عادت به خوردن غذای کم دارند و ممکنه بدنشون خیلی خوب مواد مغذی رو جذب نکنه و در طول بارداری دچار یک ضعف عمومی شوند که هم به خودشون و هم به جنین می تونه آسیب های جدی وارد کنه.
فشار خون بالا؛ فشار خون در سنین پایین منجر به زایمان زودرس و یا نوزاد با وزن بسیار کم می شود.
زنان بالای 35 سال و تهدید کننده های بارداری
با افزایش سن رفته رفته شانس بارداری در زنان کمتر شده و تعداد و میزان تخمک های سالم نیز در بدن اونها کاهش پیدا می کنه. بنابراین نمی توان خیلی خوش بین و امیدوار بود که بارداری در سنین بالا بدون خطر و عارضه باشه.
شایعترین مشکلات در زنان سن بالا
فشار خون بالا، دیابت و بیماری قلبی - عروقی که می تونه به یک بارداری پرخطر و پیچیده منتهی بشه. اگر این قبیل مشکلات در بیمار را نتوان تحت کنترل درآورد و معالجه نمود، متاسفانه شاهد سقط جنین، تولد یک جنین بسیار ضعیف و یا تولد یک نوزاد با نقص مادرزادی خواهیم بود.
مشکلات کروموزومی
مادران بالای ۳۵ سال مستعد به دنیا آرودن نوزادانی با نقص مادرزادی هستن که از مشکلات کروموزومی نیز نشات می گیره:
سندروم داون؛ یکی از رایج ترین مشکلات نقص مادرزادی به شمار می ره که دقیقا با کروموزوم ها مرتبطه! این عارضه موجب بروز اختلالت فکری و فیزیک یدر نوزاد می شود. البته تست های غربالگری و آزمایشات قبل از زایمان تا حد بسیار زیادی می تونه این نقایص رو مشخص کنه که در اونصورت می توان از تولد یک نوزاد با این اختلالات پیشگیری نمود.
خطر سقط جنین از تهدید کننده های بارداری
براساس تحقیقات کلینیک مایو، احتمال سقط جنین در زنان بالای ۳۵ سال بسیار بالا می باشد.
هنوز به طور دقیق علت این اختلالات مشخص نیست اما بر اساس تحقیقات پزشکان با بالا رفتن سن از میزان کیفیت و تعداد تخمک های زنان کاسته می شه.
توجه: در یک مطالعه دانشمندان دریافتند که نه تنها سن مادر بلکه سن پدر هم در میزان سقط جنین می تونه تاثیرگذار باشه، به طوریکه اگر پدری بالای ۴۰ سال و مادری بالای ۳۵ سال باشه احتمال سقط جنین بسیار بیشتر از شرایطی است که فقط مادر بالای ۳۵ سال باشه.
دیگر عوارض مرتبط با سن بالای 35 سال
زنان بالای ۳۵ سال علاوه بر مشکلات مرتبط با سن بالا ممکنه مشکلات دیگری به شرح زیر نیز داشته باشند:
فشار خون بالا و دیابت بارداری
احتمال تولد دو قولو و یا چند قلو که منجر به تولد نوزادانی با وزن کم می شود.
نیاز بیشتر به زایمان از طریق سزارین
وزن بالا و یا وزن کم یکی دیگر از ایجاد کننده های عوارض بارداری
اضافه وزن و چاقی
زنانی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن از دیگر زنان با وزن نرمال شانس بیشتری برای تولد نوزادان با نقص مادرزادی هستن که شامل موارد زیر می باشد:
اسپینا بیفیدا
مشکلات قلبی
هیدروسفالی
لب شکری یا همون شکاف کام و لب
همونطور که گفتیم زنان چاق بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به دیابت بارداری و فشار خون هستن که این عوارض منتهی به تولد نوزاد با وزن بسیار کم و همونطور مبتلا به پره اکلامپسی می شود.
لاغری بیش از حد
زنان لاغری که حدودا ۱۰۰ پوند کمبود وزن دارن، ممکنه دچار زایمان زودرس و یا نوازد با وزن کم شوند.
بیماری دیابت
مادرانی که هر کدوم از انواع دیابت یک و دو را دارند ممکنه دچار عوارضی در طول بارداری شوند. در این شرایط اگر کنترل دیابت به درستی پیش نره احتمال تولد نوزاد ناقص و همینطور بروز مشکلاتی برای خود مادر نیز وجود داره. البته گاهی اوقات ممکنه هیچ گونه علائمی از دیابت قبل از بارداری نداشته باشید و بیماری دیابت در طول دوره حاملگی به طور ناگهانی در شما تشخیص داده بشه.
پس اگر شما مبتلا به دیابت بارداری شدید، سریعا نزد پزشک رفته و قند خون خود را کنترل نمایید. در این بین پزشکان توصیه هایی مبتنی بر تغییر رژیم غذایی و بررسی سطوح قند خون را ارائه می دهند.
البته گاهی اوقات ممکنه برای تحت کنترل درآوردن قند خون مجبور به مصرف انسولین شوید. زنانی که در طول بارداری دچار دیابت باردای می شوند به احتمال زیاد با به دنیا اومدن نوزاد هم همچنان این بیماری در اونها باقی خواهد ماند و لازمه که پس از زایمان تحت مراقبت قرار گیرند.
از دیگر تهدید کننده های بارداری، عفونت های منتقل شده از راه جنسی
قبل از زایمان و در طول مراقبت های دوره ای بارداری باید مادران تست SIT را حتما انجام دهند، چرا که مادران مبتلا به این نوع بیماری ممکنه این عفونت را به نوزاد خود هم منتقل کنند، و این مادران نوزادانی با شرایط زیر به دنیا خواهند آورد:
نوزاد با وزن بسیار کم
نوزاد مبتلا به ورم ملتحمه
ذات اریه
بروز عفونت در جریان خون نوزاد
آسیب دیدگی عصبی
مبتلا به ناشنوایی
هپاتیت حاد
مننژیت
بیماری مزمن کبدی
سیروز
عفونت های ناشی از بیماری های SIT از دیگر تهدید کننده های بارداری
سوزاک، کلامیدیا، هپاتیت B و هپاتیت C و البته بیماری ایدز؛ تمامی بیماری های مذکور نه تنها می توانند از مادر به کودک منتقل شوند بلکه می تونن مشکلات بزرگی هم در طول بارداری از جمله سقط جنین نیز بوجود آورند.
زنان مبتلا به اچ آی وی اگر از درمان های دارویی در طول بارداری و حتی مدتی بعد از زایمان استفاده نکنند به طور قطع نوزاد مبتلا به ایدز خواهد شد.
پیشگیری از برخی بیماری های موجود قبل از بارداری
شماری از بیماری ها هستند که زنان قبل از دوران بارداری به اونها مبتلا می شوند که اگر این بیماری ها تحت کنترل نباشه قطعا مشکلاتی رو در دوران بارداری به وجود خواهند آورد، این بیماری ها شامل موارد زیر هستن:
فشار خون بالا
زنان مبتلا به فشار خون مزمن در معرض ابتلا به زایمان نوازد کم وزن، زایمان زودرس، آسیب دیدگی کلیه و پره اکلامپسی هستن.
سندروم تخمدان پلی کیستیک از تهدید کننده های بارداری
این سندروم یک اختلال هورمونی است که می تواند منجر به بروز دوره های نامنظم عادت ماهانه و اختلال تخمدان گردد که زنان مبتلا به آن دچار سقط جنین، زایمان زودرس، دیابت بارداری و پره اکلامپسی نیز می شوند.
بیماری های خودایمنی
بواسطه دریافت درمان های دارویی در بیماری های خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروز و لوپوس ممکنه به جنین داخل شکم آسیب هایی وارد شود.
دیگر بیماری ها شامل
بیماری کلیوی، فیبروئید رحم، آسم، بیماری تیروئید از جمله مواردی هستن که باعث تولد نوزاد نارس، کم وزن و یا سقط جنین می شوند.
حاملگی های مکرر
اگر از اون دسته خانم هایی هستید که پنج مرتبه و یا بیشتر باردار شده اید شانس ابتلا به سرطان در شما بسیار بالاست و در طول بارداری های بعدی احتمالا دچار خونریزی های شدید خواهید شد.
چند قلو زایی هم از دیگر موارد تهدید کننده های بارداری
عوارض بارداری با حاملگی های چندقلویی بیشتر می شه زیرا یک رحم پذیرای چندین جنین است و فضا بسیار محدود می باشد، در این شرایط فشار مضاعفی بر روی زنان ایجاد می شه که منجر به زایمان های نارس می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼