۲۰۵۱۳۶
۱ نظر
۱۱۸۰
۱ نظر
۱۱۸۰

هفته چهارم بارداری، چه خبر است؟

در هفته چهارم بارداری زمان بیشتری از پریود نشدن شما گذشته است و اگر هنوز مطمئن نیستید که باردار هستید یا نه، اکنون زمان مناسبی برای تأیید خواهد بود.

در هفته چهارم بارداری زمان بیشتری از پریود نشدن شما گذشته است و اگر هنوز مطمئن نیستید که باردار هستید یا نه، اکنون زمان مناسبی برای تأیید خواهد بود. هفته چهارم بارداری با نشانه‌هایی مانند پریود نشدن، تغییرات هورمونی و تهوع و استفراغ همراه است که از علائم بارداری هستند و شما می‌توانید با تست بیبی چک و یا انجام آزمایش خون از بارداری خود مطمئن شوید. اگر از باردار بودن خود مطمئن شدید باید تغییرات ضروری در رژیم غذایی و شیوه زندگی (مانند تغییر در رابطه جنسی دوران بارداری) خود بدهید، زیرا در طول این مرحله جنین در معرض خطر بالایی است و مغز، قلب، سر، ستون فقرات، استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، بافت‌ها و دندان‌ها همه در حال رشد هستند. هرگز از الکل و دخانیات استفاده نکنید زیرا این عادت‌های نادرست سلامت جنین را به خطر می‌اندازند.
در هفته چهارم بارداری تقریباً یک ماه تمام است که باردار هستید و این زمان نقطه عطفی در رشد کودک است. اگر چه در هفته چهارم بارداری همه چیز در خارج از بدن شما طبیعی به نظر می‌رسد، اما بدن شما در حال تغییر بزرگی است تا کودک شما بتواند در رحم شما رشد کند. در هفته‌های گذشته بارداری، تخمک گذاری، باروری و لانه گزینی با موفقیت سپری شده است. در هفته چهارم بارداری بلاستوسیت به طور محکم در رحم شما جاسازی شده است و کودک می‌تواند از هفته چهارم بارداری به بعد بیشتر رشد کند.
بگذارید نگاهی دقیق به اتفاقات هفته چهارم بارداری در مادر و جنین بیندازیم.

علائم زن باردار در هفته چهارم بارداری
اگرچه شما در هفته چهارم بارداری به طور رسمی باردار هستید و نوزاد شما در رحم شما رشد می‌کند، اما هنوز هم برای حس کردن و بروز علائم و نشانه‌های بارداری خیلی زود است. با این حال، اگر شما از قبل برای باردار شدنتان برنامه ریزی کرده‌اید، احتمالاً می‌توانید متوجه علائم هفته چهارم بارداری خود شوید. بهتر است مراقب علائم این هفته باشید ، زیرا مراقبت در هفته چهارم بارداری بسیار اهمیت دارد زیرا کودک به سرعت در حال رشد بوده و آسیب پذیر است.
برخی از علائم هفته چهارم بارداری که بهتر است با دقت بیشتری به آن‌ها توجه کنید:
- افزایش سطح هورمون بارداری hCG (گنادوتروپین) که ممکن است منجر به اضطراب، سرگیجه و حالت تهوع، خستگی و تغییرات خلق و خو شود.
- سینه‌های شما ممکن است حساس شوند و احساس سوزش کنید. در بعضی از زنان سینه‌ها دچار درد و تورم می‌شود.
- تغییر هورمون‌ها منجر به نوسانات خلق و خوی، گرگرفتگی و احتمالاً افسردگی می‌شود.
- تنگی نفس
- عملکرد بویایی شما با شروع بارداری بسیار حساس شده است و شما در هفته چهارم بارداری نسبت به خیلی از بوها حساس هستید و به محض اینکه آن بوها به مشامتان می‌رسد احساس تهوع می‌کنید.
- بارداری در برخی از زنان با لکه بینی و خونریزی اوایل بارداری همراه است (جایگزینی بلاستوسیت در رحم در برخی از زنان با لکه بینی همراه است اما در برخی دیگر همراه با لکه بینی نیست).

زن باردار در هفته چهارم بارداری
علاوه بر علائم زن باردار در هفته چهارم بارداری، اتفاقات مهمی در رحم زن باردار رخ می‌دهد تا رشد جنین در رحم او مقدور شود. با شروع هفته چهارم بارداری بلاستوسیست به راحتی در رحم جای می‌گیرد و رحم مادر باردار به اندازه کافی تغییر کرده است تا اپیتلیوم دیواره رحم بتواند بلاستوسیت را دریافت کند. اگر اپیتلیوم اندومتر به درستی برای لانه گزینی آماده نباشد، بلاستوسیست نمی‌تواند در رحم جای گیرد.
زیگوت تک سلولی که چند روز پیش تشکیل شده، اکنون شامل توده‌های سلول داخلی است که تا هفته چهارم بارداری تروفوبلاست (تروفوبلاست، سلول‌هایی است که لایه خارجی اطراف تخم لقاح یافته را ایجاد می‌کند) ، امبریوبلاست (توده سلول داخلی) و یک کیسه زرده اولیه را تشکیل می‌‌دهند. امبریوبلاست به جنین تبدیل شده و تروفوبلاست جفت جنین را تشکیل می‌دهد.
در این زمان، حفره دوم درون توده سلولی داخلی ظاهر می‌شود که بعداً کیسه آمنیوتیک را تشکیل می‌دهد. بیشتر سلول‌هایی که کیسه آمنیوتیک را تشکیل می‌‌دهند از توده سلولی داخلی منشأ می‌گیرند اما برخی از سلول‌ها را نیز از تروفوبلاست‌ها قرض می‌گیرند.
با شروع هفته چهارم بارداری جفت جنین (کانالی برای ایجاد جریان خون بین مادر و جنین) به آرامی شروع به رشد می‌کند و خود را در دیواره رحم جاسازی می‌کند تا ارتباط میان جنین و مادر کامل شود.

رشد جنین در هفته چهارم بارداری
کودک شما در طول هفته چهارم بارداری به سرعت به مرحله جنینی نزدیک می‌شود و در حال رشد است. اگرچه تا هفته چهارم بارداری تقسیم سلولی به سرعت در حال انجام بوده است، اما جنین در این مرحله هنوز هم بسیار کوچک و ناچیز است. اپی بلاست و هیپوبلاست در هفته چهارم بارداری به بدن و اندام کودک شما تبدیل خواهد شد. تمام سلول‌های تخم تا زمانی که به مرحله هشت سلولی رسیدند، یکسان بودند، اما بعد از آن شروع به تشکیل سلول‌های بنیادی جنینی کردند. جنین تا پایان هفته چهارم بارداری با کمک مواد مغذی و اکسیژن عرضه شده توسط خون مادر شروع به کار خواهد کرد.
در طول بارداری هفته چهارم ، سلول‌های بنیادی جنینی به طور انتخابی، سلول‌های تخصصی دیگر که برای رشد کودک مورد نیاز هستند را تشکیل می‌دهند. در این مرحله آن‌ها ممکن است به سلول‌های عصبی، سلول‌های خونی یا سلول‌های عضلانی تبدیل شوند، اما هنگامی که آن‌ها متخصص شوند، باید کارشان را به طور انحصاری انجام دهند و پس از این مرحله، آن‌ها نمی‌توانند به نوع دیگری از سلول‌ها تبدیل شوند. در این مرحله و در هفته چهارم بارداری این سلول‌ها می‌توانند تمام بافت‌های مختلف مورد نیاز کودک رو به رشد را تشکیل دهند.
کیسه آمنیون و کیسه زرده اولیه در هفته چهارم بارداری تشکیل می‌شود و کیسه آمنیون با مایع آمنیوتیک پر می‌شود که جنین را محافظت می‌کند. مایع آمنیوتیک از کم آبی بافت‌های جنین جلوگیری کرده وز فشار آمدن به جنین جلوگیری می‌کند.
کیسه زرده اولیه شروع به تولید گلبول قرمز کرده و خون می‌سازد و به تغذیه جنین کمک می‌کند. شبکه عروقی کودک نیز در حال رشد است و به وسیله بند ناف به انتقال خون، اکسیژن و مواد مغذی از مادر به نوزاد کمک می‌کند.
کودک در هفته چهارم بارداری، ۴ میلی متر طول دارد و قلب او نیز شروع به تپش کرده و با پمپاژ خون به رشد اندام‌ها کمک می‌کند.

توصیه‌هایی برای هفته چهارم بارداری
هفته چهارم بارداری مرحله رشد قلب، سر، مغز، نخاع، بافت، مو، اندام، دندان، عضلات و استخوان کودک شما است. مراقب باشید که از همین هفته چهارم بارداری بیش‌ترین مراقبت را داشته باشید تا بنای این ساختمان (رشد جنین) به درستی شکل گیرد و خطری آینده بارداری و جنین شما را تهدید نکند.
- عادت‌های منفی خود را بلافاصله تغییر دهید. هفته چهارم بارداری مهم‌ترین مرحله برای رشد داخلی کودک شماست. در دوران بارداری از مواد مخدر، الکل و داروهایی که می‌تواند بر نوزاد شما تأثیر بگذارد اجتناب کنید.
- با شریک زندگی خود صحبت کنید. نگرانی‌های خود را ابراز کنید و حالات روحی خود را مورد بحث قرار دهید. این می‌تواند به شریک زندگی‌تان کمک کند تا در دوران بارداری شما را بیشتر درک کند.
- با خانواده و دوستان خود برای دوران بارداری خود مشورت کنید تا حمایت آن‌ها در دوران بارداری شامل حالتان شود.
- از متخصص زنان و زایمان وقت معاینه بگیرید.
- از همین هفته چهارم بارداری برای بیمه شدنتان اقدام کنید زیرا هزینه‌های دوران بارداری زیاد است.
- در هفته چهارم بارداری استراحت و آرامشتان را بیشتر کنید.
حتی پس از اینکه لانه گزینی تخم در رحم به درستی صورت گیرد، باز هم ۳۰-۲۰ درصد احتمال سقط جنین اولیه وجود دارد. بنابراین برای پیشگیری از سقط جنین در ماه‌‌های اول، حتماً از انجام فعالیت‌ها یا اقداماتی که ممکن است موجب رویداد تأسف باری شوند، اجتناب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • nasi
    درباره هفته چهارم بارداری، چه خبر است؟

    slm

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.