روش های تعیین جنسیت، چگونه اند؟
از ابتدای بارداری یکی از اولین سوالات والدین جنسیت بچه است.
از ابتدای بارداری یکی از اولین سوالات والدین جنسیت بچه است. روشهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان جنسیت جنین را تعیین کرد. اما همه این روشها دقیق نیستند. اجازه دهید نگاهی به این روشها و زمان استفاده از آنها بیندازیم.
روشهای تعیین جنسیت جنین در بارداری
سونوگرافی
سونوگرافی غیر تهاجمی ترین روش تعیین پسر یا دختر بودن جنین است. تعیین جنسیت با سونوگرافی معمولا بین هفته 18 تا 22 بارداری انجام میشود. از حدود هفته 14 بارداری با تکیه بر علائمی که متخصص سونوگرافی مشاهده میکند با دقت زیادی میتوان جنسیت جنین را تعیین کرد.
مهمترین ریسک سونوگرافی آن است که سن بارداری درست مشخص نشود. تا قبل از اواسط بارداری جنین هنوز آنقدر رشد نکرده که بتوان جواب دقیق داد. همچنین وقتی که بارداری از نیمه میگذرد بچه آنقدر رشد کرده که نمیتوان تصویر خوبی از او داشت. سونوگرافی وسط بارداری که برای تعیین آنومالی و ناهنجاریهای جنین انجام و تعیین جنسیت میشود بهترین زمان برای مشاهده واضح جنین است.
تست ژنتیک
آزمایشهای آمنیوسنتز و CVS را میتوان زودتر برای تعیین جنسیت جنین استفاده کرد. از انتهای سه ماهه اول بارداری و در طول بارداری از این تستها به دلایل مختلفی میتوان استفاده کرد. اما این روشها خطر بیشتری برای سلامت جنین دارند و تهاجمیتر هستند اما دقت آنها هم بالاتر است. بسیاری از این مادران از اینکه از این تستها فقط برای تعیین جنسیت جنین استفاده کنند هراس دارند. بهتر است با مشورت پزشک بررسی کنید که آیا این آزمایشها واقعا لازم هستند یا بهتر است از آنها صرفنظر کنید.
روش رمزی
روش جدیدتری برای تعیین جنسیت جنین وجود دارد که روش رمزی نامیده میشود. در این روش با استفاده از سونوگرافی ابتدای بارداری (در هفته ۶) و موقعیت جفت جنسیت جنین مشخص میشود. معمولا پزشکان این روش را پیشنهاد نمیکنند. اما اگر قرار است سونوگرافی انجام دهید میتوانید در مورد این روش با پزشک خود مشورت نمایید.
بررسی خون مادر
روش جدیدی به نام سل فری (DNA cell free) وجوددارد که در آن سلولهای بدن نوزاد در جریان خون مادر یا ادرار جستجو میگردد و از هفته نهم بارداری به بعد قابل انجام است. این روش به سرعت و با دقت بسیار زیادی میتواند جنسیت جنین را تعیین کند. به دلیل گران بودن، هدف از آن معمولا تعیین جنسیت جنین نیست و برای غربالگری اختلالات جنین استفاده میشود. معمولا تست در شرایطی خاص مثل سن بالای ۳۵ سال مادر یا خطرات بالقوه برای جنین که نیازمند غربالگری است، انجام میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼